arhiva: 06/04/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
dintr-o poziţie morală prin care se priveşte lumea
de anca c. carstea la: 06/04/2008 20:24:53
/ prudenţi precum procesele primare/ se conjugau/ de câte ori, măcar în treacăt/ ea adorabilă şi dezarmantă/ el cucernic şi pedant,/ frapau/ prin imaginile suprapuse/ prin ultravioletele dintre ţesuturi,/ odată cu orice stofă ce prindea iz masculin / între ţesături,/ şi toate se înfăşurau / într-o peliculă de tensiuni/ şi toate/ ispăşind/ procesul/ într-un prelung,cu scântei/ instrument de percuţie./
4 comentarii
modifica
De la poezie la poem
de anca c. carstea la: 06/04/2008 20:24:22
sunt iapa din capătul grajdiului/ sunt cea mai mândră/ și mai dobitoacă dintre dobitoace/ însă sunt neţesălată/ de aceea îmi trec blând copita prin plete/ și zâmbind la soare în oglindă/ mă trezesc embrion/ în burta mamei altuia/ și mă nasc el. /
10 comentarii
modifica
cu gest-reflex precipitat
de anca c. carstea la: 06/04/2008 20:23:37
mă enervează ăştia/ rămaşi cu dinadinsul/ să privească/ cum mă enervează cand văd / făptura lor/ ciudată de termită/ cum se perpetuează în draci./ / mă enervează ăştia/ rămaşi în prelungiri/ uitând de plăsmuirea drumului/ ciudat, certat cu norma/ fâlfâitor spre/ absolut./ mă enervează ăştia toţi/ şi îmi fac scârbă şi totul ce-l cuprind/ se perpetuează-n draci. /
53 comentarii
modifica
Scrisoare catre copilul meu nenascut
de Doamna GM la: 06/04/2008 20:05:12
dragul meu copil nenascut,/ de trei saptamani stiu ca existi, margica de viata ajunsa in fiinta mea mai speriata ca oricand.sa fii sau sa nu fii? de tatal tau m-am despartit, iubire imposibila, continuata la nesfarsit in minciuna, eu de fapt pe tine te iubesc dar nu ma pot desparti, intelege-ma, sunt copiii la mijloc, si l-am inteles zece ani. pana luna trecuta cand am avut curajul...ma rog, oboseala asteptarii si a umilintei, si am urlat, pana aici!!!/ ca sa descopar, ironia ironiilor, ca mi-ai ramas tu. ce sa fac cu tine? sa te aduc in lumea asta care mie insami nu-mi place? sa te arunc cu mainile mele in gura, ochii si urechile oamenilor judecatori ai copiilor fara tata, sau sa te scutesc  ...continuare .
67 comentarii
modifica
alegere
de etern17 la: 06/04/2008 19:03:38
traim intr-o lume cu totul iesita din comu ..... nu am vazut oameni sasi vrea rau, decat numai binele, dar foarte interesant ca omul de cele mai multe ori isi alege solutia cea mai rea cu toate ca el crede foarte inversunat ca este cea mai buna..... timpul le dovedeste pe toate cred ca toata lumea se intreaba de ce este atat suferinta in viata noastra cu toate ca noi alegem de cele mai multe ori aceasta , si ca sa nu ramaineti nedumeriti as da un mic exemplu banal .... inainte de casatorie auzi niste declaratii iesite din comun (iubitul vieti mele sau iubita vieti mele)(nu este o alta persoana mai potrivita pentru maine) si totusi in atata iubire se intampla niste lucruri ciudate adica de mu  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Seara de lumina (1)
de Omerta la: 06/04/2008 16:46:03
„nu e vreme de sânge acum, nu omerta. rusia tace”/ oraşul zumzăia de muzică, glasuri tinereşti, urlete, râsete. Şi totuşi, ciudata tăcere mă urma, asemeni unei umbre ce, de fiecare dată când te întorci s-o vezi, dispare. floarea tinerească a omenirii se deschide acum, asemeni reginei nopţii, şi emană în atmosferă un aer frenetic, acea poezie pe care mulţi dintre noi nu o înţelegem./ paşii mă poartă prin jungla de gherete, terase, discoteci, însă niciuna nu îmi atrage atenţia. locul ăsta obişnuia să fie la fel de gălăgios ca şi atunci când alergam şi eu în rând cu ei. Însă locul mi-a fost itotdeauna altul. haina albă, ce mirosea uşor a condimente,  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Dan Puric In Arad
de silfaen la: 06/04/2008 11:42:59
am asistat recent la o conferinta sustinuta de dan puric in arad./ voi scrie despre "misiunea" pe care a avut-o aici. / a durat mai mult sa-i concep scheletul decat sa-l fac mai complex./ tema a fost "cine suntem" (romani autentici, identitate precisa, pe cale de a fi globalizati, europenizati). nu voi discuta despre tema pe care a abordat-o dan puric, e mult prea vasta iar eu mi-am luat doar cateva notite evazive./ intr-o sala festiva, toti participantii au devenit visatori la o romanie mai crestina (de parca ar avea grad de comparatie!) mai putin cretina. da, ne-am creat cu totii un ideal prin dan puric (multumim, mestre!) si ne-am educat sofisticat prin refectie./ cu precautie asadar  ...continuare .
25 comentarii
modifica
LA CURTE -bâlbâiri
de adynet1 la: 06/04/2008 00:41:21
/ "sabia, biciuşca si pistolul !" singurele cuvinte consecutive pe care adrian popescu, "bâlbâitu", reuşea să le rosteasca fără să se poticnească. era nou in curte şi încerca să se facă popular. cele trei cuvinte le declama dintr-un film de "capă şi spadă" care era la modă pe-atunci. vorbea de unu' singur, nu prea era luat in seamă şi le "trântea" la nimereală... / radu, vecinul lui de palier, era şi el nou si făcea un mişto crunt de el, iar asta îl făcea pe sărmanul băiat să se bâlbâie şi mai tare. era penibil şi nu o dată m-am simţit dator să-i iau apărarea, nu că-l simpatizam pe adrian, ci mai mult că eram gelos pe radu ăsta, c-avea succes la "chinez  ...continuare .
46 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...