arhiva: 26/08/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Golgotă
de Sancho Panza la: 26/08/2008 21:57:10
el / îşi înmoaie degetul în cenuşă / şi-mi scrie / apăsat / numele / în carnea tăcută / a lemnului / el / îmi arată cât de mult / mă iubeşte / / undeva / greieri / rugându-se / / / copyright adriana lisandru /
53 comentarii
modifica
Ganduri de trei
de Selly la: 26/08/2008 21:38:33
la un geam agatat de o stea/ o cadana viseaza/ cu inima la fat-frumos./ pe aceeasi strada ascunsa sub un felinar / sta barbatul celor doua femei / impartind clipe si ganduri./ la rascrucea a doua drumuri/ un suflet amagit cauta in oglinda / sensul singuratatii in doi intr-o camera goala./
22 comentarii
modifica
Căsătorie ilegală (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 26/08/2008 21:00:09
au ajuns lumii de-ocară/ cât de tineri s-amândoi,/ treişpe anişori fecioară,/ iar el paişpe, fecioroi !
3 comentarii
modifica
pisiu meu si alte gadgeturi de tot hazu
de motanelul la: 26/08/2008 19:57:39
pisiu meu face pe nebunu./ intai cica nortonu flocaie mielu. oki doki./ apoi xp/ul incepe sa o dea cotita, vezi doamne, nush ce nu gaseste el de nu poa' sa... ma rog, ma stradui sa/l inteleg./ da acu chiar ma apucara dracii. auzi tu, partitionare, formatare, formatare de mbr, reinstalare curata si el nu domne, nortonu tot flocaie mielu. hmmmm. ba nici porcu' de xp nu vrea sa stea drepti. si io voiam sa/i iau cadou un monitor nou. de nu l/oi da eu de/a dura la cosu' ecologic de gunoi, lasa-lasa./ da mi/e ciuda sa pierd atatea ore sa trag pe discuri un hard intreg./ asa ca ii mai dau o sansa. mrrrrrr.
10 comentarii
modifica
cine sunteti voi?
de mircea-greuceanu la: 26/08/2008 19:52:00
o!... cine sunteti voi nimicuri;/ ce ne amagiti cu vorbe goale,/ ce semanara-ti numai spini/ in aratura inca moale/ a unui vis ce-n hat dispare,/ voi milogi cu mana intinsa / ce cersiti pomana lumii,/ indrazniti a spune noua,/ ca sunteti urmasii romei./ de cand muri dracula;/ pomeniti de un trecut,/ aducandu-i... doar ocara/ voi tirani cu chip de lut./ voi ati aruncat samanta/ vrajbei,urei si minciunii/ ce incoltise in mintea voastra,/ de-a lungul atator generatii;/ nu v-ar mai rabda pamantul/ ati intrat in casa noasta/ precum viermii in livezi,/ si ne-ati distrus recolta vietii/ a patru generatii intregi./ vorba voastra e doar minciuna,/ faptele sunt doar hotii/ incepute cu vanzarea, / sufle  ...continuare .
8 comentarii
modifica
proiectul numerelor
de raqissa la: 26/08/2008 18:34:28
http://www.chrisjordan.com/current_set2.php/ tradus in romaneste:/ http://209.85.171.104/translate_c?hl=en&sl=en&tl=ro&u=http://www.chrisjordan.com/current_set2.php&usg=alkjrhjvepofs63nqgj6icpbbealmrpypq/ an american self-portrait / rularea numere uită la cultura contemporana americana austere prin lentilă de statistici. fiecare imagine represinta o anumită cantitate de ceva: cincisprezece milioane de coli de hârtie de birou (cinci minute de hârtie); 106000 cutii de aluminiu (treizeci de secunde se poate de consum) şi aşa mai departe. speranta mea este ca imaginile care reprezintă aceste cantităţi ar putea avea un alt efect decât cel brut, care il gasim zilnic în articole  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Anomalii binevenite. Azi, Mona Muscă
de Realdo la: 26/08/2008 14:08:36
/ decizia monei muscă de a refuza politicos oferta de a candida pentru un nou mandat în parlamentul româniei m-a făcut s-o respect, ca om şi ca politician. dacă până acum stăteam în dubiu, îi reproşam – încă - un trecut ţinut ascuns, o pată nepermisă pe o carieră de politician uimitor de bine conectat la realităţile timpului său, o acuzam de duplicitate mai mult sau mai puţin voită, acum mi-e clar: acest om reprezintă, aşa cum puţini alţii o fac (îmi vin în minte doar două nume, răzvan ungureanu şi adriana săftoiu), o curată anomalie în politica românească./ să fiu clar înţeles: consider securitatea drept cel mai malefic instrument de represiune  ...continuare .
44 comentarii
modifica
Portret
de Apoll la: 26/08/2008 13:37:27
individul ce il stiu/ are-un trupusor mladiu/ natural chiar cand nu-i place/ greu il prinzi si n-ai ce-i face./ prieten e la catarama/ avand drepturi la pastrama/ cu-orice sef ce-i iese-n cale/ ca poate-ndoi din sale./ si sa vezi cum s-indigneaza/ cand vreunul protesteaza/ nefiind deacord cu seful./ din rarunchi sustine dreptul/ celui tare cu relatii/ laudandu-i aliatii./ mici de tot ceilalti raman/ cand vorbeste de stapan./ deindata mana pune/ observand inoportune/ pe fire de par rebele/ ce-ntineaza la revere/ costumul la patru ace/ in care boierul zace./ razbunandu-se de-s lipsa/ el nu intra in eclipsa/ imaginativ gaseste/ firul care ii prieste/ si-l prezinta cu emfaza/ ca pe-un argume  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Portret de mamaia
de Realdo la: 26/08/2008 12:01:33
nu, nu este vorba despre mamaia – staţiunea de pe litoral. e vorba despre bunica iubitei mele. avem în computer două fişiere cu fotografii, unul se numeşte “neptun 2008”, celălalt – “mamaia”, fără an de data asta. ambele-s din vara asta, marcând călătoriile noastre de concediu. un moment e bine delimitat în timp şi spaţiu şi conţine fotografiile-stereotip ale unui sejur la mare, cu nisip auriu, soare şi valuri. celălalt moment e atemporal, anistoric, fiindcă are în centru un personaj uitat parcă de vreme. / mamaia, pe numele ei complet ţaţa ioana lu’ gane, locuieşte într-un sat din lunca dunării, printre dealurile de lângă drumul prăfuit şi înci  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Ce să faci cu un adevăr neconvenabil?
de thebrightside la: 26/08/2008 10:33:24
ce ştiu despre încălzirea globală?/ Ştiu că eram pe la finele anilor ‘80 la câmp cu mamaia. era vară, cald, dar era ok. când ne întorceam acasă, culegeam legume din grădină şi făceam salată mniam-mniam. acum nu mai sunt nici legume în curte, nici temperatură suportabilă, pământul e galben şi sterp, iar roşiile (de la piaţă) verzi sub coaja roşie. / asta e tot ce am nevoie să ştiu ca să mă îngrijorez. nu am nevoie ca al gore să-mi dezvăluie adevăruri neconvenabile proiectate în zeci de grafice şi îmbrăcate în haine de gală academică şi, totuşi, dacă nu aş fi văzut "an inconvenient truth" ("un adevăr neconvenabil" pentru non-ang  ...continuare .
143 comentarii
modifica
Dragostea (dupa Pamuk)
de 1brasovean la: 26/08/2008 01:10:46
dilematic inceput de capitol 15 - 'ma numesc ester':/ 'oare dragostea sa fie aia care-l tampeste pe om, sau doar tampitii se indragostesc?'/ *'ma numesc rosu', orhan pamuk, ed. curtea veche, bucuresti, 2008
11 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...