arhiva: 15/06/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Batranii
de malina. la: 15/06/2008 21:49:50
imi plac batranii. si ma refer la cei bine trecuti de 70 de ani, de preferat, peste 80./ / imi plac pentru ca nu ma lasa sa uit sa traiesc./ / imi place sa-i privesc, sa le numar ridurile si sa contemplu distrugerile aduse de ani. cand ii intalnesc pe strada sau in mijloacele de transport in comun, abia taraindu-si zilele printre fiintele in floarea varstei, ma opresc indelung cu privirea asupra lor. sunt zbarciti, scofalciti, obrajii terni, ridati, privirea valurita, obosita. toti au macar o boala care-i chinuie. anii trec peste noi si-si iau birul, nu scapa nimeni. incerc sa-mi dau seama cu ce betesuguri i-a blagoslovit batranetea. unii se aseaza greu si ofteaza, au probleme cu spatele. a  ...continuare .
51 comentarii
modifica
Ea&El - Mocking him
de malina. la: 15/06/2008 21:40:05
decor: o bucatarie. ea si el luand micul dejun la masa. el intinde unt pe paine, ea ciuguleste dintr-o friptura rece de pui./ el, deranjat de muzica ce se aude la radio: ce e asta?/ ea, indiferenta: jazz./ el, nemultumit: iar ai schimbat postul! dimineata trebuie sa asculti ceva comic, ceva vesel, nu jazz. ma taie pe creieri./ ea, privind spre ceas: pai e pranzul./ el, deranjat in continuare de muzica: si la pranz, tot ceva vesel. jazzul e pentru atunci cand chiar vrei sa asculti ceva. ca muzica ambientala e cumplit, ma enerveaza. ba incet, ba tare. si ce muzica e asta, fara cuvinte?!/ ea, ridicand din umeri: pai exista muzica fara cuvinte! de fapt muzica e fara cuvinte./ el, mo  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Ea&El - Culinara
de malina. la: 15/06/2008 21:34:13
decor: o bucatarie moderna, el intra fredonand si cauta prin dulapuri dupa cartofi si cutit./ el, ghemuindu-se langa cosul de gunoi incepe sa curete cartofi, o striga: haide, vii?!/ ea cu chef de joaca intra topaind in bucatarie: cine curata cartofii?/ el, poruncitor: noi. hai, ia un cutit si treci la curatat!/ ea, topaind intr-un picior pana la el, il trage de-o ureche si se scuza: dar uite, aproape ai curatat tot, nu trebuie sa mai fac si eu./ el, maraind: pune mana si curata! ai uitat? femeia la cratita!/ ea, chicotind: but of course, master. si incepe sa curete demonstrativ un cartof, din picioare, chiar deasupra lui. cojile-i cad si-n cos si pe alaturi. el le culege si-o face  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Straini
de INSULA ALTUIA la: 15/06/2008 18:47:40
azi ne privim ca doi straini,/ doi stropi de ploaie tremurinzi,/ vraja iubirii a luat-o fluturii noptii./ in aripi si-a dus-o..../ nu mai avem acelasi curcubeu,/ eu zbor cu aripi de matase/ tu zbori cu aripi de otel./ mireasma ploii ma-mpresoara,/ pe tine fulgerul,vintul si furtuna/ si ranile din sufletul meu / prin cuvint./ ochii noptii ma privesc/ si luna trunchiata/ din lacrimi am umplut potire,/ trist plumb bacovian / si fluture cu aripa frinta/ eu sunt./
10 comentarii
modifica
Rusalii Fericite
de Roman Haduch la: 15/06/2008 16:56:00
cincizecimea sau pentecosta, reprezinta sarbatoarea rusaliilor./ dupa 10 zile de la inaltarea domnului iisus hristhos , duhul sfant, mangaietorul sufletelor noastre si calauzitorul nostru in tot adevarul , cu vuiet si semne luminoase , a atins pe fiecare membru al bisericii primare. / duhul sfant este dumnezeu./ cu prilejul acestei sfinte sarbatori doresc sa va binecuvanteze dumnezeu si sa va umple de duh sfant./ verificare. pentru ca sa poti cunoaste daca duhul sfant este in tine , proclama cu voce tare: iisus hristhos este domnul si vezi daca crezi asta, in inima ta. amin!/ dumnezeu sa ne conduca in tot adevarul si sa implinim cuvantul sau care ne indeamna sa  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Jurnal de bord (37)
de alex andra la: 15/06/2008 16:35:27
/ sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ sfârşit de săptămână. două zile întregi doar ale mele... luni e încă departe.../ e dimineaţă. e soare. furtuna ce ameninţa aseară cu nori vineţi s-a topit într-o ploaie banală. unic efect - stropirea geamurilor cu pământ din jardiniere./ nimic nu compensează pierderea liniştii, a seninătăţii, a libertăţii... măcar de-aş avea vreo tresărire de orgoliu.../ horoscopul îmi zicea mai zilele trecute să mă smulg din visare, să cobor cu picioarele pe pământ, să fiu pragmatică... de unde mă ştie ăsta aşa de bine ?/ trecere prin rachmaninov. rapsodia pe o temă de paganini. suflă vântul prin p  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Vacanţe, vacanţe….
de Valeriu Cercel la: 15/06/2008 15:26:15
cică numa-ntre constanţa,/ iaşi, craiova, satu mare,/ fetele îşi fac vacanţa/ Şi la munte şi la mare,/ iar băieţii, nu că-s hoţi,/ ori că au vreo stea în frunte,/ fac vacanţa-aproape toţi/ Şi la mare şi la munte,/ fi’ncă sunt unii, se pare,/ ce vacanţa o chiulesc :/ nu fac munte, nu fac mare,/ fac şi ei doar ce găsesc !/ valeriu cercel/
1 comentariu
modifica
Remember cu lampioane
de Intruder la: 15/06/2008 12:51:14
ne-am iubit, / strigandu-ne pe nume / intr-un oras apocaliptic,/ cu lampioane dezmembrate; / te lasai in jos, golita de seva / ca un vin rosu in talpi... / ma ridicam spre coapsele tale / cu miros de struguri striviti. / aerul dintre noi / era plin de lupoaice cu pui, / orbi si flamanzi. / ne-am trait unul pe altul / osanditi sub acelasi trecut / pierit in firesc. / rupeai cate-o umbra din mine, / iti sadeam radacini intre sani / sa am acoperis / si vale / si deal.../ ne ocoleau pasarile, / sa ne tihneasca vazduhul; / eram doua trambe de haos rotund. / alergam pe sub poduri/ rasucite-n suvoi / apoi iar ne iubeam / durut si confuz / intr-o viata-mpartita / la doi. / muream nestiuti, in case  ...continuare .
43 comentarii
modifica
FABULA CU ŢEPI
de adynet1 la: 15/06/2008 12:47:46
stupoare ! o albina scurtă-nţeapă/ a-ncercat să-mi guste-un deget/ n-a vazut însă o clapă/ Şi-a primit o contră-n creştet./ ameţit-acea insectă , a-ncercat din nou cu sete/ nu-i păsă de ameţeală/ Şi-nţepă la nimereală./ (pata pe orgoliu nu se şterge cu-n burete…)/ am privit pe biata muribundă/ inţepând, ea se credea în formă./ acul-pierdu în carnea crudă/ dar merita : onoarea-i reveni la normă.../ morala :/ când onoarea ţi-e călcată/ judecă şi ai răbdare/ că de nu, rişti s-o faci lată/ tocmai când te simţi mai tare/
5 comentarii
modifica
15 iunie
de monte_oro la: 15/06/2008 08:34:09
15 iunie... o moarte... doar atat... alungata acum si din examene de bacalureat. vom fi devenit prea europeni pentru emin... si aproape deloc romani.../ / trecut-au anii... / trecut-au anii ca nori lungi pe şesuri/ Şi niciodată n-or să vie iară,/ căci nu mă-ncântă azi cum mă mişcară/ poveşti şi doine, ghicitori, eresuri,/ ce fruntea-mi de copil o-nseninară,/ abia-nţelese, pline de-nţelesuri -/ cu-a tale umbre azi în van mă-mpesuri,/ o, ceas al tainei, asfinţit de sară./ să smulg un sunet din trecutul vieţii,/ să fac, o, suflet, ca din nou să tremuri/ cu mâna mea în van pe liră lunec;/ pierdut e totu-n zarea tinereţii/ Şi mută-i gura dulce-a altor vremu  ...continuare .
41 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...