arhiva: 07/07/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
PREMONITII
de thequeen la: 07/07/2008 23:05:44
am o simpla intrebare pt voi,dragii mei,ati avut o premonitie?credeti in asa ceva?va multumesc
50 comentarii
modifica
alienare
de motanelul la: 07/07/2008 22:48:18
urmaream o emisiune despre bandele din los angeles./ si ma gandeam asa, ce norocosi suntem noi. cu toate furtunile noastre in pahare de bere./ "traiesti pentru dumnezeu, traiesti pentru mama ta. mori pentru banda"/ cat de multe stiti despre alienare?
11 comentarii
modifica
Dospind, crescând
de AlexandruRosu la: 07/07/2008 22:46:13
dospeam în interiorul unui cerc,/ frământam aluatul fierbinte al gândurilor,/ până ce materia se prefăcea într-o pastă aurie,/ cu care lucrurile se înfăşurau,/ devenind albastre la atingerile,/ suave ale nărilor,/ roz, când tremurul mâinii încerca să le mângâie,/ roşii, când sângele năvălea prin seva lor umbroasă./ pescuiam peştişori de aur,/ cu compasul degetelor tale,/ Îmi puneam dorinţe în stelele căzătoare,/ din genele tale,/ rupeam petalele lunii,/ descoperind iubirea galbenă/ a miezului de seară./ vino, să dansăm pe razele mov,/ dintre ochii noştri,/ pe muzica zorilor ce ne păşteau,/ din umbră./ Ţi-am văzut zâmbetul de fecioară,/ Înaint  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Copilarie Fericita
de doipedoi la: 07/07/2008 21:43:36
vacanta de vara. inghetata in cornet si suc de la dozator. catelusi si pisoiasi in curtea scolii./ mirosul de rechizite noi, toamna./ sanius si cadouri sub brad./ ghiocei pentru mama. oua rosii ascunse in iarba. urcatul in pomi dupa corcoduse verzi./ si iar, vacanta de vara./ pentru tine, asta inseamna copilarie./ dar sunt copii langa tine care, peste zece ani, isi vor aminti doar ochii mereu vineti, buzele mereu sparte, spatele brazdat de rani. si frica. o frica ce taie respiratia, accelereaza pulsul si intuneca mintile. pentru ca asta e copilaria lor. pentru ca astia le sunt parintii./ esti alaturi de noi? sustine-ne in aceasta campanie! scrie-ne parerea ta despre violenta in  ...continuare .
comenteaza!
modifica
repere
de irma la: 07/07/2008 20:13:08
vorbeam de curand cu o prietena draga despre reperele pe care si le creeaza sau le gasesc oamenii pentru a naviga prin lume. acestea presupun desigur o impartire a oamenilor in categorii pe baza unor criterii./ iata unul simplist, pornind de la o frantura de cotidian:/ la volan, pe-o strada cu sens unic; apare o masina care circula pe sensul interzis. cel care circula corect are doua optiuni: sa treaca pur si simplu pe langa "infractor"... sau sa se dea jos din masina, sa-l moralizeze pe individul reactionar (sau inconstinet) poate chiar sa-l injure apasat./ voi ce-ati face? /
40 comentarii
modifica
Uimiri
de alex andra la: 07/07/2008 19:19:16
ideea confei mi-a venit citind urmatorul comentariu:/ cosmacpan - de insula altuia la: 07/07/2008 19:02:58 / domnule,esti de pus la rana,scrii minunat / (un vis si-o nebunie ). / uimirea mea e cit de spontan esti, si ce adevaruri debordante. / seara senina drag om din aceasta lume./ v-o amintiti pe bubu cea de la inceputurile ei din cafenea ? aia care intreba bezmetic de nu stiu ce carte si care isi relua la infinit comentariile, incercand sa le corecteze fara a reusi ? o recunosteti in persoana dezinvolta de mai sus ? sau in cea care scrie versuri - naive, dar pline de sensibilitate ?/ am avut cateva momente de neincredere in fata transformarii uluitoare a lui bubu. le regret. bu  ...continuare .
177 comentarii
modifica
DICTIONAR DE CUGETARI
de Areal la: 07/07/2008 16:22:25
incep eu cu niste cugetari despre cuvinte care incep cu litera ''a'':/  abilitatea fara ambitie este ca masina fara motor./  daca absenta nu ti-ar fi simtita, sa stii ca nici prezenta ta nu conteaza. /  absenta este cel mai obisnuit leac pentru dragoste. - miguel de chervantes/  absenta si moartea sunt la fel, doar ca in moarte nu mai exista suferinta./  singura parere care dureaza este ... adevarul./  un adolescent este o persoana foarte bine informata despre orice lucru despre care nu trebuie sa invete./  un adolescent este un minor care devine uneori o problema majora./
258 comentarii
modifica
Intre bine si rau
de motanelul la: 07/07/2008 16:10:43
intre bine si rau ... credeti ca mai exista ceva?/ --desi raspunsul il cunosc (si pe al meu si pe al vostru) --fie aceasta inca o furtuna intr/un pahar cu apa :)))
42 comentarii
modifica
felix est
de thebrightside la: 07/07/2008 15:53:31
oameni cu minţi dezordonate scriu poezii/ pe care oameni cu minţi ordonate le taie felii/ şi le servesc în ordinea / descres/ cătoa/ re / a cantităţii de sare şi piper din aerul respirat/ apoi oamenii cu minţi dezordonate cred că/ au aruncat o sticlă cu răvaş/ şi sunt fericiţi/ în timp ce oamenii cu minţi ordonate/ cred că au prins pestişorul de aur / şi sunt şi ei tot la fel/ adevărul e că fericirea n-a plutit niciodată pe mare/ şi nici nu ştie să înoate/ fericirea e o chestie de care tocmai ai uitat/ (eu nu pot să-mi dezordonez cuvintele/ aşa ca în fiecare zi mai scriu o pastilă amară/ s-o port în loc de nasture.) /
34 comentarii
modifica
Bâlciurile...
de Lady Allia la: 07/07/2008 13:50:15
e seară, dar cerul e din nou colorat. se aude muzica pierdută undeva departe în copilărie - muzica de bâlci - caruselul magic./ parcă am prins aripi. picioarele le simt mai uşoare, iar pasul mult mai mare. inima bate nebuneşte./ în ochii mi se deschide lumea aceea închisă prea mult în noi: lumea acadelelor, a căluşeilor, a dulciurilor, a porumbului fiert sau copt - vata de zahăr care parcă o simt cum mi se lipeşte de degete şi mi se topeşte în gură. / cred că anul acesta am să mănânc două!/ revăd tarabele cu fel de fel de provocări. mai niciodată nu am câştigat, dar nu cred să mă fi interesat asta vreodată./ îmi plăcea!/ îmi plăcea să aud forfota din jur  ...continuare .
10 comentarii
modifica
ora :H:
de INSULA ALTUIA la: 07/07/2008 12:51:11
si a sosit ora "h"/ cind stelele parca mor,/ cind zboara gindul trufas/ si talpile dor. / am asteptat-o demult/ subconstientu-mi ascult. / nu-ti cer nimic vreau sa existi/ esti seva mea din care ma hranesc./ mi-s anii irositi parca-n pustiu/ si-mi regasesc in tine-mbratisarea/ si-mi risipesc prin doruri vii chemarea/ de-a te iubi si-acum in ceas tirziu. / si talpile dor>
4 comentarii
modifica
O mână de ajutor II
de thebrightside la: 07/07/2008 09:54:10
- nu pot să pricep... cum poţi să renunţi la o parte din tine ca şi cum ar fi un gunoi, un cancer...?/ - ai umblat aici? cuvintele lui gabo sfâşiară aerul care se întinsese între ei ca un elastic./ - eu?!/ trista continua să tragă aiurea din mucul ţigării care arsese deja până la filtru. / - tu, cine?! mai e cineva aici? ai umblat sau nu? scuipă gavriil întorcându-se către ea./ - da şi nu... am fost doar un instrument al domnului./ - pleacă. / - nu./ - ce-ai făcut cu ele, unde sunt?/ - la gunoi?!/ - te rog, pleacă./ - te rog, trezeşte-te./ Şi el se trezi. se trezi că fetiţa cu ochii migdalaţi îl ducea iar exact pe unde voia ea. trase un taburet lângă scaunul tr  ...continuare .
15 comentarii
modifica
O mână de ajutor
de thebrightside la: 07/07/2008 09:17:02
o mână de ajutor/ presă scaiul, netezind până ce dinţii mici de plastic se înfipseră complet în ţesătura bandajului elastic. ideea cu bandajul venise de la trista şi evident că iniţial o respinsese. acum însă admitea că îi era mult mai bine fără curelele care îi încinseseră toracele ani în şir. ce nu putea accepta era să o lase liberă. trista nu ştia ce făcea bestia când era liberă şi de aia îi venea aşa uşor să-i zică să nu o mai lege deloc. trista nu ştia nici cum e să auzi mereu râsete înfundate, compătimiri placide rostite pe şoptite, să vezi mutre oripilate, coate în coate, să porţi helănci şi pulovere în miezul verii, nu ştia cum e s  ...continuare .
14 comentarii
modifica
POVESTIRI CU TALC (III)
de Areal la: 07/07/2008 09:15:18
ca sa nu se aglomereze, mai deschid o confa, asa se procedeaza pe cafenea!/ si mai am o idee, un dictionar de cugetari pe litere, la care sa putem posta zilnic!
147 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...