arhiva: 04/08/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
dihotomia mentala ?!?!
de om la: 04/08/2008 20:45:29
oare ce este bine, ce este rau? este binele meu si raul celorlalti sau este bine celorlalti care este raul meu ? hmmm, dpdv social nu prea exista binele sau raul absolut si/sau personal, este numai aplatizarea spre un bine general care este un rau personal?!?! adica suntem o societate fericita de indivizi aplatizati si nefericiti. un fel de furnici care au iluzia de libertate. da! asta este diferenta, furnicile nu au creierul spalat si fac instinctual ceea ce fac fara sa se gandeasca la bine si rau. oare ce ar deveni societatea daca fiecare ar face ceea ce este scris in gene/instinctual. ce bine ar fi daca fiecare ne-am pastra ascutite caracterele cu care suntem nascuti! ce bine ar fi ca sunt  ...continuare .
89 comentarii
modifica
Despre ingeri si spaclu
de 1brasovean la: 04/08/2008 19:29:43
locuiesc la brasov. intrun imobil multifamilial, multietajat cu regim de inaltime parter plus patru etaje. cum ma uit pe geam, am un zarzar. acum s-au copt poamele, sunt numa’ bune, cad pe jos. intro zi o sa-mi fac un compot de zarzare de munte, culese pe geam, in care pun zahar din cuba, de trestie, maroniu-cacaniu./ ies din casa, in dreapta am muntele. merg cum vreau spre biserica neagra, dupa gust. daca vreau sa vad dosul masinilor o iau spre stanga; daca vreau sa le vad botul – fac dreapta. imi e totuna, imi pot cumpara tigari indiferent in ce parte o iau spre centru./ in imobilul meu, mai deasupra, la o doamna cu har, cu un pic de diabet, peste 70 dar activa [lucreaza inca!], merg  ...continuare .
22 comentarii
modifica
sferic
de Leto la: 04/08/2008 18:31:32
de la un timp incoace/ ma innebuneste modul in care/ oamenii din mine/ nu mai reusesc sa-si imparta gandurile./ de parca ar fi toti, unul./ ma imbolnaveste faptul/ ca nu mai stiu cum sa-mi folosesc simturile./ pentru ca nu-mi amintesc,/ sa fi simtit vreodata,/ in acelasi timp,/ cu totii./ sa fi ajuns atat de departe/ in mine,/ incat sa nu mai pot cuprinde nimic?/
68 comentarii
modifica
Un gand mare - Scrisoare celor mai buni dintre noi
de Ungandmic la: 04/08/2008 17:56:02
cateva urechi sensibile, care tin pasul cu moda ofuscarilor, s-au ciulit intrigate de expresia : "vreau sa fiu superficiala ca un copil de tigan..."/ sunt copiii (cu trei “i” !!!) de tigani superficiali ? / din acest moment, in superficialitatea mea, vecina prostiei, am asistat la corul jignitilor : maane zburlite si femmes ofensate…/ anti-xenofobii ar fi bine a sa-si pastreze elanul vulturesc pentru situatii in care chiar e nevoie de ei. scrupulozitatea lor, vecina cu aceesi inaltatoare prostie, este exagerata – parerea mea…/ inimilor necajite si jignite de gandurile mele mici, imbibate de xenofobie si rasism : mea culpa, mea maxima culpa !/ n-am sa mai fac…/ celorlalti, care cit  ...continuare .
69 comentarii
modifica
Prostia la moda..
de Aldo_moro la: 04/08/2008 16:51:01
romania a trecut printr-o schimbare majora in ultimii doi ani. eu am fost plecat in italia sa lucrez. inainte sa plec, cel putin la mine in oras, exista bunul simt, modestia, rusinea.. dupa ce m-am intors, am observat aceasta schimbare ./ in baruri, cluburi, oriunde totul era..schimbat. auzeam si vedeam tinerii de 16-20 de ani cum faceau fel de fel de glume proaste, se purtau de parca ar fi crescut pe strada./ mai nou, pentru a-ti distra prietena trebuie sa ragai, sa flatulezi"..ca nu-i problema, ea rade de'o doare burta. nu e nevoie sa mai spui pardon sau scuze cand faci ceva de genu..ca e ceva normal, " cu totii ragaim si tragem gaze nu?"./ cand mergi intr-un magazin sau la un bar si cer  ...continuare .
29 comentarii
modifica
loc de dat in cap
de maan la: 04/08/2008 15:18:00
penca exista 'de dat cu capul', de ce n-as face io unul de dat in cap?/ so:/ primul, (deloc) la-ntamplare:/ giordi!!!/ mah, i-am aratat chestionarele de la tine unei tipe care-i profesor de legislatie rutiera la brasov si mi-o zi sa le-arunc!/ bataie la curu gol si genunchi pe mamaliga ferbinte./ (apropo,sper sa nu-ti placa!)
21 comentarii
modifica
sutul si cerul
de Homo Stultus la: 04/08/2008 09:38:10
cateodata ma enerveaza ca sunt fabricat asa neputincios. serios! / va dati seama ca nu ma omor dupa ziua de azi. de fapt sunt putine zilele pe care mi-a placut sa le vad la culoare. cred ca doar doua sau trei mi-au placut de am murit. / de fiecare data cand ti se pare ca reusesti sa intri intr-un ritm, cand iti incropesti acolo un univers in care micile certitudini asigura senzatia de bine, apare o schimbare care iti aduce aminte ca mai devreme sau mai tarziu toti primim sutul cel mare (evit sa folosesc cuvantul care incepe cu litera c). ma refer la acel sut care ne trimite dintr-o lume in ailalta. nu ca s-ar prapadi careva cu firea să se care. dar asta e, nu te intreaba. nu mai sunt mani  ...continuare .
10 comentarii
modifica
O cafea
de abbilbal la: 04/08/2008 05:01:22
maestre, am venit "la o cafea" şi mă ţii cu ochi-n lumânare. să aştept? ce? zua de mâne? că doar ai de azi acum se gată. / maestre, urechea de măgar mi-i goală. am făcut comanda aseară, dar aşteptând am aţipit cu pofta-n cui. Şi nu mă bagă nume-n samă. doar ăla unu ce strigă în gura mare c-am şezut pe hârbu lui şi nu-şi mai găsea muştaru./ maestre, chiar mă ţii la uşă până te gândeşti la ce? da ce-ţi veni mă omule să mături cafeneaua numa-n ciuda mea să faci? Şi uite, în loc de mătură foloseşti chemeşea mea. o vezi că-i slinoasă şi la guler roasă? păi cât am frecat barba de ea s-apuc urechea măgarului nu-i de mirare. că doar nu m-oi apuc  ...continuare .
31 comentarii
modifica
Penultima
de Leto la: 04/08/2008 00:08:02
nu vrei sa iesim la o cola./ sau ceva. sa ne plimbam/ intr-un parc. romantic/ no strings attached./ doar bolovani. veniti cu masina timpului./ sa ne indragostim. ce zici?/ se ne cautam infometati carnea./ pe cearceafuri transpirate./ sa ne prefacem satisfacuti./ si sa credem ca simtim ceva./ mai mult./ sa stam un timp la lumina./ de neon. care-si schimba culoarea,/ o data cu anotimpurile./ apoi sa ne cautam in bezna,/ cu disperare prefacuta. si perversa./ sa ne cautam. unul pe altul,/ fiecare pe dreapta lui./ pe care se afla oameni. cu care iesim la o cola./ sau ceva./ ce zici?/ ce zici?
61 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...