arhiva: 08/04/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Traieste VIATA-Madre Teresa
de Lili_Anna la: 08/04/2008 22:31:06
viata este o sansa, accept-o!/ viata este frumusete, admir-o!/ viata este bucurie, gust-o!/ viata e un vis, transforma-l in realitate!/ viata este o sfidare, infrunt-o!/ viata este datorie, indeplineste-o!/ viata este joc, joaca-l!/ viata este pretioasa, ai grija de ea!/ viata este o bogatie, conserv-o!/ viata e iubire, bucura-te!/ viata este mister, descopera-l!/ viata e promisiune, umple-o!/ viata e tristete, depaseste-o!/ viata este un imn, canta-l!/ viata e o lupta, accept-o!/ viata este aventura, risc-o!/ viata este fericire, merit-o!/ viata este viata,apar-o!
34 comentarii
modifica
copiii Canadieni-Romani
de raqissa la: 08/04/2008 20:25:15
/ http://www.theglobeandmail.com/servlet/story/lac.20080405.romanians05/emailtpstory
3 comentarii
modifica
Explicatie
de Valeriu Cercel la: 08/04/2008 17:58:23
de ani şi ani, de când vorbim/ frumoasa limbă românească,/ se pare că la fel simţim/ o chestie deja firescă ;/ nu este vorba despre furt/ sau că am fi noi într-o rână,/ ci weekendul, pare mai scurt/ ca zilele din săptămână :/ duminica, se duce-n zbor,/ iar sâmbăta zici că n-a fost (!?)/ trec două zile-aşa uşor/ Şi restu'...parc-ar fi de post ,/ atât de leneşe şi lungi,/ de luni de-o iei, de dimineaţă,/ până pe vineri vezi în dungi/ Şi nu de azi, de ieri...de-o viaţă,/ că d-aia în limba română,/ de la traian şi decebal,/ avem cinci zile-n săptămână/ În calendar ce-s...la plural !/ valeriu cercel/ p.s./ d-aia săptămâna toată/ s-o scu  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Efectul Pavlov in Dambovita
de Roman Haduch la: 08/04/2008 15:18:49
am aflat ca pavlov , aprindea beculetul si apoi dadea mancare la caine. azi asa, maine asa, timp de mai multa vreme. catelul saliva. dupa un timp , p. a aprins beculetul, insa nu i-a mai dat mancare la catel. catelul saliva. p. a concluzionat ca patrupedul dobandise un reflex conditionat.eram prin clasa a 5-a cand am aflat chestiunea cu reflexul conditionat si mi-am pus in cap sa refac experimentul. / aflat in vacanta la bunici , am refacut experimentul lui pavlov, sens in care am umplut o tarna (cos de nuiele) cu mere de pe jos, am inceput sa fac precum pieile rosii (imi dadeam cu palma peste gura si scoteam un tipat cum vazusem in filmele cu band  ...continuare .
23 comentarii
modifica
să dormim, dar
de thebrightside la: 08/04/2008 10:44:02
azi-noapte am dormit iar cu aurolacii / am dormit de la trei douăzeci la şase treizeci / la lumina farurilor harnice / a anvelopelor încinse / cu punga argintie de gât / am dormit ca şi ieri / zbierând la lună la câinii tembelizaţi / de alarmele polifonice / - corola de minuni a hitech reg(u)lând / corola de minuni a lumii - / şi de hrana cu ph generos împrăştiată pe trotuar / de babele fără alte rubedenii / am avut iar vedenii / se făcea că locuiam într-o vilă / jegos de luxoasă / decorată cu ţeste de boi / cu patalamale-nrămate veghind deasupra / marelui staul major / mila domnului să fie / a zis preotul când a venit la binecuvântare / şi-a mai zis să fie primi  ...continuare .
55 comentarii
modifica
volbură pe marginea drumului
de alex andra la: 08/04/2008 09:31:25
mamă crezi că mai apuc din urmă zorii / brăţări de piatră pagini netăiate / semne mă împresoară cercuri cercuri / mamă crezi în candoarea văzduhului / ghicitori cu zimţi metalici / văi prin şistul nopţilor nedormite mamă / stai în prag uliul de pe umăr a aţipit / cine să-ţi mai ostoiască setea mama / simţi iezerul din mine cum prinde mătasea broaştei / înţelenite zări cum îmi împământează privirea / nimic mai aievea / nicicând mai adânc / abstract / abia mai răsar din gură cerne tăcere / ave ave morituri te salutant / din nimic te străpunge ideea vertical /
30 comentarii
modifica
Primavara se dezmeticesc bezmeticii. Sau invers.
de zaraza sc la: 08/04/2008 09:12:05
din păcate sau din fericire cunosc doar două scări pe care pot coborî. unu-pe scara muzicală şi doi-aşa mi se pare când mă străfulgeră gândul că primăvara asta e mai rea decât o copie. e o întoarcere la ce a fost, un regres. din nou apar frunzele. n-am învăţat nimic din trecut! măcar dacă rămâneam în iarnă. fireşte că natura se întoarce la viaţă, florile vor înflori (dacă nu le împiedică îngheţul), florile vor zămisli fructe (dacă nu le atacă bolile), iar fructele vor fi pline de insecticide şi fungicide în marea lor majoritate sau vor fi din soiuri speciale, fructe arătoase, dar fără gust. / am ajuns pe fuşteiul cel mai de jos şi e întuneric, nu  ...continuare .
39 comentarii
modifica
Cuvinte...
de Giordano Bruno la: 08/04/2008 01:35:31
m-am tot minunat citind linkul urmator.../ " x o femeie demna de un pictorial in playboy"/ dicþionar ortografic/ demn adj. m., pl. demni; f. sg. démnã, pl. démne/ dicþionar de neologisme/ demn, –ã adj. / 1. vrednic de... / capabil, destoinic. / 2. care impune respect; corect, rezervat, grav. (lat. dignus)/ dicþionar explicativ/ demn ã (i, e) 1) care meritã (ceva); vrednic (de ceva); destoinic. o persoanã ~ã de admiraþie. 2) care corespunde, dupã anumite criterii, cu ceva sau cuiva; pe mãsura cuiva sau a ceva. o operã ~ã de un mare compozitor. 3) (despre oameni ºi despre manifestãrile lor) care impune respect. lat. dignus/ anagrame/ demn/ mameloanele, silicoanele si s  ...continuare .
48 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...