arhiva: 03/07/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Iarina, primul mai (4)
de juli la: 03/07/2008 22:51:46
timpul trecea greu in acea zi de mai. maria i-a dus iarinei doua mere ionatane rosii, zemoase si-un pcahet cu biscuiti simpli. a strigat-o din uşa, se grabea. vazand-o a uitat ca-i târziu si-si arata ingrijorarea: / „ – doamne iarina cat esti de palida!!! cred ca arzi, iţi lucesc ochii.… dusurile tale reci. indigestie!? pe naiba… ai racit. si-acum sa vad cum va duceti la dracu-n-praznic luni… era mai bine sa-i spun domnului mihnea, daca patesti ceva n-o sa mă ierte. n-ai mâncat nimic si-acum doar mere cu biscuiti… cum vrei sa-ti fie bine?... „ / „- n-am nimic, poate sunt putin obosita … mai e si emotia plecarii. stii, octav mi-a aprobat concediul, vom pleca insfar  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Magda...
de diana vlase la: 03/07/2008 22:47:21
mergeam cu magda pe trotuar. tacute ca doi melci. mergeam asa, spre nicaieri. magda purta o rochie galbena, de panza, si papucii de la mama. isi tinea piatra in mana. o tinea strans, si uneori mai deschidea pumnul sa vada daca mai e acolo. eu purtam aceeasi rochie pe care o port de mai bine de un an. albastra spre gri. cand e frig, e mai greu. daca-i cald pun numai rochia albastra spre gri. nu aveam papuci. nu am mai avut papuci de pe vremea cand matusa tatia ne tinea la ea. atunci aveam si papuci, si haine, si chiar dulciuri dupa masa. acum purtam o pereche de tenesi prinsi cu ata in loc de siret. se murdarise siretul ala asa de tare incat a trebuit sa-l arunc. am pus ata alba in trei si mi-  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Doar impresii.
de munteanu rodica la: 03/07/2008 21:55:11
/ am ajuns cu bine la toronto.orasul este o mare surpriza pentru mine.il stiam ca cel mai mare oras canadian dar tocmai pentru ca este imens si cu o populatie pe masura, mi-l imaginam inghesuit ,obositor,incilcit..ei bine, nu nu este deloc asa..toronto este un oras aerisit ,in care din primele momente ai senzatia de eliberare.eliberare de griji , de ginduri prea insistente,de dependente sufletesti./ spatiile verzi, nu bine ci foarte bine ingrijite iar iarba mereu ,mereu tunsa , intaresc impresia de reavan..casele foarte cochete,, nimic ostentativ, nimic care sa sfideze.blocurile zvelte ,toate cu parcari pe doaua trei nivele si parcare exterioara pentru vizitatori.distantele dintre blocur  ...continuare .
45 comentarii
modifica
tablou
de Lady Allia la: 03/07/2008 20:40:12
o bucata de cer intre tample albe/ cateva pete de culoare/ azvarlite ici si colo/ la pura intamplare/ niste nori cu umeri grei si batrani/ o vrabie moarta - toti ucidem vrabii macar o data in viata/ si toti suntem o vrabie/ arcuita de suflet/ pe o floare doi fluturi/ "schiopi" de o aripa - fiecare,/ iar ochii mei/ invata sa zboare din carne/
4 comentarii
modifica
reincarnare a la cylon
de om la: 03/07/2008 17:45:16
evolutia speciei umane prin reincarnare tip cylon (cine a vazut battlestar galactica...cunoste :)/ in alte cuvinte, nu ar fi super sa va reincarnati cu propriul bagaj de cunostinte acumulate intr-o noua clona a voastra pregatita din timp? astfel ceea ce ati invatat in viata trecuta sa nu fie (re)invatat in viata prezenta. / este bine sa nu mai pornim la drum de la 0?/ / ...................../ ps pt eliminare confuzii (multam de semnalare): clona pt aceasta confa= corp fizic fara viata in care sa va transferati eul.
35 comentarii
modifica
Doamna Elvira
de paparuz adrian la: 03/07/2008 17:32:10
/ / elvira se culcă întotdeauna/ înainte să se trezească/ şi/ asta/ pentru că/ are/ aşa/ o predispoziţe/ pentru adormire/ fără anestezic/ camera ei nu are ferestre/ deşi nu din vina arhitectului/ ci/ pentru că elvira/ nu locuieşte undeva/ de aceea/ în locul acestora/ dimineaţa/ deschide mai întâi/ ochiul albastru/ când briza oceanului/ e încă/ prea rece/ şi/ de-abia mai târziu/ pe cel verde/ astfel încât/ spre seară/ sufletul ei e complet aerisit/ de mirosurile crude de carne/ şi tabac/ rămase / face asta în fiecare zi/ numai că azi/ de ziua ei / ce coincide în mod misterios/ în fiecare an/ cu ziua independenţei/ îşi permise/ să respire mai mult/  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Final?
de paparuz adrian la: 03/07/2008 17:29:51
/ / / fiecare sfârşit are un început/ pisica mângâia/ mâna bătrânei/ adormită pe balansoarul/ vechi/ prea vechi să îşi mai aducă aminte/ cineva de când/ toate sfârşiturile/ duc spre începuturi/ visa bătrâna/ adormită/ mângâiată de pisică/ pe un balansoar/ de la marginea lumii/ nimic nu se sfârşeşte/ fără să înceapă altceva/ un politician/ exersa un discurs/ tocmai in hide park/ când un cartuş rătăcit/ îi trecu prin cap/ sfârşind un discurs ridicol/ bătrâna sfârşi fără să ştie/ pe balansoar/ în acelaşi timp/ cu politicianul din hide park/ şi cu discursul / pisica începu să toarcă/ singură/ iar în hide park/ începură să urle/  ...continuare .
2 comentarii
modifica
CA SI
de Apoll la: 03/07/2008 16:41:31
de vreo opt ani intalnesc la interlocutorii mei de diverse categorii in si mai diverse situatii folosirea constructiei "ca si" ,corecta in evitarea unor cacofonii(desi limba romana are destule cuvinte pentru a le evita altfel) si incorecta cand este urmata de un cuvant care exprima o functie oarecare(administrativa,juridica,profesionala) ca si cum multi ar avea prezidentele lui trahanache.datorita saturatiei de "ca si "am scris ../ / ca si/ nu-i vreun loc in lume/ asa muzical/ cu mare renume/ ca si caracal!/ de te nasti acolo/ in acel oras/ esti ca marco polo/ ca si cal iabras./ mi-am dorit in viata/ pan-o fi sa mor/ larga suprafata/ ca si calator./ sa mananc o  ...continuare .
2 comentarii
modifica
CUREAUA DE TRANSMISIE
de Areal la: 03/07/2008 16:19:35
am fost o curea de transmisie...da, da!/ nu am fost nici motor , nici roata, nu am fost nici initiator, nici rezultat../ si cand am fost uzata deajuns, a trebuit sa fiu schimbata pentru ca procesul sa nu sufere.../ si asa am ajuns in final la deseuri reciclabile.../ insa am avut o viata frumoasa si care nu imi punea mari probleme de gandire, primeam si dadeam mai departe, de cate ori am vrut sa intervin, ceva se strica si eram smotruit.../ insa trebuia sa fiu mereu acolo, zi si noapte, nu stiai cand angrenajul se pune in miscare si nu prea aveai pauze..../ la inceout am mers mai greu, deoarece eram noua si nu ma potriveam exact in locasul predestinat( o mica eroare de fabricatie), apoi m-am  ...continuare .
33 comentarii
modifica
temeri
de catelusa la: 03/07/2008 11:45:40
inca din copiilarie am asemenea cosmaruri dar acum in ultima saptamana in fiecare zi am cosmaruri asupra morti visez cimittire cadavre in descompunere sau morti vii care ma implora sa le dau un ajutor alteori chiar ca sunt bolnava si o sa mor/ iar cateodata chiar imi pregatesc propia mea inmormantare cu ochhii in lacrimi.de multe ori ma trezesc transpirata si confuza.acum o luna mam trezit dintrun cosmar din aceste si am suferit o depresie iar acum ca am inceput sa trec peste am cosmaruri mai groaznice.concluzia mea este ca cu totii ne temem de acest cuvant iar cateodata inconstientul nostru este coplesit si invins de acest cuvant pana cand putem sa ii dam o explicatie si sa il potolim dar o  ...continuare .
12 comentarii
modifica
LOs Alamos: cel mai rapid computer
de cosmacpan la: 03/07/2008 08:59:10
"inginerii de la los alamos national laboratory si ibm corp au / prezentat supercomputerul roadrunner despre care ei spun ca e cel / mai rapid din lume, fiind capabil sa efectueze 1.000 de trilioane de / calcule pe secunda. la proiect s-a lucrat sase ani si s-au investit / 100 milioane de dolari, scrie cnn./ supercomputerul va fi utilizat in cercetarile legate de armele / nucleare, dar si pentru simularea exploziilor nucleare./ seful national nuclear security administration spune ca roadrunner / este un "demon al vitezei" care poate rezolva probleme foarte / complicate. oficialii spun insa ca supercomputerul poate fi folosit / si in alte segmente, precum inginerie, medicina si stiinta, de la  ...continuare .
10 comentarii
modifica
Pribegie
de Valeriu Cercel la: 03/07/2008 02:08:30
de-ar şti fântâna mea din vale/ pe unde apele mă curg,/ ar prinde luna între zale/ peste colină, în amurg,/ Şi-n roata ei ar învârti/ Şi carul mic şi carul mare/ la poarta unde iasomii/ cândva mă alintau în floare ;/ le-ar umple-apoi cu amintiri/ de ani bătrâna ei căldare,/ sub minunatele sclipiri/ aprinse-n cer, mărgăritare :/ mi-ar pune dulce, din cuptor,/ mireasma pâinii lângă sare/ Şi laptele din sân, izvor,/ al mamei într-o-mbrăţişare,/ mi-ar pune lan de fân cosit/ cu primii paşi făcând cărare,/ Şi-un zarzăr vesel, pârguit,/ sub triluri de privighetoare,/ un pumn de colb de vară-ncins/ din uliţele-acuma goale,/ Şi lângă crivăţul aprin  ...continuare .
2 comentarii
modifica
România te vrea mort!
de alin.farcas la: 03/07/2008 00:47:46
sau măcar plecat de pe teritoriul ei… sunt concluzii pe care le-am tras în cele două zile libere, în care am fost la marea cea neagră. acolo, pe plajă, în triunghiul format între berea rece, ţigările calde şi soarele fierbinte, mi-am permis luxul de a nu mă gândi la nimic, trăgând însă concluzii pertinente. :) În viziune personală, un grup de oameni influenţi vor să facă în aşa fel încât, în maxim 10 ani, românia, această fostă perlă a europei, să devină un fel de “ţară particulară”, din care noi, cei mulţi, să fi dispărut într-un fel ori altul, iar ei, şi numai ei, să beneficieze de râu şi ram. pământ şi cer. munte şi mare. lună şi soar  ...continuare .
103 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...