Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 30/05/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Solidele lui Platon
de Grigore Rotaru la: 30/05/2008 21:16:50
cele mai vechi dovezi ca solidele perfecte au fost cunoscute sunt din neolitic: popoarele neolitice din scoţia au construit modele în piatra în care apar cele cinci solide, cu 1000 de ani inaintea lui platon. modelele sunt pastrate in ashmolean museum - oxford./ anaxagoras ( 500 – 428 i.e.n.) era cu putin mai in varsta decat onipeides din chios; onipeides este unul dintre primii autori greci care s-au ocupat de constructiile geometrice. onipeides considera drept elemente primordiale focul si apa si sustinea ideea ca sufletul universului este divinitatea. putinele informatii pe care le posedăm despre activitatea lui onipeides ingaduie sa fie alaturat scolii pitagoreice.  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Luati miros
de Grigore Rotaru la: 30/05/2008 20:46:05
s-a facut un sondaj cu intrebarea: < fiinta care dirijeaza colonia . . . > si 98 la suta dintre participanti au nominalizat regina./ prisacarii , stiind cate ceva in plus fata de media comuna , au numit-o muma./ fiecare colonie are mirosul ei : albinele isi dau un fel de salut pe scandurica de zbor; paznicii depisteaza imediat cine nu-i de-al casei. tratatele de specialitate spun in cor : albinele se recunosc intre ele dupa miros. / sa derulam urmatorul rationament : 1) mirosul in stup este dat de matca si raspandit de albine, catre toti indivizii : corpul matcii elimina o substanta odorizanta, albinele din suita ling corpul reginei si din aproape-n aproape isi ating (mai intai) antenele, ap  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Magnoliile
de cher la: 30/05/2008 18:56:09
imi plac magnoliile. cam acum o luna am luat din cismigiu o creanga de magnolie rupta de cineva si aruncata . inspirata de exemplul pozitiv am rupt si eu una, (mai mititica).le-am pus in apa si am asteptat sa faca radacini. nu au facut radacini dar la crenguta adunata de pe jos i-au crescut frunze noi iar la crenguta mea au ramas trei frunze mari verzi si nu doar ca nu trage sa moara dar sunt promisiuni sa-i mai creasca (si ei) o frunzulita. inca sper!/ cine stie gradinarie ? le pun in pamant fara radacini sau mai astept ?/ macar un sfat de la cineva care se crede istet...
8 comentarii
modifica
Il pranzo
de Pirri la: 30/05/2008 16:20:43
o bicicleta in vireaza tare dreapta si dispare pe straduta ingusta.batranul se uita atent ,in cescuta din fata.simte in aer armonia cafelei ce imbraca sambuca,o ia o roteste si-apoi savureaza rapid,o lasa o clipa, roteste di nou si cu o miscare precisa...e gata./ deja tacticos isi aprinde “il cigaro toscano”,se lasa-un pic pe spate priveste in jos maslinii./ mai e un pic si vara se duce..../ mai trage un fum si-ncepe sa invirta un vechi pachet de carti-de sette bello,ovvio. (0)/ e ora doua ,acum vin cu totii: marco ,luciano,roberto,pasquale,giovanni si...de fapt atat.un scaun va ramane liber,la scorsa settimana michele se n’e ait ,si e morto(1)...acum i-o fi mai bine./ copilul  ...continuare .
9 comentarii
modifica
‏Ce nu avea Iasul asta...?
de muresh1 la: 30/05/2008 12:31:54
‏ce nu avea iasul asta...? / ce nu avea iasul asta...? avea cam de toate, dar... dar era mereu al doilea si nime abroad nu stia unde vine. faima nu era buna. nu ca ar fi fost rea, nici ca ar fi fost buna... nu era si pace. faima adeca si mindria iesanului in al carui piept de arama bate vijelios o inima de otel, sau invers - niciodata nu m-am descurcat cu anatomia - suferea mult pe cestia asta. si ma cheama la el acasa pretenul mieu pe care-l durea in cot cestia de faima, caci nu avea ce minca si-mi zice: / "mai, hai la pascarit. io am platit intrarea la lac pe un an si daca nu unditesc cinci chlle saptaminal, nu-mi scot parleala si nici nu am ce minca. cestia e ca ma plictisesc singur si  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Ulita Strîmbă
de muresh1 la: 30/05/2008 12:22:24
‏iaşul... / tîrgul iezilor, al iazurilor, adecă. di acolo mi-s. strada me nu mai este. ulita strîmbă. numa' că la vriemea me se chiema strada strîmbă, că de.., urcase în grad, iar mai apoi str. panait stoica. strîmbă chiar era, dar aşa strîmbă, tot lega str. costache negri cu anastasie panu. noi cam pe la mijlc locuiam. casă boerească, ce mai. cel mai mult îmi plăcea podul. 200 de metrii pătrati să fi tot fost acolo şi pe podea, nisip dă-l bun şi curat, acoperit cu cearşeafuri pe care se uscau florile de tei. ce aromă! numai că scriu de asta şi simt aroma'n nări. casa veche era. de vro sută de ani buni. casă boereasca. am scris de ea în a mea poveste "cum nu  ...continuare .
4 comentarii
modifica
De ce se casatoresc oamenii?
de muresh1 la: 30/05/2008 12:11:19
‏intrebare / de ce se casatoresc oamenii? / specific ca cele scrise de mine aici va face parte ditr-o analiza mai ampla si asemanarea cu "persoanele prezente", afara de mine, nu este intimplatoare. / imi este mai usor sa scriu de ce se insoara barbatii. / raspuns: / nu stiu. avind in vedere cele de mai sus, adica acel "afara de mine" si intrucit am scris deja ca nu stiu, pot incepe o discutie lunga, caci doar atunci cind stii poti fi scurt. / bine inteles ca motivele la barbati difera. / 1. dragostea. / pun asta primul pe lista ca sa nu fiu invinuit de rautate si lipsa de romantism. / ce este dragostea? / si aici sunt multe raspunsuri din motivele enuntate mai sus - adica nimeni nu stie exa  ...continuare .
114 comentarii
modifica
Azi
de Pirri la: 30/05/2008 09:40:15
sunt in mine ,lipsa de aer,/ imprejur,ziua de ieri e de ceata./ un far tipa in departare,aud ocari grele,/ balast ce imi scufunda logica./ spasm nervos,/ privirea se zbate nearticulat,/ mana se inclesteaza pe realitate./ uit,incep sa alerg in cercul vietii,/ in spatele lui 0 ,disimulat infinitul./ ma rostogolesc,din stanci refuleaza intrebari,/ concluziile gresite mi se agata de haine,/ imi devoreaza lipsurile si fata si gandurile./
29 comentarii
modifica
stf
de grudurr la: 30/05/2008 02:26:33
pe trotuar cinci curve/ bine infipte in asfalt/ pe strada nu trece nici dracul/ trec eu, bonsoir madame, bonsoir./ din cer vartejul prinde una/ o zboara de la ea la mine/ -ca va? -comsi comsa./ fix pula. / je suis une femme / imi face curva/ o-ntreb: cat face muia?/ -pour toi rien/ -de ce?/ -de-a-n pulea./ o ploaie rece/ in brate mi-o arunca/ -tine-ma strans, mi-e frig!/ un vant o-mpinge/ ma saruta/ -qui es-tu?/ -dieu, ma cher, e tu?/ -ta mere.
40 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: