arhiva: 16/04/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Invatamantul bata-l vina
de sakura la: 16/04/2008 20:46:11
ce situatie mai e si astazi printre elevi, nu toti ci majoritatea, am sa va prezint situatia unei clase de liceu, unde elevii nu mai sunt interesati de propriile lor note ci de notele colegului de banca, de parca s-ar hrani din faptul ca cel care il este coleg de clasa ia o nota mica, pentru ca sa fim serios nimeni nu se va bucura ca iei tu 10. nu demult vorbeam cu cineva care imi povestea cum este in clasa unde invata, prezentandu-mi fiecare coleg in parte am putut recunoaste cu usurinta cateva specii de papagali dintre care pe ziua de astazi vom prezenta prima specie de papagal :/ 1." papagalul vanator " prima specie de elev papagal este tipul elevului care toceste pana nu mai po  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Armonie
de tinutza la: 16/04/2008 20:40:00
aseara am privit cerul limpede, fara urma de nori, doar stele,eterne stele...l-am luat pe nepotul meu de mana si am iesit la plimbarea de seara.in oras era o atmosfera umeda si calduta, dar nu era mai nimeni pe strazi.parca ni le lasase noua sa ne bucuram de singuratatea lor.am mers sa ne plimbam in jurul cetatii...iarba verde si mare ii ajungea micutului aproape de genunchi.greierii cantau de zor intr-o armonie impaciuitoare care ne adormea.dar eu nu am putut sa ma bucur de seara aceasta cu micutul meu, pentru ca el a reaparut in mintea mea.l-am vazut intr-o stea,apoi intr-o sclipire a apei din jurul cetatii,apoi mi-am amintit zambetul de la fereastra.am plecat dupa vreo ora de plimbare spre  ...continuare .
4 comentarii
modifica
viaţa este o întrebare bună
de LoveKey la: 16/04/2008 20:24:24
aş vrea să mă ucid/ cu un creion ascuţit/ am destule motive / acum că marea/ s-a îndrăgostit de altcineva./ mai sunt şi răcit/ mi-a intrat aerul pe fereastra cicatrizată/ în inimă/ voi credeaţi că vorbiţi încet dar eu auzeam/ ignoraţi-l/ şi mă priveaţi zâmbind prietenos./ nu vă mai spun/ ţin doar pentru mine/ mariane, nu-i aşa că e durereos/ când în fiecare zi vulturii te zgâlţâie/ şi te expediază în iad./ este aruncat zarul de siguranţă/ unidimensional/ pentru a şti că tot timpul am să sufăr/ viaţa o întrebare bună...
7 comentarii
modifica
14.08.1988 - ţârâiturile unei inimi albastre
de LoveKey la: 16/04/2008 20:20:15
mă leagăn în parcul cu flori de plastic/ şi inspiraţia curge şuvoi din reclamele sparte / acum moşul care stă în fiecare zi pe aceeaşi bancă/ îmi tuşeşte o virgulă/ pe foaia pătată/ taxiul pe care îl comandasem a uitat să vină/ de aceea urmăresc/ o albină vagaboandă/ îşi şterge de poemul meu/ aripile murdare de miere/ la câţiva paşi/ două fete joacă coarda / îmi încolăcesc e-uri pe foaie şi l-uri/ şi râd / îmi completează i-ul iubirii cu lacrimi de sticlă/ mai mestec o gumă/ a trecut o jumătate de oră/ sau poate de-un veac îmi scriu trupul/ iar burta se-ntinde/ e vânăt şi cerul căci luna i-a opta/ în anul de aur/ silabele curg vălmăş  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Alienările unui romantic incurabil - Primul tratat de iubire
de LoveKey la: 16/04/2008 20:17:58
“povestea asta este despre ea şi despre grămezile de unghii pe care le adun cu sfinţenie în perechea de pantofi uitată de ea într-unul din visele mele”/ “-“. liniuţă. o iau în mână şi o răsucesc pe toate părţile. Îi privesc vârfurile microscopice pînă ameţesc, iar apoi îi studiez în amănunţime lungimile. sunt toate albe. Încerc să găsesc măcar o singură culoare rătăcită, sau poate puţin negru, dar ochii îmi sunt hipnotizaţi de albul lăptos care mă apucă de pupile şi mă subjugă cu singurătatea lui. 1988-2007. sigur. Încă nu vă spune nimic. “-“. aceasta este viaţa mea înainte de a o cunoaşte pe ea. / se împlineşte aproape un an de  ...continuare .
18 comentarii
modifica
opinia publica vs politie
de om la: 16/04/2008 18:06:54
semnalati si luati exemplu!/ http://wikicrimes.org// / credeti ca opinia publica este mai importanta decat politia?/ multe cazuri nu sunt raportate politiei! (ex in br 60-70% nu sunt raportate politiei). considerati normal?sper ca site-ul asta sa faca diferenta./ / ps: ma gandeam la "actiunea" boschetarii, pe site-ul asta puteti pune si poze/filme ;)/ sper sa nu umpleti ro cu crime imaginare ca ne facem de ras :)))
14 comentarii
modifica
prim-ministru
de delyutza la: 16/04/2008 15:33:38
bucurestiul este un oras foarte complex si dezvoltat.dar ceea ce ii lipseste este arhitectura.dar si infrastructura orasului.cetatenilor care locuiesc in aceasta tara le lipsesc constiinta care toti ar terbui sa o aiba.constiinta este cuvantul lui dumnezeu iar atunci can arunca deseuri pe strada nu se gandesc la riscurile la care se opun.daca as deveni prim-ministru al capitalei as schimba arhitectura care este foarte invechita as imbunatati imfrastructura si as emite legi foarte importante cu scopul de a imbunatati politica externa cat si interna.domnul prim-ministru
17 comentarii
modifica
banii carlei nu sunt buni!
de maan la: 16/04/2008 12:06:29
ia de cetiti mai intai linkul aista: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/asia/article3744131.ece/ (in esenta, carla bruni ofera banii de pe niste poze nud si directoru' spitalului zice nu, mersi!)/ dipi care sa-mi explice si mie cineva de ce-adica s-ar simti insultat guvernul de la phnom penh, daca doctorul ar fi primit banii si unde-o zis buddha cat valoreaza viata unor copii./ intreb pe baza citatului de mai jos:/ "although the hospital survives from hand to mouth, its swiss director said that he did not want to upset patients and staff, even though it might be difficult for some in the west to understand cambodian sensibilities. / beat richner added that the government  ...continuare .
86 comentarii
modifica
Preoţi sau popi
de ampop la: 16/04/2008 08:19:27
tagma preoţească de după cortina de fier a suferit din păcate o alterare în masă. aşa se face că o bună parte din cler a colaborat cu serviciile secrete comuniste şi mai colaborează încă cu serviciile “democratice”, fiind adevăraţi popi cu motorola sub sutană./ deseori am fost tentat să judec la nivel global acest cler, atât autohton cât şi străin, poate cu o anumită lipsă de discernământ. aflasem cum o femeie nenorocită cu un soţ hoţ mărunt, găinar, ce se ascundea de ispăşirea unei pedepse privative de libertate s-a dus la o mănăstire, cu popi cu “har”, pentru a o ajuta. se spovedise biata popei şi la o săptămână după aceea poliţia a descins l  ...continuare .
46 comentarii
modifica
M-am saturat de invidii si prietenii false, aveti ceva sinceritate de oferit pe aici?
de mariamaria la: 16/04/2008 03:38:01
nu stiu daca si voi la fel ca mine, dar eu sunt satula de oameni superficiali si cu 2-3-5-80 de fete. ori sunt eu prea sufletista ori prea prostuta ori prea perfectionista naiba stie dar tare enervant este sentimentul asta de nesiguranta in omul de langa tine, fie el asociat, prieten, cunostinta./ familia in care am crescut are valori, lumea in care traiesc nu stie decat o valoare zicea unul dintre voi pe aici "fudulia". caci aceasta e tot ce le ramane unora dupa ce le inchizi gura./ mi-ar prinde bine ceva empatie daca aveti.....
63 comentarii
modifica
Am vazut ca se presupuneau mai multe lucruri pe marginea intrebarilor mele
de mariamaria la: 16/04/2008 03:34:09
ei bine, intreb si eu anumite lucruri pentru a face pe toti sa realizeze ceva: oricat ne place sau nu, oricat ne ascundem sau nu, oricat ne dorim de mult sau de putin, esenta noastra este comuna./ pentru acest motiv pun intrebari asa, imi place sa discut la o cafea fara a ma ascunde dupa degete si nu doar de dragul discutiei sau pentru a-mi omori timpul./ pana la anii aistia am intalnit genuri si genuri, nimic nu este mai placut decat sa vorbesti cu cartile pe fata, si urat imi este de oamenii care incearca sa para altfel deci, daca aveti dubii despre ciudatele mele intrebari, luati-ma ca atare./ sunt eu si sunt ca si voi, nu incerc sa improvizez nimic, sunt eu pur si simplu. /
17 comentarii
modifica
care ma lamureste si pe mine!?
de mariamaria la: 16/04/2008 01:17:25
trebuie sa ma dumiresc pentru a fi pe aceeasi frecventa cu voi, cam ce fel de discutii se poarta la cafea voastra, cam ce obisnuiti sa va dialogati? ce gen de subiecte va plac? / doar cu mancarea sa fie mai subtire ca ma am gatit azi, si mai gatesc si maine si mai in fiece zi, deci... alte genuri.../
22 comentarii
modifica
Seara de lumina (2)
de Omerta la: 16/04/2008 00:55:36
nu trebuia sa mai fie nimeni aici, gandesc. de ani de zile s-a inchis terasa. / privesc in jur./ nimeni./ lumnina din felinar e stinsa. / imbatranesc. / am imbatranit mult./ ma ridic de pe banca parfuita si ma indrept spre bucatarie. paragina. tavanul spart deschidea un ochi albastrui-rosiatic de cer, din care curgeau stropi mici si iuti de apa. / „oare ploaia a ramas la fel?”/ bucatile de tabla erau indoite inspre inauntru, ca si cum, dumnezeu, satul de marsaviile ce obisnuiau sa fie invartite aici s-a saturat si a izbit cu pumnul. masa de metal era si ea indoita, gazduind in mijloc o albie de apa, asemeni unei maini indoite ce vrea sa cuprinda focul ce vine de sus prin rana din acoper  ...continuare .
6 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...