arhiva: 23/04/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Femeile saudite si bloggingul sau Democratia Internetului
de Honey in the Sunshine la: 23/04/2008 23:43:46
cultura noastra/ baloane de sapun si de noroi./ inauntrul nostru supravietuiesc/ vestigiile sfinxului/ traim cu logica cheii si incuietorii/ ne invelim femeile in giulgiuri de bumbac./ ca pe niste covoare le calcam in picioare,/ ca vacile in campuri ingradite,/ ne intoarcem acasa seara,/ ca sa avem ceea ce ni se cuvine, ca niste tauri si dresori in libertate/ sa-l avem in cinci minute/ fara dorinta si fara placere/ sa-l avem ca niste masini/ lovitura dupa lovitura/ sa cadem apoi morti de somn/ sa le lasam in mijlocul focului/ in mijlocul noroiului si al argilei/ ucise fara omicid/ le lasam suspendate intre jumatati./ / nizar qabbani/ / / ce am descoperit zilele astea m-a facut sa-m  ...continuare .
34 comentarii
modifica
Excesul de ...
de Informatorul la: 23/04/2008 23:28:53
in ultimul timp mai toate televiziunile au grija sa ne ameninte ca : "excesul de sare, zahar si grasime dauneaza grav sanatatii !" - probabil unde au luat in serios poanta lui daniel barbu : "... suntem un popor vegetal sau mai bine visceral, fara filozofie si filozofi !". cred ca spectacolul gretos al societatii de consum este mai evident in preajma sarbatorilor - pe care incep sa le banuiesc ca fiind strategii de marketing, pana la urma. de ce nu spune nimeni : "excesul de prostie, violenta si nesimtire dauneaza grav oamenilor " ? poate unde acelasi db arata in culegerea "firea la romani": "daca romanii sunt lasi si inclinati sa se retraga din istorie, nu i se poate cere nici unuia dintre e  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Impresii
de motanelul la: 23/04/2008 22:33:59
lansare de carte/ uniunea scriitorilor/ caut un cuvant...definitoriu/ e greu sa te faci inteles si sa scrii si frumos, insa o sa incerc./ nu comentez cartea. stim in mare parte ce contine, a fost publicata in fragmente si aici . aprecierea ei e chestie de gust. nu voi vorbi aici despre carte sau autorul ei./ asa, si acum sa scriu cuvantul gasit. hidos. acesta este cuvantul./ daca nu ploua ma caram dracului de acolo dupa 10 minute. ok, ok, poate nu dupa 10 minute insa dupa o ora, cu siguranta./ imobilul in care sade uniunea scriitorilor, mai bine zis interiorul lui, este hidos. exprima cum nu se poate mai bine ce este, spiritual, inauntru./ recunosc, am intrat si cu niste idei preconcepute  ...continuare .
26 comentarii
modifica
voinicii’n cafeaua mare
de om la: 23/04/2008 22:15:25
multumim lui sakura ca a tunat si ne-a adunat :))/ a se citi pe muzica linkului de mai jos:))/ http://www.youtube.com/watch?v=py6sgxwsuui/ foaie verde trei migdale/ boaba mea, viata mea/ voinicii’n cafeaua mare/ boaba mea, viata mea/ au plecat la vanatoare/ dupa nick de vrajitoare, mai ,mai/ vrajitoare n-au vanat/ doar din gura mi-au dat, mai , mai/ si-n cafeaua de clonare/ boaba mea, viata mea/ erau multe nick-usoare/ boaba mea, viata mea/ cu injuratul pana’n brau/ nu te spala nici un rau, mai, mai/ si cu dragoste trollau/ pe voinici ii intreceau, mai, mai/ si voinicii le-auzira/ boaba mea, viata mea/ si le luara peste mana/ boaba mea, viata mea/ iar in cafea dadura vest  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Zefir
de Valix la: 23/04/2008 21:57:46
ghiceşte-ţi în care cer vrei să ajungi:/ în cerul din dosul retinei tale/ fulgerate?/ în cerul ce-l numară firele ierbii/ pe degete?/ în cerul pictat de vârful copacilor/ când se clatină?/ vorbesc omeneşte pânzele / în bătaia zefirului rumen,/ tu să ţii bine coarnele la plug,/ ogorul e plin de cârtiţe şi de broboane de stânci,/ nu aştepta blândeţe de la nori/ nici cornul abundenţei de la trudă,/ bărcile adăstate la mal/ n-au funii destul de rezistente/ la lacrimi./ sau la nunţi./
comenteaza!
modifica
Adio nu există
de paparuz adrian la: 23/04/2008 21:04:11
/ / tu nu mă poţi îmbrăţişa/ şi asta/ nu pentru că nu ai avea braţe/ ci/ pentru că nu poţi strânge / la pieptul tău / nu poţi să auzi/ împietrita inima/ a unuia care nu există/ care / stupid/ a dăruit / prea curând/ tot/ (ca un foc de artificii)/ şi a ars/ în aceiaşi vatră/ incandescent / cu iubirea/ şi cum ai putea/ dacă nopţile acelea/ în care ţi-am aprins cerul/ nu mai sunt nici măcar amintiri/ prin memoria inimii tale/ nici nu mă simţi/ ca sunt înlăuntrul tău/ că respir prin nările tale/ că vad doar prin ochii tăi/ culoarea nemărginirii/ m-am ghemuit/ atât cât am putut/ şi nici n-ai ştiut / că m-ai luat în bagaje/ atunci când / d  ...continuare .
8 comentarii
modifica
colivia de aur
de paparuz adrian la: 23/04/2008 21:03:10
/ / / probabil tu nu vei şti/ iar eu nu voi putea să îţi spun/ cine îţi aşterne / petalele de trandafir/ pe drumul tău spre pierzanie/ cine te ţine de mână/ prin furtunile din faţa ferestrei / cine îţi înalţă zmee/ pe cerul speranţei/ nu vei şti niciodată/ că şi lacrimile tale/ sunt adunate/ într-o altă inimă/ cu mult mai mare/ decât aceea în care crezi/ tu vei merge în fiecare zi/ fără să simţi îngerul / de pe umărul tău/ fără să îi auzi şoaptele / chemările/ iubirea disperată/ vei adormi noapte de noapte/ alintată cu vise/ despre care nu-ţi vei aminti/ şi fiecare respiraţie a ta/ va umple încă un suflet/ cu viaţă/ doar atunci c  ...continuare .
comenteaza!
modifica
ALMANAHUL SUFLETELOR MELE
de ana ioana catanoiu la: 23/04/2008 20:33:53
alamanahul sufletelor mele / s-a-nchis în propria asceză./ mi-am văzut negrul lăudându-se/ cu viaţa de trezorerie.../ iei biletul şi îl introduci/ în mâna datoriilor sentimentale./ poate te mai vizitează din când în când administratorul/ să îţi mai ceară chiria / pe ziua în care nu ai consumat oxigenul/ ce chiriaş fără savoare se lasă dus de nas/ de un bastard al administraţiei peştilor?/ Îmi izbesc inteligenţa de coloana mediocrităţii.../ Întind vocea tăcerii/ să submineze gălăgia liniştii,/ mă doare capul picioarelor/ şi mă relaxează picioarele trecutului,/ afund inelul rotundului / în vibraţia liniarităţii, / palma răsăritului şi-a ştrers de p  ...continuare .
16 comentarii
modifica
TIMP
de ana ioana catanoiu la: 23/04/2008 20:31:04
privesc viaţa prin dioptriile inimii./ vorba de azi e scrisă/ pe cerneala nemărginitului!/ apropii timpanul clipitului/ de maroul boabelor de nimic ./ pasărea din mine şi-a luat zborul/ spre nicăieri/ şi simt fiinţa zdrenţuită/ de un gol de vid/ tu ştii,că în moment se ascunde joaca fericirii?/ în secundă stă tupilată spirala speranţei,/ în miimi coboară linia discontinuă a dezamăgirii,/ din pantoful viitorului rup în bucăţi/ praful trecutului!/ adun din buzunarul minutului/ o literă ştearsă dintr-o oră/ se miră fantoma umbrelor unei săptămâni/ că ceva-ul a rămas fără tuş,/ iar neînsemnatul a căpătat verticalitatea/ distanţei dintre înaltul cuvântul  ...continuare .
2 comentarii
modifica
NEANT
de ana ioana catanoiu la: 23/04/2008 20:29:24
mai caut şi acum sub pernă,/ cuvântul pe care l-ai lăsat/ în dimineaţa iubirii noastre./ mai am şi acum lipit pe perete/ afişul privirii tale!/ pe noptieră, zace într-o scrumieră/ mucegaiul rămas de la ţigara/ promisiunilor fumate de o eroare./ pe fotoliu stă ciufulit un surâs,/ în cearşafuri se zbat degetele / vorbelor amăgite de privirea / agăţată a buzelor tale,/ din tavanul gurii picură leneş / dezgustul zilei de ieri./ se furişează agale în piele/ minutul secundelor împărtăşite cu miimile./ printre copacii genelor se ascunde trecutul/ prefăcut în pupilă./ unghiile sunt zdrobite de ciocanul jurămintelor!/ părul este colorat în incolorul atitudinii aerul  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Care poate.....
de cosmacpan la: 23/04/2008 20:14:16
/ / / continuă....da numa între 10.00 - 22.00. cum cu ce? vedeţi voi ce găsiţi.
8 comentarii
modifica
sabia mortii
de sakura la: 23/04/2008 19:09:25
tacerea, sabia mortii/ --cuvantul , acea magie care poate sa dea viata, dar si sa o ia, cuvantul ingerul dar si dusmanul perfect./ simti cum lumea ta se prabuseste, cum fiecare vis cladit, e urmarit de un cosmar care sa il doboare si incerci sa ridici privirea , dar zidul ridicat de tacere te impiedica sa vezi ceva, totul e mort, totul e distrus./ si te intrebi ce este tacerea, fara sa realizezi ca atunci cand incetezi sa crezi, incepi defapt sa taci./ privirea rece, cuvintele moarte, ura, dispretul, inima impietrita , lipsa oricarui sentiment sfant, aceasta este tacerea.... adevarata tacere/
comenteaza!
modifica
****
de sakura la: 23/04/2008 19:04:59
toţi încearcă să găsească sau să pară că găsesc exaltarea armonioasă a clipei pline de beatitudine. toţi se ascund de ei înşişi, se mint să creadă ceva, într-o lume în care totul este îndoielnic, chiar şi frumuseţea; într-o lume fără concluzii./ trăiesc şi mor în ei înşişi exact ca într-un vis superfluu şi numesc asta artă, când totul se destramă în jurul lor în strigăte disperate de sete aprigă./ rămâne totul doar o amâgire a unei dorinţe zadarnice. nu există nici o viaţă; nici aici, nici dincolo. e totul o iluzie fără cusur, o minciună perfectă.
17 comentarii
modifica
Nu spuneti nici asta nu va place :(
de sakura la: 23/04/2008 18:20:11
v-am mai spus, moartea nu vine sa-i faci o cafea, vine sa te ia. moartea-i o realitate. ce a mai ramas astazi din vechea intelepciune a parintilor nostri? cateva amintiri si ruine ale cetatilor disparute, cateva ziduri vechi ale unor culturi, umbrele unor spiritualitati disparute. sufletele oamenilor, in permanenta cautare de liniste si incantare, sau inclinat catre tehnici venite de pe meleagurile indepartate ale altor continente. noi am ales sa renastem din prafurile drumului, din zidurile ruinelor, din verdele copacilor si miresmele florilor, intelepciunea care a fost o data vie in inimile stramosilor nosti, a caror sange ne curge prin vine./
75 comentarii
modifica
tocana d idei fara legatura
de katharsis aeidas la: 23/04/2008 15:07:36
curatire arsa/ sufocat de cenusa propriei vieti ingerul cazut vede ca singura salvare curatirea prin sfarsit..foc...sau poate metamorfoza in lucrul de care s-a temut si pe care l-a urat de cand se stie..diavol..trairea pe marginea iadului:echilibristica asta nebuna...ce placuta e...ranjet sau zambet...moarte sau viata in ura de sine?din 2 einaluri posibile alege fara voia lui al treilea:nebunia/ despre fluturi si uragane/ mi-ar place sa stau in curentul de aer creeat de bataia din aripilke a un milion de fluturi.oare as fi luat pe sus?cat de departe as zbura?as vrea sa simt parfumul culorilor si prafului care cade...sa ma imbat cu el..sa las ca inocenta lor nasca un uragan in mine..sa ma  ...continuare .
4 comentarii
modifica
LA MULTI ANI
de lafemme la: 23/04/2008 13:28:42
am aflat ca azi e ziua de nastere a unui cafegiu care ne-a bucurat cu scrierile lui pe multi dintre noi!/ asa ca eu zic sa ne strangem cu mic cu mare, sa-i uram de bine lui sami, zis si diamantul, care a cucerit occidentu', l-a vrajit prin cuvant si prin fapta. / / tetraes bahto del o del!/
19 comentarii
modifica
depresia de sarbatori
de thebrightside la: 23/04/2008 09:58:41
dragilor, io m-am saturat, zau. de cand m-am facut mai mare ca aspiratorul, de craciun si de pasti lumea mi se intoarce cu gura-n jos de parca domnul insusi s-ar pogora pe pamant sa ne dea extemporal./ ma oboseste la maxim nebunia asta. curatenie lucie, ordine pana la ultima pereche de ghete scofalcite din debara, alergatura dupa miei, curcani si oo, cadouri si bilete de tren etc etc etc./ cand finalmente vine ziua cea mare, io-s epuizata fizic si pisihic, ce bucurie!/ nici nu mai amintesc de faptul ca cei mai multi dintre noi facem asta in virtutea inertiei (am mai avut io acu doi ani un subiect pe tema asta - nasterea domnului sau craciun?), iar alergatura, curatenia si cadourile n-au absol  ...continuare .
34 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: