arhiva: 15/07/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Unde nu e trebuinta
de irma la: 15/07/2008 22:20:06
-stii? am fost foarte manios pe tine/ -de ce?/ mirarea primului se topi incet in nepasarea vadita a celui de-al doilea./ stateau in jurul unei mese de scanduri negeluite pe care erau raspandite o pita ciopartita, doua butelci vechi, doua cani de lut si doua farfurii cu ramasite de mancare. / primul, cel inalt oaches si carunt isi lasa toata greutatea corpului pe speteaza scaunului , care scartai cu-un sunet de caine calcat pe coada. cel de-al doilea tresari:/ -unde-i stela?/ fara sa para ca a auzit intrebarea tanarului, batranul dadea roata cu privirea prin camera saracacioasa. ochii ii clipira de trei ori scurt asupra cainelui culcat langa soba cu botul in gramasa de cenusa. se ridica hotar  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Ganduri...6
de Giordano Bruno la: 15/07/2008 21:27:01
mutilarea adevarului tine de un patrupedism mai jalnic decat cel clasic intalnit in regnul animal, prin insasi gravitatea pretentiei de verticalitate a individului. odata cu inducerea in eroare a aproapelui, spectrul spiritual scade direct proportional cu intensitatea minciunii pe care o elibereza.multi incearca peticirea spectrului prin activitati de binefacere sau adormirea constiintei (la asta suntem de neintrecut) . o musamalizre demna de mila. si mai trist este faptul ca mutilatorul traieste cu impresia ca poseda aptitudini extraordinare. sa jonglezi cu adevarul, sa il maschezi sau sa-i dai alta conotatie, este un exercitiu simplu. chiar si un copil poate face lucrul acesta (intr-o mai m  ...continuare .
30 comentarii
modifica
Iluzie
de latu la: 15/07/2008 21:26:03
fosneste iara crangul, nemarginind inchipuirea,/ soptind dupa legenda legende de demult.../ cand colo e doar vantul, inchipuind nemarginirea/ prin tulburarea frunzei cu zvonuri de tumult./
163 comentarii
modifica
Prin cafenea
de abbilbal la: 15/07/2008 16:40:23
ca orice cafegiu intrat in cafenea, privesc in jurul meu atent. sa nu fie ceva ascuns sa-mi cada-n cap, ori ceva pitit de care sa ma impiedic si sa umblu-n patru labe. nu de alta, dar ocup cam mult spatiu pe parchetul proaspat ceruit, sau paluxat... poate doar spalat... dar nu, nu are importanta acest lucru. important este ca sunt singur si ca orice singuratic ajuns in locuri necunoscute pandesc atent. caut barul, caut... hm, poate va fi nevoie, caut putina apa de baut - in lipsa de altceva. dar uite, o usa larg deschisa ma indeamna sa patrund intr-o incapere spatioasa. oare-i voie? sa incerc si daca nu este permis decat cu permis, ma retrag la fel cum am venit. nebagat in seama, dar prudent  ...continuare .
152 comentarii
modifica
La furat
de thebrightside la: 15/07/2008 16:11:11
ia sa vedem care dintre cafegii ar putea sa lucreze pentru adevarul (aveau ei o campanie intr-o vreme in care redactorii scoteau de la arhiva personala diverse tampenii care le facusera in copilarie / tinerete - "ne-am antrenat pentru adevar" ceva de genu' asta era sloganul)./ experienta profesionala a lui bright:/ - eugenii din alimentara cand eram mica./ - ciocolate din benzinarii cand eram in faculta/ - pixuri si brichete de la cine nu-si pazea avutu'/ primele doua categorii doar de dragul de-a suti si-a scapa basma curata. adica nu-mi lipseau. am renuntat dupa a treia, a patra ciocolata cand mi-am dat sama ca n-o fac de distractie, ci fiindca puteam./ a treia, involuntar./ nu trim  ...continuare .
43 comentarii
modifica
Vrei
de adrian iona la: 15/07/2008 15:08:48
motto:/ ...cine mijloceşte/ prin cel ce mijloceşte/ întrebînd ?/ (dintr-un poem ne-terminat)/ vrei - să întrebi/ mereu vrei - să întrebi/ ...dar/ închis rămîne cugetul/ închişi ochii - de teama/ mutilînd ţelul/ închipuirii/ ...vrei - să întrebi/ pentru că tot mai greu/ poţi visa/ ...pentru că nimic/ prea mult nimic/ este acum - în tine/ ...iar miasma/ pătrunde/ inima/ ochii/ ...şi/ de teamă - vomezi/ şi re-sorbi - de nevoie/ ce-ai fost - amăgindute:/ sînt altul/ ...sînt altul/ nuntind - la capătul/ de ne-vis al visului/ ...sînt altul/ întorcînd cuvintele/ prin ele însele(?)
1 comentariu
modifica
Remi - sau eu la persoana a treia....
de Lady Allia la: 15/07/2008 13:03:02
o bucatica de suflet scrisa mai demult. viata are cotituri. uneori neasteptata de dureroase, aleori neasteptat de fericite. din aceasta cauza, remi inca exista si tot din aceasta cauza, eu am decis sa mai adaug o fraza compozitiei, fara de care viata ar fi stearsa, fara culoare, fara gust si inconsistenta!/ uneori un om, poate sa devina dintr-o culoare oarecare, un adevarat curcubeu!/ .................../ sa-ti povestesc atunci.../ cum pandindu-ma dintre ganduri, soimii mei imi ciugulesc din suflet/ incet-incet/ pana raman oarba de mine - mai repede decat as fi crezut ca se poate.../ sa-ti povestesc despre remi :)./ un altfel de remi nu cel al lui hector malot./ remi al lui a fost sin  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Cutia din cutia cu litere
de abbilbal la: 15/07/2008 11:12:38
scormonind printr-o lada am dat peste o cutie uitata. curios din fire am deschis cutia si in ea, o alta cutie in care se afla o gramajoara de litere. jucandu-ma cu ele mi-au fugit printre degete in cutia mare, unde au incoltit si s-au inmultit. s-au ingramadit unele in altele, apoi s-au ordonat si s-au insirat ca margelele pe ata. asa s-au nascut cuvintele, care s-au ordonat dupa modelul literelor si au dat nastere propozitiilor, de unde s-au dezvoltat frazele si o noua ordonare./ o ordonare finala din care s-a nascut o mica poveste a cutiei din cutia cu litere. o joaca, un inceput de dialog la o cafea bauta de unul singur cu gandul la potentialii parteneri la o cafea in cafeneaua imaginara.  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Încearcă
de adrian iona la: 15/07/2008 11:00:10
Încercă/ să-mi visezi visul/ şi să-mi spui - ce ascunde/ acea posibilă viaţă/ în numele a ce am trăit/ împreună - secătuindu-ne/ mîini/ochi/guri/ ...sau/ adevărata măsură/ a fiecăruia - înfiecare/ este/ plusul memoriei/ preschimbat/ în gînd/ ...pe cît de înalt/ pe atît de lăuntric/ închipuirii/ ...unde/ nuntirile pămîntului/ vide/ de preaplinul cerului/ aşteaptă/ ...întru unirea lor/ să ne contopim(?)
4 comentarii
modifica
Cele mai Frumoase Texte ale Cafegiilor
de Intruder la: 15/07/2008 10:29:25
am cautat ieri ceva scris de alex andra (andrushca) si mi-am dat seama cate texte de proza si poezie zac pe forumul asta. / m-am gandit sa avem o conferinta separata unde sa readucem cateva din ele, la lumina. / vom proceda in felul urmator: in spatiul pentru "comentariu" vom pune un text care ne-a placut mult (sau doar un fragment - in cazul prozei) si apoi dam link-ul respectiv. in spatiul "subiect" vom trece titlul textului si numele autorului. / - nu se admit publicarea creatiilor proprii; pentru acest lucru se apeleaza cu un click la rubrica "subiect nou". (vezi si ce scrie la "rezumat") / - nu se admit redarea unor texte din alte surse decat "cafeneaua.com" / - textele nu se cer com  ...continuare .
166 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...