arhiva: 31/05/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Alegeri democrate
de Valeriu Cercel la: 31/05/2008 23:47:13
nici măcar nu am intrat/ să votăm, că, negreşit/ În final nu ne-am mirat :/ tot ai noştri au ieşit !/
7 comentarii
modifica
Nea Costica, glamour
de 1brasovean la: 31/05/2008 21:39:02
(sa fi fost prin anii ’70, a doua jumatate. povestea-i spusa de o doamna, la vremea respectiva fiind dansa profesor universitar la ceea ce se chema politehnica brasov)/ nea costica plecase de mic in drumul lui. baiat de la tara, istet, cu aplicatiune tehnica, descurcaret. generala, profesionala, liceu la seral, scoala de maistri, dupa 4o de ani imediat i-a venit ideea sa se inscrie la politehnica, inginerie, tot seral. / stia nea costica ca stia; toti inginerii astia tineri, iesiti din scoli treceau prin mana lui. cu rabdare, domol, ii invata, de-a fir-a-par, teoria surubului, cum se coace acesta si cum ii mai bun la tractor si unde./ ajungea la ore fix cum il stiau toti, chiar si profe  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Strigoiul...
de monte_oro la: 31/05/2008 19:50:05
strigoiul/ sambata ajunsa acasa spre inserarea unei zile muncite... sub mine, vecinul pensionar a murit. voci tanguite, planse pe "inalte" si o rumoare oftata strapung peretii... deasupra mea, glasuri sprintene de copii se urca in cor spre un la multi ani! ghicit la vreo nastere sau, poate, chiar de ziua copilului. totul stropit cu tropaieli fuginde si larma subtire, dar apriga. doua lumi... viata si moarte... precum doua transari in care nu incap nuante. iar eu... cautand linistea unui amurg cald si obosit... liniile fine ca o panza de riduri senine din palma orizontului, simtindu-ma prins intre ele, ca un strigoi jinduind dupa tihna...
15 comentarii
modifica
Vis de fumător (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 31/05/2008 18:15:28
dac-ar fi fumatul, frate,/ precum sexul, ne-am lăsa/ la o vârstă când am vrea/ Şi nicicum nu se mai poate.
5 comentarii
modifica
zile toride
de charlie la: 31/05/2008 17:39:27
zile toride in care gandurile ni se fac una cu asfaltul si sufletele tanjesc dupa adieri, ne ascundem printre betoane incinse, ne lipim de umbra colturilor camerei mult prea mici si sufocante… sfarsit de mai cu parcuri pline de rasete, locuri in care timpul ne devine amic si ne poarta incet, incet spre linistea dinaintea furtunii, dar noi, nestiind, ne bucuram. / unii simt ca reinvie, altii sunt morti de cand se stiu, si cei mai multi traiesc aparent, mecanic si fad. uita sa ii zambeasca inapoi soarelui, nu vad culorile din aer, traiesc int-un “gri” etern si le place deoarece nu stiu mai mult de atat. eu ii numesc “muritori”. am pierdut ore intregi in parc gandindu-ma cum sa evit ca  ...continuare .
comenteaza!
modifica
A aparut un nou ziar online despre tot ce se intampla in Timisoara
de caiusgashp la: 31/05/2008 15:55:04
a aparut un nou ziar online despre tot ce se intampla in timisoara. il puteti gasi la adresa: www.opiniatimisoarei.ro
6 comentarii
modifica
Păşeste spre Delphi
de prinparc la: 31/05/2008 14:44:13
păşeste spre delphi, tăcută fecioară/ cu tălpi maculate de colbul din drum,/ când zorii te cheamă şi vânt te-nfioară/ nu viii te strigă din turnuri de fum./ călcând printre şerpi lucitori şi manguste,/ aruncă-ţi pe umăr al mantiei fald/ şi treci nesupusă privirii auguste/ a zeului, rece. ai sângele cald./ e timpul să uiti glasul albei vestale/ jertfită valpurgicei nopţi, s-a uscat/ de umbră smochinul visând catedrale/ clădite-n deşert de un înger damnat./ te-dreaptă spre delphi pe calea de ape,/ cununa de lauri arunc-o în drum,/ dezleagă eşarfa minţitelor pleoape./ nu viii te strigă din turnuri de fum!
14 comentarii
modifica
ÎNJURĂTURA– EJACULAŢIE MINTALĂ
de adynet1 la: 31/05/2008 14:41:58
ÎnjurĂturĂ – ejaculaŢie mintalĂ/ sunt sigur câ fiecare dintre voi (chiar "păpădiile " care-şi caută cu atenţie cuvintele…) a tras în viaţa lui o înjurătură-două, sănătoasă şi suculentă…/ a facut-o când nu i-a plăcut ceva în mod extrem sau a fost atacat într-o formă sau alta…/ hai să vedem ce-a simţit...la început l-a râcâit ceva , apoi a simţit fluvii de sânge invadându-i venele dând să inunde malurile, depozitându-se în final în ochii, obraji, tâmple.../ elitiştii,ăia cică bine crescuţi, au înghiţit în sec, au cautat o ironie fină şi-au replicat cu jumătate de voce ramânând în espectativă, aşteptând o nouă palmă , mai ustu  ...continuare .
67 comentarii
modifica
Loc pentru spus verzi şi uscate
de alex andra la: 31/05/2008 09:59:35
pajişti, păşuni, stepe, pampasuri, fân, ierbare, buruieni, tufişuri, păduri, grădini suspendate, mirişti, lanuri, maci, peisaje... la propriu şi/sau la figurat.
354 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...