arhiva: 03/04/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cât suntem noi de diferiţi !
de Valeriu Cercel la: 03/04/2008 15:50:04
din câte el ne-a oferit,/ din cele multe ce le ştim,/ ce le-am văzut, le-am auzit/ Şi câte numai mirosim,/ am luat doar ce ne-a convenit,/ ce ne-a plăcut, ne-a confortat,/ ce ne-a surâs, ce ne-a priit/ Şi-n guşă bine ne-a picat,/ de am ajuns şi-am definit/ ce-i alb, ce-i negru, cenuşiu,/ ce-i bun, ce-i rău, frumos, uşchit,/ foarte mişto sau naşparliu ;/ aşa că, de-o luăm cinstit,/ ce mie-mi pare arătos,/ este dovadă, negreşit,/ c-acel ceva-i foarte frumos ;/ de văd săltând în pas grăbit/ o piţipoancă, din popo’,/ indiferent ce aţi gândit,/ de mie-mi place… e mişto ;/ o ciorbă, sau un pui prăjit,/ doar de-i pe gustul meu, deja/ este de-ajuns, şi  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Velă în bătaia vântului
de Giordano Bruno la: 03/04/2008 15:20:01
Între baroc şi răsăritul soarelui de mâine/ Îmi stau în faţă/ eu:/ asediat de pereţii casei,/ tăcut.../ soprana mă-nvăluie acustic-molcom/ În mrejele ei somnolente/ pixeli timizi/ îmi arată copacul ginkgo biloba/ o şi mai mare minune a operei/ aştept şi aştept/ o poveste/ un cânt.../ nimic./ imaginea stă mută şi rece./ mă resemnez.../ probabil vreodată într-un parc înverzit,/ singur pe-o bancă fiind,/ fără oblăduirea sopranei,/ copacul acesta cu ramuri bătrâne / sau frunzele lui/ Îmi vor cânta cântecul lumii./
82 comentarii
modifica
ce esti dispus sa faci pentru bani...
de anitzasmile la: 03/04/2008 15:11:56
e duminica,o zi ca oricare alta,poate ceva mai insorita ca ultimele zile.in cartier liniste,e ora amiezii si nu vad copii la joaca ceea ce ma mira extraordinar.am sesizat linistea aceea care te pune pe ganduri,ca si cum timpul s-a oprit,vantul nu mai bate,vrabiile nu mai ciripesc...merg fara graba spre casa si privesc copacii care dau in verde...parca e singura dovada ca pamantul e viu,ca eu exist...ce sentiment straniu!/ drumul spre casa trece prin fata unei biserici.in curtea ei niste soldati amenajeaza un cort imens ce pare locuinta pe timp de razboi (ca in mash ).him,ce cauta astia aici,nu inteleg.vederea lor ma face sa revin la starea mea normala,dar tot nu inteleg ce cauta ei in curtea  ...continuare .
36 comentarii
modifica
pui cu ciuperci
de Roman Haduch la: 03/04/2008 14:51:15
am cumparat aripioare de pui si ciuperci proaspete , de la un mare magazin. am gatit ciulama cu pui si ciuperci si mamaligutza. mamaligutza are o culoare foarte frumoasa. / ciulama nu are o culoare f. f. frumoasa insa este f. buna la gust. deci aparentele pot insela./ cand consumam orisice aliment pentru a acumula cat mai multa prana, este recomandatat sa mestecam de 30 de ori pe o parte si de 30 de ori pe cealalta parte. sigur daca avem ambele parti. / de ce oare se mai spune ca a explodat mamaliga? nu ar fi mai corect sa rostim " a explodat maliga "!? rationamentul este ca mamaliga se construieste din malai si nu din mamalai. ori spunem mamalai  ...continuare .
35 comentarii
modifica
urzica
de Roman Haduch la: 03/04/2008 14:13:23
ameteli , senzatii de lesin, alarma interioara. tensiunea, sistolica 20 , diastolica 10. panica! eram totusi sub tratament cu diovan si tertensiv. nu aveam nici un motiv sa imi creaca tensiunea./ sancho mi-a recomandat usturoi. o pesoana, ramasa neidentificata, mi-a precizat sa imi administrez usturoi ca pe pilule. trecura cateva zile, si sistolica ajunse la 16 iar diastolica la 9. sambata , 29 martie a.c. , a sosit mama - soacra,(seamana cu mama lui george cosbuc). mi-a adus o punga mare de urzici, dintr-o padure din teleorman. scumpa dna. haduch mi-a gatit urzici cu usturoi (langa care a pus o mamaliga calda corect ar fi maliga, intrucat vine de la malai nu de la  ...continuare .
13 comentarii
modifica
AROME DE CURTE...
de adynet1 la: 03/04/2008 14:02:39
/ deci unde eram ? aha, la palierul facut "lună" de mitache… / nu-l vedeam prea des, curaţa noaptea să nu-l vadă lumea. nici pe fiul sau Ţuţu nu-l prea întâlneam pe lumină. complexat de oribila cocoaşă pe care o "moştenise" la doua luni când i-a scapat mă-sii din braţe, se furişa pe-ntuneric lipindu-se de ziduri, privind bănuitor în spate, lăsând în urmă un nor de parfum fin. uneori, când ne-ntâlneam "bot în bot", îşi cobora privirea şi-şi tragea nasul, spiritual. Îmi arunca o frază începută de la mijloc şi se îndepărta de-andărătelea, cu geaca sa roşcată de piele, dichisit si elegant ca un mire. nimeni nu-i ştia vârsta...treizeci, patruzeci…garni  ...continuare .
51 comentarii
modifica
Oraşul din scoici
de thebrightside la: 03/04/2008 11:33:11
ce vreau/ e un asfalt ca o mare străvezie/ cu mersul şi zborul acvatic/ funcţionale la cheie/ cu pescaruşi beţi de soare/ ciugulindu-şi în neştire iubitele/ pe buşteni înnegriţi de maree/ cu supermarketuri plutitoare/ din care să-mi pot cumpăra / înapoi / copilăria/ pe scoici./ ce vreau e un oraş/ ca un castel medieval/ ca o mireasă plânsă la altar/ ca o liturghie tăcută devreme/ ca zăpada valului prelinsă/ lacrimi de stânci/ lacrimi pe stânci / căci în matcă o-ntoarnă / ca pe-un val de zăpadă/ ca pe-o liturghie rostită prea târziu/ ca pe-o mireasă de la altar/ ca pe-un mediu castelan / ca pe-un oraş pe care-l vreau/ şi nu-l am/ decât / în scoici./
36 comentarii
modifica
Scrisoare unui vechi amic
de Valeriu Cercel la: 03/04/2008 03:00:58
pe vremea când eram flăcău în sat/ Şi apăream la horă mândru, frate,/ se minunau, zicând, fetele toate :/ “măi, ce frumos şi ce chipeş băiat !” ;/ le-am auzit şi-apoi, fi’nd însurat,/ când ne plimbam la braţ în parcuri seara,/ prin bucureşti, de-acolo-i mărioara,/ aceeaşi frază pân’ m-au deocheat,/ Însă de când , şi eu, m-am pensionat,/ două femei în lume, o pereche,/ le mai aud zicându-mi fraza veche,/ “măi ce frumos şi ce chipeş băiat” ;/ cred c-ai ghicit cam cine-s, imediat !/ e mama, ce în viaţă încă este/ Şi mărioara, prima mea poveste…./ când mă gândesc, m-apucă şi-un oftat/ de cum îmi zic, că d-aia-s ofticat,/ că un  ...continuare .
2 comentarii
modifica
BEŢIE DE AUTOR
de u incercare la: 03/04/2008 01:19:06
beŢie de autor/ – ascultă aici la mine, viteza mică e mai mare decît viteza mare! asta-i beţie de autor!/ comentariu: sub dogoarea care face inutilă orice iţire a vreunei fărîme de umbră, o vrabie dolofană cît pumnul unui copil din clasele primare reuşeşte să răstoarne tăcerea somnolentă care pare că n-are vreun gînd să ne mai slăbească preţ de un anotimp. ne înclinăm ei, ne înclinăm cu toţii ca şi cum mişcările astea ne-ar ajuta să observăm pasărea pînă la detalii anatomice, cu precizie de grafician-zoolog. cip-cip! firele de praf stîrnite de ţopăielile ei ineficiente i se aştern pe cioc, îi acoperă penajul redus la griuri şi marouri – dac  ...continuare .
11 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...