arhiva: 31/08/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"Cine stie mai bine?"
de Alitalia la: 31/08/2008 22:19:29
pentru ca ne-am dat cu parerea zilele astea despre iubire,inima si celelalte,va propun una din intrebarile mele cele mai dificile,la care,deci,inca nu mi-am raspuns./ este vorba de povestile adevarate pe care toti le vedem peste tot si anume ea,el,casatoriti,au copii,si se "intampla" ca ea sau el sa se indragosteasca de altcineva.cum se procedeaza de obicei? viata paralela,daca e posibila.daca,nu? ce se alege:iubirea sau familia?/ am vazut o "poveste" italiana,adevarata.el insurat,copil.ea maritata,fara copii.s-au iubit ce s-au iubit si au decis sa spuna adevarul in familiile lor,sa se separe de sotie,respectiv sot si sa continue viata impreuna.el a confesat,sotia l-a lasat,de fapt el a  ...continuare .
47 comentarii
modifica
Calutii
de INSULA ALTUIA la: 31/08/2008 21:58:41
calutii salbatici care alearga cu coamele-n vint, printre cetina de brad , sunt atit de frumosi incit seamana cu ingerii ce zboara printre stele.
8 comentarii
modifica
La vreme de seara,ganduri de viata
de Alitalia la: 31/08/2008 21:54:23
am mai multe ganduri asta seara si am si nevoie de ajutorul vostru!/ 1.m-am dus pe firul lui rh la o conferinta din trecut,am citit-o si mi-a placut cum gandea cineva,aola rof,e un fost cafegiu? e o "ea" am inteles./ intreba la un moment dat de ce cand vorbeste un credincios (scrie in cafenea),ateii se simt amenintati si ataca,contrar nu se verifica,cand vorbeste un ateu,credinciosul nu ataca,cel mult are compasiune.../ mi-ar place sa comentam impreuna aceasta afirmatie care mi se pare importanta./ 2.mi se intampla uneori sa vad slujba la televizor.azi o slujba particulara.in aer liber,pe varf de munte,o statuieta iisus,o cruce naturala,crescuta ea asa,din lemn,o masa,un preot si credin  ...continuare .
33 comentarii
modifica
o scena din lemn
de Emma Brad la: 31/08/2008 20:40:39
pe o scenă de vis/ o singură noapte/ o să-mi asculte tăcerea/ aproape perfectă/ aproape nemişcată/ o singură poezie încape între două întrebări/ o să mă îmbăt cu bere şi tequila/ am să mă dreg cu lămîie şi două felii de pîine cu sare/ am început să mă mint tîrziu/ într-o noapte cu lună/ cînd răcoarea toamnei trecea prin propria piele/ ca prin orice femeie obosită de lună / poate şi plictisită/ prima dată mă năşteam din joacă/ dar ei au hotărît să mă nască din nou/ dintr-o femeie-chitară cu caracter informativ/ ştiam de la alţi confraţi că travaliul ei deschide cerul / deasupra o lume întreagă s-a ivit din beznă/ un alt poem/ un nu mă  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Rubedenii
de Apoll la: 31/08/2008 17:56:48
sa luam cuvantul shpaga/ de origine ruseasca/ sa-l analizam deplin/ de la "toace" pan' la basca,/ cand si cum a aparut/ asa pe nepusa masa/ si cum oare s-a-ntamplat/ de-a intrat la noi in casa./ din parinti rasariteni,/ a fost repede-adoptata;/ de-s opinca sau vladica/ bucurosi i-s mama,tata./ opinca ii darnica/ are-o mina rugatoare/ iar vladica-i cu-adunatul/ cu bratele-i strangatoare./ fata asta adoptata/ are si-alte rude-n tara/ pripasite din vechime,/ are un bunic,o vara/ si vreo doi, trei verisori/ ce n-o lasa singurica/ pe drumuri intortocheate/ ca e...taare frumusica!/ sta bunica-su bacsis/ in fotoliu cocotat/ tot asa de viguros,/ doar putin...mai cocosat./ cu un aer protector/  ...continuare .
8 comentarii
modifica
ghem
de maan la: 31/08/2008 16:39:33
/ nu mai stiu unde sa ma mai caut/ mi-ai plecat din maduva spinarii/ din buricul targului/ din motzu' de frisca/ si din piatra seaca/ te-am scotocit peste tot/ pan’ mi-am ajus rasuflarea din urma/ si mi s-a aplecat de-atat avant/ salcia pan’ la nisip/ surghiun peste dorinte/ ne este dor de doi/ ei si?/
16 comentarii
modifica
cînd întunericul oferă vise pe gratis
de Emma Brad la: 31/08/2008 15:12:25
şi întunericul orb/ spintecă marea din ochii tăi/ tu taci/ semi-adormit semi-treaz/ te vezi ca prin vis/ înainte să alergi la serviciu/ în halatul tău alb / şi iarna trecută uşor peste tîmple/ eram mai mică decît tine/ părul meu cît lanul de porumb/ a răsturnat dimineţile cu toată mintea rătăcită/ în umbra ta/ a învăţat să respire / uite cum se scutură timpul/ tăcerea muşcă o pleoapă între-deschisă uşor / mai lipesc de orazul tău un sărut/ jumătate pelin jumătate de dulce/ /
16 comentarii
modifica
De ce?
de INSULA ALTUIA la: 31/08/2008 11:56:22
pamintul pentru mine este mort,/ ajuta-l tu sa-si tese ii de soare,/ caci sufletul pe care-l port/ e o candela care ma doare./ trec riuri peste trupul meu de jar, / dar ce pustie-i lumea fara tine./ de ce n-au radacini stejarii toti?/ de ce izvorul nu cinta din flaut?/ de ce nu pot sa dorm sute de nopti,/ si dupa viata mea intruna caut.
9 comentarii
modifica
N. Steinhardt
de tatiku la: 31/08/2008 09:34:57
m-a pus pe ganduri o cugetare din "jurnalul fericirii" (cartea mea de capatai). mi se pare extrem de interesanta si cred ca deschide perspective noi de intelegere a vietii. v-o supus spre dezbatere. va anunt ca e grea. iat-o (din memorie, deci aproximativ):/ "numarul oamenilor de-alungul istoriei e constant. restul e umplutura."
27 comentarii
modifica
Literatura de iubire – un subprodus al mintii omenesti?
de 1brasovean la: 31/08/2008 07:27:55
dincolo de problema cunoasterii, atat cea in sens obieciv cat si cunoasterea in sens subiectiv, popper aduce in discutie si un alt tip de problema, aceea a interactiunii corp-minte [sau minte-corp]./ problema corp-minte defineste / aduce in tema relatia dintre starile/produsele fizice si starile/produsele mentale, definite de popper ca ‘lumea 1’ – starile fizice si ‘lumea 2’ – starile mentale./ in fine, ca situatia sa fie si mai si, k.p. introduce o alta lume, noua: lumea produselor mintii omenesti – ‘lumea 3’./ tot recitind, pe fuga... ‘stai dom’le, nu cumva si iubirea o fi [doar un banal] produs al mintii omenesti, cum zice popper?’./ --/--/ mai stii? mai ales  ...continuare .
37 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...