arhiva: 28/03/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Geert Wilders - Fitna
de Honey in the Sunshine la: 28/03/2008 22:24:28
filmul olandezului geert wilders, "fitna" (in araba "diviziune intre oameni") a fost lansat ieri pe internet, in ciuda polemicii pe care a starnit-o si a faptului ca niciun canal de televiziune nu a fost de acord sa-l difuzeze./ eu l-am asteptat mai mult din curiozitate si astazi am aflat ca a fost incarcat pe liveleak.com, un fel de youtube./ in timp ce ma uitam la filmuletul de 15 minute, cam pe la minutul 6, conexiunea s-a intrerupt si a aparut un mesaj din partea liveleak care anunta ca au fost obligati sa scoata filmul din cauza unor "amenintari grave la adresa membrilor liveleak"./ ceea ce se poate vedea in film e deja povestit pe wiki la http://en.wikipedia.org/wiki/fitna_(film).  ...continuare .
143 comentarii
modifica
despre poeti si poeziile lor
de monte_oro la: 28/03/2008 21:17:14
pornind de la discutia despre poezie "veche" si "noua", ma gandeam ca nu ar fi rau sa postam...fiecare dintre doritori...exemple din ceea ce ni se pare noua relevant din creatia poetica... dupa gustul fiecaruia... dar as ruga spiritele mai ghiduse sa se abtina de la texte "bashcalie".../ pantera/ de r.m. rilke/ privirea ei de gratii atîta s-a lovit/ încît în ea nimic nu mai păstrează/ Şi parcă mii de gratii tot trec necontenit/ şi după gratii lumea încetează./ al paşilor puternici mers mărunt/ ce-ntr-un minuscul cerc se învîrteşte/ e ca un dans al forţei în jurul unui punct/ în care-o ameţită voinţă s-odihneşte./ dar vălul ochiului, din cînd în cînd  ...continuare .
68 comentarii
modifica
Lucruri marunte care ne fac viata mai frumoasa..
de un inger trist la: 28/03/2008 19:22:53
sunt importante atunci cand imi lipsesc:/ o inghetata la momentul potrivit, un prieten foarte bun care sa'mi fie alaturi oricand ,o ploaie primavara,o lalea ,tenesii preferati,ochii mari si verzi,melodia dupa care sunt innebunita ,floarea mea ciudata din ghiveci,ceaiul dulce si in acelasi timp acru,baile lungi,dorintele neintemeiate,lovely aunt ,micile cadouri oferite in zilele obisnuite,intrebarile puse aiurea,rasul colorat ,animalele salbatice,jurnalul ascuns ,intamplarile socante,soft chewing gum with apples flavour ,o patura calda si mancare ptr un catel de pe strada,visele lungi in care mi se indeplinesc dorintele cele mai importante ,un cremsnit rece cu multa frisca ,discutiile pe intun  ...continuare .
19 comentarii
modifica
catre cafenea2
de maitreyi la: 28/03/2008 19:21:40
nu stiu cui ii este dor de ce,dar ideea de a ignora useri pentru ca dorim sa scapam de ei este asemanatoare cu cea a ignoratului ,,prostilor" pentru ai face sa se simta inferiori(eu una asa am inteles,poate aveti intenti practice dar din ce au spus unii asa a reiesit).da e logic nu iti conv ce spune cineva nu rasp, nu comentezi,dar sa propui asta ca alianta anticomunista...intr-un fel sau altul toti ,,ne spalam rufele" pe cafenea, adica spunem ce simtim sau dezvaluim opinii, chiar daca le invaluim sau nu intr-o gramada de metafore, le expunem prin jocuri de cuvinte,etc.daca aceasta cafenea este un site dedicat numai celor care isi expun intr-un mod genial de poetic, genial de comprehensibil i  ...continuare .
35 comentarii
modifica
Lui GEORGE PRUTEANU
de Valeriu Cercel la: 28/03/2008 18:08:26
de-ar fi…../ de-ar fi ca să mai vin cum am venit,/ să-mi dai, la fel, o zi de primăvară,/ când mi-a zâmbit cireşu-ntâia oară/ de-atâta aşteptare pârguit ;/ de-ar fi să mai păşesc cum am păşit,/ Întinde-mi lutul prispei sub picioare,/ Şi-n roua toamnei să deschid cărare/ miresmelor de fân proaspăt cosit ;/ ca să tresar cum am mai tresărit,/ de-ajuns, mi-ar fi, o roată de fântână/ Şi-o ie învârtind-o cu o mână/ sub soarele-n cosiţe-i răsărit ;/ de-ar fi să mai iubesc cum am iubit,/ În ochii ei dă-mi bolta înstelată,/ iar luna, să se-alinte ridicată/ de un salcâm, la poartă, înflorit…./ de-ar fi să mai bocesc cum n-am bocit.../ Îneac  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Dubai
de micdan la: 28/03/2008 17:22:53
voi fii in dubai citeva zile 15-21 aprilie si as vrea sa intilnesc romani care locuiesc in dubai. eu locuiesc de multi ani in suedia, dar tin legaturile cu romani si romania. sint de "gasca" chiar daca nu mai sint tinara. ma intereseaza si ce face omul (femeia) in dubai in timpul liber si cum e viata la servici (eu sint inginera). cum sa ma imbrac? cit de strict este codul? orice alte informatii utile sint binevenite! mihaela
comenteaza!
modifica
reflectii
de cristine cristine la: 28/03/2008 16:49:31
"eu numesc liber un lucru care exista si lucreaza numai din necesitatea naturii sale, iar constrans, acela care e determinat de altul sa existe si sa lucreze intr-un fel anume."/ prin aceasta afirmatie,spinoza ne pune, indirect, intrebarea :" esti liber?"/ ceea ce ma nedumereste pe mine e tocmai aceasta "putere" a noastra, a oamenilor de a putea fi liberi, dar si constransi, schimbandu-ne adeseori intre acestea doua, incat devii nehotarat si te blochezi./ constient totusi de faptul ca esti constrans sa faci un anumit lucru, si in acelasi timp, revoltat de a face acel lucru impus, si dorind sa face asa cum vrei tu, te nehotarasti si nu mai faci nimic.e descumpanitor./ libertatea absoluta ins  ...continuare .
6 comentarii
modifica
...pre moarte calcand
de cosmacpan la: 28/03/2008 16:43:04
Îmbrac pe-afară somnul veşniciei/ iar înlăuntru, omenescului, mormânt zidesc./ trei zile mă petrec pe mine însumi,/ schimbării drumul astfel pietruiesc./ noaptea mă-mbracă-n ale sale umbre/ mă lepăd de-îndoieli, mă spăl de amintiri,/ lumina naşte-n mine din plămadă/ Încă m-afund în abis de-omeneşti trăiri./ schimbarea doare şi-nspăimântă/ căci rupe hălci din suflet şi din gând./ la începutul-lumii-a fost cuvântul!/ schimbând te schimbi, cuvinte petrecând./ l-aştept. Îl simt şi mi-l doresc adeseori,/ precum copii ce-ntind braţele neştiutori/ chivot, pocal ce jarul mistuirii poartă/ Între abis şi-nalt, el mă deschide poartă./ În el mă înv  ...continuare .
comenteaza!
modifica
George Pruteanu
de thebrightside la: 28/03/2008 09:25:45
dac-am iubit vreodata ceva mai mult decat pe-o fiinta, acelea au fost literele./ pentru mine george pruteanu a fost un fel de 'model de rol' fiindca facea parte din categoria acelor oameni ce pretuiesc (poate prea mult, admit - dar slava domnului nu-i nimic rau in asta) limba materna ca pe un organ al fiintei lor./ dumnezeu sa-l odihneasca in pace./ p.s. mare blasfemie facui. scrisesem 'role model' in textul initial. m-ar fi boscorodit de mi-ar fi mers fulgii domnul profesor pentru capcana asta a neologismului netradus./
19 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...