arhiva: 23/07/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Istoria noastra cea de toate zilele
de motanelul la: 23/07/2008 23:56:15
imi "place" cum se apuca cate unul sa dezgroape secrete si sa afle adevarul dupa zeci si sute de ani. cauta prin hartoage prafuite, gaseste martori oculari sau auriculari. si apoi zmangaleste o carte sau un reportaj de mama-mama./ hmmmmm. pai, mey, istoricu' lu peste, i/as spune eu aceluia... daca nevasta/ta te inseala, sa zicem, urmeaza procese, martori, certuri, divort. oki doki. insa nu vei stii niciodata cu siguranta ce s/a intamplat exact, si de ce s/au petrecut lucrurile sau daca s/au petrecut astfel. singurul lucru concret ramane deznodamantul. iar aici este vorba despre persoana de langa tine, si maxim inca doua. tu si celalalt./ cum vrei tu istoricule, atunci, sa/mi spui mie ca in ca  ...continuare .
3 comentarii
modifica
De ce iubesc eu porumbeii Partea a doua
de Alitalia la: 23/07/2008 18:53:12
radu,faci parte din amintirea acelei veri,nu te-am uitat.usa am lasat-o intredeschisa,era cald,august,dupa-amiaza.faceam castele din cuburi cu cel mic cand ai intrat.incarcat ca un pom de craciun.nu am fost foarte uimita.intotdeauna am stiut ca ai fost indragostit de mine.aerul se incarca atunci cand ne intalneam si percepeam dincolo de salutul tau multa admiratie,atentie si suferinta.mereu ti-am evitat privirile,nu se cuvenea...si apoi,stiam ca nu numai ca ma priveai dar si vedeai.stiai de ce port uneori ochelari.ai fost singurul care a stiut ca era violent./ de data aceasta,te-am privit lung,pe saturatelea si ai fost fericit.ne-ai adus multe bunatati.cum te simti? bine,bine...examenele,reus  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Cei mai buni ziaristi (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 23/07/2008 18:10:33
cei mai buni ziaristi sunt care/ intr-o halta de troleu/ sau in colt la "ateneu"/ vand cele mai multe ziare./ valeriu cercel
1 comentariu
modifica
Florile de la Jimmy erau pentru ea...
de diana vlase la: 23/07/2008 15:46:37
era evident că avea să mi se întâmple şi mie, odată. aşa se întâmplă dacă te joci cu dumnezeu. sau... de-a dumnezeu. Îţi mai dă câte una după ceafă, să te mai trezească. / la mine în bloc stau numai familii zgomotoase. mereu aud ţipete, certuri, scandal, copii urlând, bărbaţi înjurând, femei gemând. din când în când mai vine, ba poliţia, ba instalatorii, ba câte un vecin nemulţumit, ba dracu să îi ia. cam o dată pe an, se mută cate un vecin nou. cam o dată pe an, ni se atârnă, la uşa de la intrare, un prosop negru, în semn că a mai dat cineva colţul. ieri, când am ajuns acasă, cu flori de la jimmy, roşii şi două cutii mari cu pizza, am văzut,  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Inainte de punct.
de Roman Haduch la: 23/07/2008 12:20:19
gata si c.o. m-am odihnit mergand in leauta pe urmele ursului, cautand zmerua si fragi, fiind atent sa nu calc vreun sarpe. murele vor fi coapte mai tarziu. am baut apa din fantana, am avut in fiecare zi cas afumat, cas proaspat , outze, rosii, ceapa si castraveti. am facut chiar si doua gratare (mici, carnati, pulpe pui), amenajate , la buza piscinei proprii, pline cu apa de munte./ am privit o veverita care, trecand prin via din curtea casei bunicilor, a urcat intr-un corcodus si, delicat a mancat o corcodusa galbena./ noaptea priveam la cer, de pe terasa, si cerul privea la mine. in stanga se afla viata si in dreapta cimitirul. am inteles din nou ca daca nadejdea mea a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
De ce iubesc eu porumbeii
de Alitalia la: 23/07/2008 09:13:04
la intoarcere am gasit cactusul inflorit si un cuibusor cu doua oua de porumbel in balconul meu,intr-un colt...frumoasa emotie! sunt ani multi de cand ma orientez dupa semne iar semnul meu cel mai bun este porumbelul.ori de cate ori l-am intalnit in drumurile mele zbuciumate,sufletul meu chircit se linistea,suradeam,stiam ca va fi bine./ / in 1989 cred ca eram singura studenta care ramanea peste vara intr-un camin studentesc.dar nu eram singura,ci cu cel mic,avea doi ani.el,"sotul" si "tatal copiilor" a hotarat inca odata ca nu ne potrivim,si-a luat diploma de ing constructor si a plecat la bucuresti.cererea de divort mi-a venit intr-o zi senina de vara.pana aici,nimic nou,in toate verile d  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Se presupune
de adrian iona la: 23/07/2008 08:08:32
se presupune/ că în clipa dezmărginirii/ undeva - în posibil/ fiecare - va deveni/ mai mult - sau/ mai puţin - lumină/ întru ,,aceeaşi lumină"/ ...se presupune - dar/ nu se spune - dacă/ odată cu acea - dublă/ nu dedublată - devenire/ vom fi - totuna/ cu transparenţa/ ...sau/ numai cu hipertrofia/ incolorei/ uitări(?)
comenteaza!
modifica
copila mea boreala
de Lady Allia la: 23/07/2008 07:35:30
egoist vreau sa-mi fi doar mie.../ acum/ toate zambetele,/ toate privirile,/ toate rasetele,/ toate ganguriturile,/ toate lacrimile - apa vie numai mie egoist le vreau!/ mai tarziu, / am sa te daruiesc / vietii,/ oamenilor cruzi, dar fragili/ primei litere,/ primei imbujorari,/ primului sarut,/ primei iubiri,/ primei lacrimi lebada/ acum,/ atunci,/ mereu/ radacinile iti vor fi in carnea mea adanc/ de la primul scancet/ sa pot sa le vindec la vreme grea / sa-ti ramana sanatoase/ de floare de colt/ in toate timpurile inventate si neinventate/ am sa invat sa te privesc/ pana si din ochi de dumnezeu,/ iar/ eu am sa-ti raman egoist doar tie/ copila mea boreala! / /
7 comentarii
modifica
Imi pare rău, Prietene, Imi pare rău, radovan.
de derbedescu la: 23/07/2008 05:11:38
imi pare rău, prietene, îmi pare rău, radovan./ "radovan/ m-am gândit cum să-i scriu numele: clasic, cu majuscule, cu minuscule./ am ales ultima variantă. cu majuscule ar fi fost prea patetic. clasic, nu-i nimic normal în ceea ce se întâmplă acum. nu-i normal ca un patriot să fie acuzat de crime împotriva umanităţii şi apoi, ăn văzul întregii lumi, să fie asasinat prin indolenţă./ nu-i normal ca un popor, o ţară, vecină şi prietenă să fie sfârtecată la graniţele noastre şi noi, românii cei toleranţi să nu îi dăm ajutor. căci aşa s-a înâmplat cu numai câţiva ani în urmă când jugoslavia a fost jertfită la graniţele noastre. mitingurile de sol  ...continuare .
25 comentarii
modifica
about love..
de planetx la: 23/07/2008 04:00:56
ati fost vreo-data indragostiti? e ingrozitor..dragostea te face sa fii vulnerabil. ea te face sa-ti deschizi sufletul si inima, iar cineva poate sa intre si sa intoarca acolo totul pe dos. iti construiesti o multime de mijloace de aparare, iti fauresti o intreaga suita de armuri, asa incat sa nu te raneasca nimic, iar apoi o persoana nesabuita, calca in picioare viata ta ridicola..le dai o bucatica din tine fara sa-ti fi cerut.au facut un gest neintentionat, cum ar fi sa-ti zambeasca, iar apoi viata ta nu-ti mai apartine deloc. dragostea ia ostatici. patrunde in tine. te consuma complet si te lasa plangand in intuneric. o fraza asa de simpla cum ar fi "poate ca ar trebui sa fim doar prieten  ...continuare .
24 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...