arhiva: 15/04/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
primăvară sub clopot
de Sancho Panza la: 15/04/2008 23:00:55
semănăm tot mai mult cu o peşteră/ unde s-au cuibărit liliecii/ ori cu două vapoare lunecând în derivă pe-o mare/ în formă de clopot/ acul busolei ne izbeşte de sticla pereţilor/ ecoul se îngroapă de viu în recifuri / sirenele şi-au despletit glasul/ iar farul cetăţii nu se mai vede/ corul repetă/ nu/ se/ mai/ vede/ nu se mai/ ve.../ cu sângele surd/ intonăm dimineţile de la capăt / până când lumina se dărâmă-ntre noi / a venit primăvara / rostesc buzele mele de lut / toţi poeţii scriu despre asta / în curând vor trece ploi cu tălpile abur / scuturându-şi fustele grele prin pieţe/ mugurii vor stoarce amiaza în cupe de jad / castanii vor în  ...continuare .
14 comentarii
modifica
bancomatul verde
de Roman Haduch la: 15/04/2008 15:09:55
tzutzu s-a dus la bacomatul verde./ cand sa introduca , prin fanta corespunzatoare, cardul , a fost intampinat cu intrebarea daca doreste o alta tranzactie. a zis da. si a tastat 150 lei. inca nu introdusese cardul propriul in bancomat. inima i s-a tulburat. a vazut ca pe card mai sunt 2000 lei. a incredintat cardul la autoritati si le-a dat telefon pentru a il contacta , avînd intenţia să restituie cei 150 lei./ ce ai fi facut tu, in locul lui tzutzu , daca aveai oportunitaea sa ai acces la 20 milioane lei ,fara nici o obligaţie?
19 comentarii
modifica
La poarta fericirii
de Giordano Bruno la: 15/04/2008 13:51:41
privesc primăvara/ pe sub gene, sfios.../ Îi admir frăgezimea./ pomii ning petale virgine,/ nucul îşi creşte tăcut frunzele./ ciclic,/ câte un zgomot ne întrerupe idila;/ ne fură privirile, ne îngână tăcerea./ nu, nu pot să iubesc urbea / la fel de mult ca pe tine./ ea-i ţanţoşă, gălăgioasă,/ fardată cel mai adesea strident./ Şoimii dispar rând pe rând/ unii se sinucid./ dintre poeţi mulţi devin autori./ sunt norocos să te văd/ să te simt / să te am lângă mine./ (Îmi zâmbeşte încurcată ca toate iubitele mele)/ stiu./ şopteşte adierea de vânt/ dar ce poţi face?/ nimic.../ Înveleşte-mă toamnă cu frunze.
48 comentarii
modifica
Pedeapsa cu moartea
de thebrightside la: 15/04/2008 12:55:16
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/international/89685/peste-1000-de-oameni-au-fost-condamnati-la-moarte.html/ de unde stau eu a lua viata unui om chiar in conditii legale se numeste crima. (punct si nimic mai mult)/ in plus privarea de libertate, tot moarte e. de ce mai sunt inca tari in care autoritatile se joaca de-a dumnezeu?!/ ar fi interesat de stiut daca rata criminalitatii in china de exemplu, unde anul trecut au fost ucisi 'in temeiul legii' cei mai multi oameni, e mai scazuta ca in alte tari.../ ce credeti?/ p.s. scuze daca am repetat un subiect in prealabil discutat.
164 comentarii
modifica
Torţe
de Intruder la: 15/04/2008 09:13:10
la inceput a fost inchipuirea. / si inchipuirea era aproape goala, doar un gand de mers vertical salasluia sub frunte. / si a zis omul: "sa fie lumina!" si a descoperit focul. focul din cer si focul din el. / s-a facut lumina pe pamant si-n sufletul omului si sub frunte. / si a vazut ca lumina de sub frunte e buna si a despartit lumina de intuneric. / lumina a numit-o intelepciune, iar intunericul l-a numit ignoranta. / si a fost prima tortza. / la lumina, omul a descoperit roata, podul, hartia, tiparul, praful de pusca, gestul mainii intinse. / si a adunat toate astea si a mai aprins o tortza...si inca una, si alta. / cu ajutorul luminii, omul si-a facut unelte, obiecte...de munca, de nimici  ...continuare .
56 comentarii
modifica
la servici
de nelto la: 15/04/2008 08:42:28
ce inseamna sa lucrezi cu cineva care vroia sa fie cu tine si pentru simplu fat ca ai refut-o , ai mari probleme la servici.asta se intampla cu mine,intr-o institutie de stat.m-am angajat acum 5 luni la o primarie din tara,la locul de munca am si o colega care puse-se ochi pe mine de cand am venit.la inceput am fost deacord sa iesim la un suc sa ne cunoastem mai bine, dar dupa un timp ea vroia mai mult decat atata, eu nu am mai vrut sa fac nici unn fel de demers in sensul acesta.de atunci s-a schimbat d-ra,incearca sa imi faca viata la servici un calvar.vorbisem cu domnul primar de situatia mea si pana in prezent nici o schimbare.d-ra este de 5 ani in primarie si eu de 5 luni , cea ce o face  ...continuare .
15 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...