arhiva: 04/06/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cum si ce vorbim despre altii
de ivory la: 04/06/2008 22:19:50
ipostaza: la un pahar, intre 2 prieteni/cunoscuti se iveste o discutie despre o terta persoana care nu se afla de fata in acel moment. se amintesc proiecte/realizari a celui in cauza dar se discuta si despre caracterul indoilenic al persoanei... / pornind de la zicala "mintiile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintiile reduse ii discuta pe altii! " ce parere aveti? este bine sa amintesti si defectele unei persoane? ce considerati a fi barfa in acest context?
44 comentarii
modifica
"Conjuratia Imbecililor", John Kennedy Toole
de ivory la: 04/06/2008 21:51:35
am citit aceasta carte in urma cu vreo 2-3 ani. m-a surprins placut povestea plina de umor a lui ignatius cel cu ochii "şi albaştri, şi galbeni". ati citi cartea? si daca da, ce impresie v-a lasat?
3 comentarii
modifica
INALTAREA
de Roman Haduch la: 04/06/2008 21:36:01
domnul iisus hristhos sa daruiasca sentimente de inaltare sufleteasca tuturor cafegiilor si dragostea sa sa cuprinda toate familiile reprezentate pe acest site de mare valoare./ sarbatoarea inaltarii domnului iisus hristhos sa va fie de folos!
12 comentarii
modifica
O zi aproape normala
de diana vlase la: 04/06/2008 20:30:44
eu ma trezesc mereu mai devreme decat sotia mea. ea este educatoare si lucreaza in tura de dupa-amiaza. ma dau jos din pat, incet, si inchid usa la dormitor. sotia mea este foarte irascibila daca este trezita brusc. asa a fost obisnuita de cand o cunosc. o respect, asa ca nu vreau sa fie nefericita. ma duc in bucatarie, cu ochii intredeschisi si imi pun apa si doua lingurite de cafea in ibric. in fiecare dimineata imi fac cafea. uneori nici nu o beau. imi place sa imi fac cafea. are un miros frumos. mi se mai intampla asa si cu salata de vinete. vinetele miros foarte frumos, dar cand le gusti nu sunt asa deosebite./ dupa ce imi fac cafea, imi aleg camasa, cravata si sacoul potrivit pentru ziu  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Frunza de aur***
de sami_paris75 la: 04/06/2008 15:53:32
stefan era mut,dar intelegea prin mimica buzelor mai bine decat ce-i care auzeau cu amandoua urechi./ pe sora lui stefan o chema victoria./ victoria era asa de frumoasa si asa de puternica ca nimeni n-ar fi crezut vre-odata ca tocmai ei o sa i- se intample ceva ciudat in viata!)/ dintr-o data victoria a simtit ca puterile o parasesc,ca nu mai avea pofta de mancare,nu mai reusea sa adoarma si devenise foarte nervoasa ./ stefan muncea ca sofer de taxi,victoria muncea ca secretara la o intreprindere de constructii navale din constanta./ de cand a cazut la pat,nu s-a mai dus la munca . nici ea si nici stefan nu facusera mari economii./ casa lor se afla in navodari,o casa frumoasa construita in a  ...continuare .
15 comentarii
modifica
din file de gene...
de Lady Allia la: 04/06/2008 11:46:55
e din nou linişte. linişte.../ un firicel de iarbă crud se leagănă încet încercând să prindă razele soarelui. soarele zâmbeşte larg şi-l gâdilă. pe vârful lui puţin despicat şi micuţ firicelul de iarbă se roşeşte şi gângureşte în limba lui ierbicească. probabil vrea să ne spună că e fericit de viaţa lui scurtă, dar valoroasă oarecum sau probabil vrea să ne arate cât de frumoasă e natura, sau...ne trage de mânecă: "e vară! oameni...e vară!"./ lângă el doi pitici joacă şeptică pe o frunză bătrână de brusture. dacă nu eşti atent...poţi să treci pe lângă ei fără să îi observi, fără să îi auzi, dar...ei sunt acolo şi ţin în mânuţe  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Colibri
de INSULA ALTUIA la: 04/06/2008 11:19:59
suflet peregrin prin pustiite locuri/ ard in tine sacre,nestiute focuri,/ toti te vad cu ura,/ verticalitatea-ti scurta si fragila./ suflet peregrin,ti-a ramas in sita/ aurul,nisipul insa ca ispita/ vintul ti-l arunca-n valuri inapoi,/ ti-or spala privirea numai triste ploi./ ce ti-a mai ramas/ diamante-n suflet/ si tristete-n glas/ si ca raul lumii/ sa nu te-nfioare/ te prefa-n colibri / ascunsa-ntr-o floare.
12 comentarii
modifica
epilog sufletesc
de Lady Allia la: 04/06/2008 09:41:18
undeva în mine/ gândurile se ciocnesc unul de altul/ la infinit/ peste toate tronează asemeni unei cruci / întrebarea: / "de ce?"/ bineînţeles că nu voi şti niciodată.../ cine poate afla de ce se joacă dumnezeu cu oamenii - uneori?!/ oftez / şi printre picături de aer curat/ mai iau o gură de vin îmbogăţit cu g. garcia marquez/ "sublim suflet de om..." - îmi spun singură în singurătatea mea/ (aici iubite, nici măcar tu nu ai voie să fii – e frig, sumbru şi plin de igrasie!/ locul tău e alături de îngerii mei ce-mi scaldă existenţa, de biblia mea cu ochii mari şi negri – copila noastră!)/ gândurile se opresc câteva clipe/ acum am timp să zâmbes  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Jurnal de bord (36)
de alex andra la: 04/06/2008 08:02:23
sunt în aer de când mă ştiu. văzduhistă/ / vue plongeante. din balonul albastru. nici un nor. puţin vânt, doar cât să mă mâne dincolo de nelinişti./ au înflorit teii. puzderie. aştept cu nările dilatate parfumul lor, care întârzie să vină. Îl recompun din amintiri./ oraşul e invadat de trandafiri roşii. pe unde te învârţi dai de şiruri lungi şi dese de tufe incandescente./ cafeaua are o aromă diferită în dimineaţa asta. sau mi se pare ? să fie pentru că am schimbat ceaşca ? să fie pentru că am schimbat ora la care o beau ? să fie pentru că gândurile urmează un alt făgaş decât cel al dimineţilor din ultima vreme ?/ mă visez într-  ...continuare .
33 comentarii
modifica
Vulturi si Gaini
de GloriaVictis la: 04/06/2008 07:52:01
intr-o zi, un om a gasit un pui de vultur proaspat iesit din gaoace. dandu-si seama ca singur n-ar supravietui, omul l-a luat si l-a pus in ograda impreuna cu gainile. puiul de vultur a crescut alaturi de acestea: scormonea pamantul pentru a gasi viermi si insecte, manca grauntele pe care i le dadea stapanul, cotcodacea de zor si daca batea din aripi nu se ridica mai mult de cateva zeci de centimetri de sol./ a trecut astfel timpul si vulturul nu s-a indoit nici o clipa ca locul lui ar fi altundeva decat in ograda gainilor. intr-o buna zi, privind spre cerul albastru si senin, a vazut un alt vultur planand: era maiestuos! vulturul a avut pe loc revelatia adevaratei sale naturi si a porn  ...continuare .
81 comentarii
modifica
antitrancanea
de alex andra la: 04/06/2008 06:40:56
va propun o discutie serioasa despre trancanit.
22 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...