arhiva: 05/03/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
partitură pentru singurătate şi orchestră
de Sancho Panza la: 05/03/2008 19:16:35
se face seară întunericul creşte puhav precum un edem/ şi iată nu mai ştim ce să facem cu noi/ ni se împleticesc orele mâinile ne devin prelungiri inutile / le târâm dupa noi istoviţi – / fâşii oarbe de carne şi sânge/ pipăind după zboruri./ */ bogdan avea treisprezece ani de când se ştia din mâinile lui/ creşteau periodic/ tuburi lungi de perfuzii/ ca nişte vene imperfecte de înger/ ca nişte liane/ să te legeni de ele cu picioarele-n gol/ cu picioarele-n gol/ ţipând încet de frică încet să nu te audă/ nimeni/ nimeni/ nimeni/ încă două flacoane şi astăzi ajunge spunea alb asistenta cea albă/ doar două/ bogdan sorbea urma de soare din geam/ îşi ume  ...continuare .
43 comentarii
modifica
Agonie de dor
de adynet1 la: 05/03/2008 19:14:42
/ un strop de limbă pură,/ soaptă de foc îngheţat,/ în cerul cavei negre/ astral punctat.../ o marturisire dură/ cu sens bilateral,/ îmi chinuie gândul... / mândria mi s-a estompat./ te iubesc cu ură./ Îti zâmbesc cu lacrimi./ mă doare dar nu strig.../ te vreau aici , departe.../ când vei rosti verdictul?/ când vei grăi adâncul?/ când imi vei arăta abisul/ dorului secat?…/
20 comentarii
modifica
Răscruce
de adynet1 la: 05/03/2008 19:12:07
Ţi-ai împlântat privirea-n mine:/ stilet cu lama-nsângerată,/ felinii colţi înfipţi de tine-/ umbră de-mbrăţişare mată.../ am aşteptat crispat, tu vezi?/ afrodisiacul otrăvit:/ seva depărtării tale-/ gheaţa ochilor tăi verzi./ un trup inert cu buze mute/ respiră aerul mocnit:/ relicva unei vieţi pierdute-/ mireasma drumului pornit./ pereţii albi aşteaptă-o pânză/ pictată în azur intens,/ fereastra larg deschisă-n beznă/ primeşte-o rază cu mult sens:/ iubesc, cu toată avengura,/ trăiesc, cu patim-aventura./ ating , sublimul infinit:/ pierduţii ani, i-am regasit?/
10 comentarii
modifica
Cărămizi albe
de danidanam la: 05/03/2008 18:52:00
ai visat-o din nou pe ana:/ între sărutări mute şi hohote zbătute/ respira fără sunet, fierbinte -/ topea huma pereţilor/ urcând spirala/ să-ţi binecuvânteze visul/ încâlcit într-un cireş./ un om este înger doar/ între coperţile cu poezii,/ apoi, la ultima strofă,/ părăseşte umărul şi cerul/ şi se-arată: femeia pe care-o iubeşti./ are culoarea unui plâns renegat/ şi ochii unui cer din care/ stelele cad cu vuiet,/ atunci când nimic nu mai cântă,/ nimic nu mai doare,/ şi vă daţi fericiţi./ ei vă cred,/ şi îşi flutură cărămizile albe.
9 comentarii
modifica
Naşterea
de danidanam la: 05/03/2008 18:47:23
găseşte-mi loc unde să cad din vis -/ curăţă-l, primeneşte-l,/ simt că mă surp sub greutatea luminii./ da, am aripi, dar ce să fac cu ele/ în universul sferic/ care mă întoarce mereu la tine?/ găseşte-mi loc ferit de tăcere,/ cu lacuri dulci si parfumuri vechi,/ undeva, în stânga pieptului,/ acolo unde mă adormeai,/ lăngă umărul cu urme de înger/ toarnă-mă în tine/ ca dintr-un potir de argint,/ iubindu-mi marginile şi necuprinsul./ mă smulg din cer ca dintr-o naştere,/ găseşte-mi loc, voi veni pe lume/ pentru tine.
5 comentarii
modifica
How do you define WISDOM ?
de om la: 05/03/2008 18:31:26
se pun bani multi in joc pt un raspuns bun (www.wisdomresearch.org), dar acum intre noi pe cafenea ce ati spune?
9 comentarii
modifica
Lacrimi de poet (poezie le fel de foarte tristă)
de Valeriu Cercel la: 05/03/2008 17:42:48
pe vremea când eram în toc/ peniţă, şi tu călimară,/ ne aşezam în vers, cu foc,/ pe-o filă-n fiecare seară,/ Şi-n iz de tei sau busuioc,/ prin sticla lămpii să apară/ făceam poeme, ca-ntr-un joc,/ pân' ce fitilul da să moară.../ insă de-un timp, n-am scris deloc,/ peniţa nu mai e sprinţară,/ cerneală-n călimară, ioc,/ iar gazul...preţul nu coboară !/ valeriu cercel
comenteaza!
modifica
matrimoniale
de om la: 05/03/2008 17:38:31
pt cei mai timizi care nu indraznesc sa contacteze de la inceput pe mp, mess, etc. nimeni nu va stie, dar o sa aveti voi sansa ca sa stiti cererea si oferta :)/ pt cei mai noi, aia batranii sunt deja cuplati :)/ pt cuplurile gay, hetero sau ambivalente/ pt cei care vor una mica/ este o confa de tatonari deschise:) va inscrieti cu un cv sumar (nu imbracamintea ;) si clipiti des din ...sprancene (in internet puteti face/fii orice/oricine ;)/ nu se garanteaza lipirea, nu se garanteaza pt oricine, dar se garanteaza seriozitatea :))/ / inspirat din:/ -dorinta la-ei de a strange la un loc toate testele :)/ -oftatul nevestelor de pe alte confe / -urletului tarzanic al singuratatii rasu  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Extremism crestin, “Tabăra lui Isus”
de piliutza la: 05/03/2008 17:10:44
se vorbeşte frecvent despre extremismul religios islamic dar destul de puţin despre extremismul religios creştin. extremismul creştin include fundamentalismul creştin (interpretare literală a bibliei, prozelitism, premilenarism, senzaţia că sunt persecutaţi etc) dar are o serie de criterii în plus faţă de acesta:/ - exclusivitate (convingerea că cei care nu au aceeaşi ideologie religioasă nu sunt “adevaraţi” credincioşi)/ - intoleranţa şi condamnarea a tot ce-i diferit de propria ideologie/ - anti-intelectualism (in special opoziţie faţă de ştiinţă)/ - anti liberalism si conservaţionism/ - dorinţa de teocratizare (legea biblică se află pe deasupra legilor lai  ...continuare .
61 comentarii
modifica
Rouen de data aceasta
de zanada05 la: 05/03/2008 15:56:27
sunt in preajma unei deplasari pentru doua saptamani la rouen franta. nu am experienta in astfel de activitati. ma poate ajuta cineva care a fost sau traieste acolo cu informatii?/ as prefera sa comunicam prin yahoo messenger. multumesc pentru atentie si sprijin
comenteaza!
modifica
hakka
de om la: 05/03/2008 15:34:00
mishu bonobo/ mishu bobo/ http://www.youtube.com/watch?v=xwn_0ymr2ni
15 comentarii
modifica
Rondel pentru fiecare
de Valeriu Cercel la: 05/03/2008 11:48:23
când am fost vale, am fost jos,/ Şi teama-n sălcii-mi ascundeam,/ când am fost deal, spre cer urcam/ livezi în floare, curajos ;/ când am fost munte, vârf ţâvnos,/ prin cetini, nici că-mi aminteam/ când am fost vale şi-am fost jos/ Şi teama-n sălcii-mi ascundeam ;/ când am fost râu, vijelios,/ de câte ori mă prăvăleam/ Şi teama-n sălcii o băgam/ Îmi aminteam, dar ce folos,/ când am fost vale, am fost jos…/ valeriu cercel / /
comenteaza!
modifica
Romania - fabulous spirit
de zaraza la: 05/03/2008 11:38:39
ce parere aveti de intreaga tevatura? / pentru cine nu stie, pe scurt: travel channel a difuzat o emisiune despre romania, in care "ne-a facut praf". emisiunea se numeste "no reservations", e realizata de antony bourdain si are ca scop prezentarea diverselor destinatii de calatorie "on the spot", fara pregatiri anterioare. adica omul vine in romania, filmeaza incoace si incolo, viziteaza tara, cum s-ar zice, si apoi isi prezinta impresiile intr-o emisiune. / imaginea romaniei in emisiunea lui boudain a iesit cam horror, ceea ce a provocat un mare scandal si o mare revolta in randul romanilor (doar se stie ca noi avem o tara frumoasa si manoasa si oameni buni, blanzi si primitori). culmea,  ...continuare .
25 comentarii
modifica
AMINTIRI DIN IRAK
de Areal la: 05/03/2008 09:04:25
irak(1) / 1 ianuarie 1985, aeroportul otopeni, -15 grd.celsius. eu sunt de profesie inginer constructor de cai ferate si am fost trimis de contrasimex( unitatea mttc.)sa montez doua triaje si o cale ferata de 70 km. intre o balastiera si o fabrica de ciment, facuta deja de arcom. / pe aeroport, am fost sfatuit de insotitorul grupuiui( a se citi:securist) sa-mi las paltonul,fularul, caciula si manusile sotiei, eventual si haina si sa raman in pulover si camasa, deoarece acolo erau +30 grd. / am decolat la 4,30pm si dupa un zbor de trei ore am ajuns la bagdad, unde era deja 7,30pm. vama si controalele au fost foarte stricte, nu puteai sa introduci in irak mai nimic, doar obiecte de uz personal  ...continuare .
25 comentarii
modifica
AMINTIRI DIN SERVICIU
de Areal la: 05/03/2008 09:02:51
(1) metroul bucurestean / constructia lui a inceput in anul 1978 cu magistrala 1( pantelimon-industriilor), iar la conducerea lucrarilor a fost adus un militar, generalul constantinescu, absolvent al liceului militar ''manastirea dealului'' din targoviste( coleg cu regele mihai) si a scolii militare de la saint cyr( franta). / s-au infiintat doua unitati speciale: una de proiectare si alta de executie, care putea lua subcontractanti din toata industria romana. societatea mea( recte si subsemnatul), in cadrul santierului 18 lscf( lucrari speciale cai ferate) de pe uranus, am montat toate ramificatiile de cale ferata din statii, vomitoare, depouri si rebrusmente, precum si toata sina a 3-a de  ...continuare .
49 comentarii
modifica
AMINTIRI DIN COPILARIE
de Areal la: 05/03/2008 09:00:45
(1)/ sunt megies din targul buzaului, orasul prafuit de la rascruce de drumuri, atestat documentar de 1600 ani! / familia mamei este de 4 generatii aici, ne tragem din ''sarbi( gresit spus pentru ca gradinarii erau de fapt bulgari)'', iar tata a fost din judetul arges(sunt morti de 25 ani), s-au cunoscut la bucuresti si tata cared ca m-a conceput intr-o permisie de pe front, m-am nascut in octombrie 1945, intr-o aripa daramata a spitalului coltea din bucuresti. de la doi ani pana la 7 ani ma crescut la mizil, la o matusa pana parintii s-au reunit la buzau cu casa si serviciile. / am fost copil unic nascut tarziu, nerasfatat, din parinti profesori, tata=latina si greaca la scoala normala de ba  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Despre "capăt"
de alex andra la: 05/03/2008 07:47:49
asa cum spuneam in conferinta despre "punct", va propun o serie de discuţii despre cuvinte cu comportament mai ciudat, pe care să încercăm să le definim. primul, cel care mi-a dat ideea conferinţei, este cuvantul "capăt" - oscilând ca sens între "sfârşit" şi "început". (vă aştept şi cu propuneri de astfel de cuvinte, pe care să le punem în dezbatere)/ de ce tagul "eseuri in dialog" ?/ pentru că mă gândesc că am putea produce un dialog al definiţiilor - nu de dicţionar, ci de tip eseu.
29 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...