arhiva: 02/04/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Scrisoare de departe...
de monte_oro la: 02/04/2008 21:55:32
scrisoare de departe.../ / nu am plecat nici sa murim putin/ doar apa-am preschimbat-o rar in vin/ ca lacrima sa nu mai cada intre noi/ iar inceputul e in unu-apoi in doi…/ nu e desert…doar noaptea e de vina/ din cercuri zamisli-se-va, pelina,/ rotundul vesnic, cautat in voi…/ il veti avea, nu-n celalalt, ci-n noi…/
18 comentarii
modifica
Glissando
de irma la: 02/04/2008 19:27:23
mai era putin pana la miezul noptii cand femeia a deschis usa apartamentului si a pasit cu mainile intinse in bezna de pe palier. curentul electric s-a oprit la scurt timp dupa ce citise mesajul ce-a smuls-o din cosmar si a aruncat-o in realitatea la fel de tulburatoare. instaurarea beznei a coincis cu zgomotul facut de telefonul aruncat, sfaramat de parchet./ cu pasi masurati, ghidata de geana de lumina si muzica ce se auzea de la etajul inferior a coborat scarile si a ramas cateva clipe cu palma lipita de lemnul neted al usii. dupa a doua serie de batai in usa, prima nu reusise sa acopere muzica si vocea care fredona, s-a facut liniste./ -cine e?/ fara sa astepte raspunsul, barbatul a desch  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Torturarea pruncilor
de Eugen Danescu la: 02/04/2008 18:56:05
trimit acest text, ca sa nu mai fie dubii asupra autorului. explicatia nickului "nokki", am dat-o./ multumesc./ / torturarea pruncilor, varianta contemporană./ (tnm-tragedie naţională la matematică)/ fără nici o legătură cu situaţia de teroare prin care trec la un moment dat copii de azi, îmi aduc aminte ce îmi povestea străbunicu, despre teze la şcoala de odinioară./ zicea străbunicu: despre tezele de la şcoală, pe vremea mea, acum vreo 20 de ani, nu ştia nimeni, decât profesoara şi elevii./ tezele erau comentate doar în clasă, iar părinţii aflau numai dacă notele erau prea mici, sau prea mari. / În rest nu ştia nimeni că s-a dat vreo teză./ fiindcă dator  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Baladă-n colţuri, înnodată
de Intruder la: 02/04/2008 15:34:16
foaie-verde drum urcat / soarele-i in scăpătat / plopu-i 'nalt, cerul e jos / nu-s om bun si nici frumos. / cantă mierla peste lume / cade muntele pe mine / c-am iubit femei străine / c-am gonit suflet de câine. / am un cal de şapte ani / l-am furat de la duşmani; / cinci muieri mi-au trecut casa / alta, m-asteaptă cu coasa. / heei, că nu-i timp de murit / nici de plâns sau de jelit! / înc-o viaţă de-aş avea / tot cu bani aş cumpăra. / de-aş avea pâine in traistă / aş hrăni lumea cealaltă / de mi-ar fi sufletu-n două/ aş stoarce iarba de rouă.../ frunză verde de mărie / şi de gură amăruie!/ frunză verde de ioană / şi de om fara prihană! / frunză  ...continuare .
40 comentarii
modifica
indemnizatia de maternitate - intre drept si discriminare
de maan la: 02/04/2008 13:51:09
acum cateva zile, aflam de la prietena mea ca două instante judecătoresti au decis că indemnizatia pentru cresterea copilului este discriminatorie si insuficienta./ la judecătoria sectorului 5 bucuresti, unde-a fost data una dintre aceste decizii, i s-au acordat mamei despagubiri morale in valoare de 10.000 de lei./ 800 de lei pe lună nu sunt bani cu care poate fi crescut un copil - indemnizaţia pentru creşterea copilului este ilegală. aşa au decis două instanţe potrivit cărora ajutorul pentru tinerele mame este discriminatoriu şi insuficient. hotărârea a fost luată după ce o mamă, judecător de profesie, a dat în judecată statul pentru că a fost nevoită să munceas  ...continuare .
120 comentarii
modifica
aniversara
de maan la: 02/04/2008 08:53:16
azi ii ziua ta! o sa-ti fac iar tortul preferat … ohohooho, stiu! cu mere muuulte in blat! si indecent de multa frisca pe deasupra … hm! ” ziua ta” … ca si cand celelalte zile-ar fi ale altuia! ale sefului, ale copiilor, ale … ale mele? privit-asa, sintagma e chiar reconfortanta … s-avem si noi, o data-n an, o zi … a noastra, de care sa dispunem cum ni-i pofta!/ merele-astea-s exact soiul potrivit … in ce hal ai facut prima data cand ti-am promis ca-ti fac tort, iti amintesti? luna de pe cer de ti-as fi vestit-o-n dar si n-ai fi facut ochii-asa rotunzi … da’ poate mi s-a parut, sau am vrut eu sa-i vad umezi de emotie./ ne-am plimbat prin parc. sau macar am incercat.  ...continuare .
85 comentarii
modifica
Sonet de elevator
de Valeriu Cercel la: 02/04/2008 01:07:48
o veste mare : “astăzi ascensorul/ va începea din nou să funcţioneze”,/ de două luni stă parcă-n pioneze/ la opt, unde i-a stat, cică, motorul ;/ să urci atâtea trepte cu piciorul/ pe orişicine poa’ să-l enerveze,/ ar trebui să îl desfiinţeze/ că doar aşa s-ar mai calma poporul ;/ io urc pe scări, n-am frică, nu am teamă,/ ce nu îmi place-i doar afişul mie,/ de-o lună stă pe uşa grea de fier,/ că trag de ea cu toţii şi blesteamă,/ făcând scandal şi-atâta gălăgie,/ iar io, stau lângă lift chiar, la parter !/ valeriu cercel/
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...