arhiva: 15/05/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Dumnezeu si Extraterestrii
de Intruder la: 15/05/2008 23:54:52
<<"e posibil sa credem in dumnezeu si in extraterestri. se poate admite existenta altor lumi si altor forme de viata, chiar mai evoluate, fara a pune in discutie credinta in creatie" - aceasta este declaratia surprinzatoare a unui inalt prelat al bisericii catolice. e vorba despre jose gabriel funes, astronomul-sef al vaticanului, care a enuntat aceasta teza intr-un interviu pentru revista osservatore romano, citata de corriere della sera./ in virsta de 45 de ani, licentiat in astronomie si teologie, argentinianul jose gabriel funes a mai spus ca religia crestina si credinta in dumnezeu nu sint incompatibile cu teoria big bang-ului. declaratii similare ca substanta, dar enuntate cu mult mai  ...continuare .
108 comentarii
modifica
Despre emigrarea romaneasca (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 15/05/2008 21:37:23
o-ntrebare ma omoara/ de se bucura dricarii :/ cand se duc si pensionarii,/ cine mai ramane-n tara ? / valeriu cercel/
13 comentarii
modifica
Moonlight Sonata
de Giordano Bruno la: 15/05/2008 16:06:50
nu mai văd.../ nu mai văd decât/ o mare de fluturi albaştri/ ce poartă cu ei prin zare/ caleaşca romanţei.../ văd.../ doar/ chipul tău.../ ca o reflecţie pe cărările timpului.../ Şi-un zâmbet de lună.../ un zâmbet... de lună./ dăunazi, / gesturile tale,/ sălăşluiau într-o femeie străină/ ca o partitură decupată/ profanând desăvârşirea.../ dacă ai putea vedea/ cum dragostea zace printre clape şi flori,/ murmurând.../ dacă ai vedea.../ Întrebări, gânduri sau fapte fără rost.../ unde pleci? ce faci? cand vii?/ .../ unde să mai plec?/ .../ unde???/ iubirea-i pierdută în zare.../ m-am pierdut şi pe mine,/ pierduţi suntem.../ ca noaptea ce trece  ...continuare .
76 comentarii
modifica
Balada pentru iarna
de floareandaluza la: 15/05/2008 14:47:39
/ de câtă vreme oare nu ne-am mai gândit la iarnă ca la o “ alma mater ” a naturii ? de cât timp nu mai contenim cu plânsetul atunci când anotimpul cu mantie de argint bate cu toiagul în porţile anului , an ce ne obişnuise cu apusuri trandafirii şi flori de câmp ? frigul ne cuprinde , vântul nu ne iartă , iar zapezile cad neîncetat din ceruri către inimi . Şi uităm , în haoticul nostru plânset , că anului îi este dat să se nască şi să piară în imperiul iernii , căci numai aşa va învă  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Help II - EMO
de Roman Haduch la: 15/05/2008 14:03:44
ura leaga la fel de strans ca si dragostea...victoria si esecul.../ unitatea contrariilor.../ ce poti sa spui atunci cand afli ca un copil de 12 ani, pe nume "alessandra" a scris un biletel prin care isi ruga mama sa o ierte pentru supararile cauzate, isi ruga prietenii sa o ierte ca nu se vor mai intalni, pentru ca ea, frumoasa andrada, a decis , la numai 12 ani, sa puna punct vietii sale, aruncandu-se de pe blocul de 10 etaje ./ apartinea cultului "emo".. . eu nici nu stiam ca exista asa ceva. am o nepoata in clasa a vii a. am obsdevat ca este trista,ca isi vopseste unghiile cu negru , poarta parul cu un breton care ii ascunde 1-2 din fizionomie, dar astazi, am a  ...continuare .
57 comentarii
modifica
De ce copiii mici nu ar trebui lasati sa injure?
de Daniel Racovitan la: 15/05/2008 12:50:53
suntem dezagreabil surprinsi cand un copil de cativa ani injura ca la usa cortului, dar nu avem aceeasi reactie daca auzim aceleasi injuraturi din gura unui motociclist. de ce?
39 comentarii
modifica
Omul plajei ( 2 )
de lafemme la: 15/05/2008 12:00:36
cand batranul intra in bucatarie afara era deja bezna. se aseja in fata lui la masa si incepu sa-si aranjeze tutunul si foitele de tigari. de undeva, de la etaj, o putea auzi pe mama, spunandu-i povesti moirei inainte de culcare. bunicul isi incepu povestea cu vocea lui joasa, calda. ii vorbea pentru prima data de omul plajei. mihnea se asteptase la asta. toata lumea ii stia povestea, dar lui nu i-o spusesera niciodata, asa ca mihnea incercase sa puna cap la cap franturi auzite din greseala, cele cateva vorbe pe care reusise sa i le stoarca moirei si povestile fantastice, dar mereu schimbatoare ale babelor din sat. / in penumbra zidurilor de caramida rosie, bunicul ii vorbi de creatura accea  ...continuare .
9 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: