arhiva: 09/08/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Din neguri uitate
de juli la: 09/08/2008 22:06:53
a fost sa vin pe lume intr-un cătun ,, valea sasului” din munţii maramureşului. mama-mi spunea ca am venit pe nepregătite, toamna intr-o duminica dimineaţa , înainte de cântatul cocoşilor. se pare ca m-am grăbit sa prind zorile, n-am avut răbdare sa ajungă la dispensar. a trebuit sa mă aducă singura pe lume intr-o livada, sub un stejar bătrân, unde tata a aşternut un ţol si-un lipideu luate la repezeala de pe prispa casei din vecini. Îmi spunea destul de des cu dragoste disimulata-n reproş, ori decate ori făceam cate o năzbâtie: „ impielitato, iar te poarta benga… îmi răcesc gura degeaba cu tine! am ştiut de atunci din livada lu’ colindau, sub stejaru  ...continuare .
11 comentarii
modifica
tablou fără tine
de alex andra la: 09/08/2008 21:48:57
/ plouă în soho/ plouă în penny lane/ plouă în palmele mele/ plouă în led zeppelin / pescăruşi morţi/ colţi de câine bicisnic/ câlţi în urechile vremii/ look left you idiot/ indiferenţa îţi pune la gât/ şirag de hematii/ the blue boy lipseşte din galerie/ roata stă să cadă rotund / păzea se ivesc zorii peste acoperişuri/ schije din război pe tarabele morţii/ istoria miroase a mâl şi igrasie/ pedestraşii calcă oraşul cu pas măsurat/ accident la colţ de stradă/ a mai căzut o frunză.../
55 comentarii
modifica
Din experienta mea :
de Valeriu Cercel la: 09/08/2008 20:32:57
la judecata de apoi,/ indiferent cum a decurs,/ vei fi trimis iar inapoi/ de pierzi procesu' la recurs.
1 comentariu
modifica
LA BELLA ITALIA cap2
de adynet1 la: 09/08/2008 19:17:51
cap2 - pierra/ / fiatul galben se furişa într-o viteza nebuna pe straduţele întortochiate ale oraşelului adormit. alfredo bolborosea ceva de bani pierduţi, cu piciorul adânc pe accelerator. liza nu rasufla, nu de teama vitezei ci de incertitudinea că va ajunge la locul promis. se gândea chiar la posibilitatea de a se arunca din maşina la o curba.../ cu o frâna bruscă , intenţionat pusă , alfredo opri fiatul în dreptul unei porţi înalte de fier.../ -donna pierra, sorella de danda, îi arătă alfredo cu degetul pe doamna ce-o aştepta în poartă. liza fugi din maşină şi se agaţă de braţul ei :/ -un telefonno , prego , un telefonno ! nedumerită, pierra o condu în  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Cum sǎ faci un milion
de Valeriu Cercel la: 09/08/2008 17:23:38
de zeci, de sute, mii de ani,/ se vrea rǎspuns la o-ntrebare :/ cinstit, corect, un sac de bani/ cum poţi sǎ faci fǎrǎ sudoare ?/ cel mai uşor, cum unii zic,/ ar fi sǎ-i faci cu o maşinǎ (!?)/ permiteţi-mi sǎ-i contrazic :/ de-i manualǎ, te leşinǎ ;/ alţii gândesc, mai slabi de mulǎ,/ cǎ poţi sǎ-i iei cu-n revolver…./ nici asta nu e o formulǎ/ pentru un om de caracter,/ atuncea cum ? v-o spun chiar eu !/ sunt om cu ani de experienţǎ,/ secretu-l vând, numai pe-un leu,/ (e chestie de concurenţǎ)/ poftiţi la mine la biro’ !/ este doar la doi paşi de garǎ,/ v-aştept oricând, fǎrǎ mişto,/ chiar personal, în colţ afarǎ,/ sǎ vǎ ajut, io sunt decis  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Doar nu crezi ....?
de Roman Haduch la: 09/08/2008 17:21:22
adica, ce , tu crezi ca diavolul este in mine fiindca vreau sa fumez? nu . mie imi place sa fumez! imi place sa scot fum. intelegi? imi place. ce - s cu mesaje astea de pe pachete cu tabac? si mesaje si poze!/ am citit biblia, am citit coranul am citit si altele. eu zic sa mai citesti si tu , un minim de cultura nu iti srica.../ da, eu sunt ateu. / beau bere, si ce daca? am 27 de ani. chiar crezi ca sunt posedat? nu intelegi, omule, ca mie imi place sa fiu liber. vreau sa fac tot ce vreau. stiu ca am o privire urata doar tu , nu poti vorbi , fara biblie?/
5 comentarii
modifica
Puiul
de INSULA ALTUIA la: 09/08/2008 12:33:21
puiul de cerb/ mi s-a oprit la poarta./ era tirziu si liniste/ si toate ranile din suflet/ au incetat atunci / sa ma m-ai doara./ m-am dus incet la el / sa nu il sperii/ am ingenunchiat / si-a intins gitul,/ mi-a atins mina obrazul/ priveam tacut/ nici nu puteam sa pling,/ in jurul meu era un gind/ si-un pui de cerb.
3 comentarii
modifica
Ingerii...prietenii mei !
de impreuna2006 la: 09/08/2008 11:31:10
uneori / îngerii coboară pe pământ / li se oferă o singură viaţă / ei ştiu să iubească / dar învaţă să sufere / şi ştiu / că nu vor avea pe nimeni alături vreodată / şi ştiu / să zâmbească / să fie fericiţi / să fie împliniţi / pentru că / întotdeauna reuşesc să lase / o rază de lumina / în sufletul / prietenilor lor........ /
2 comentarii
modifica
DOR DE MINE ÎNSUMI partea I-ia
de abbilbal la: 09/08/2008 01:02:15
dorul este sentimentul care, uneori, ne sâcâie mai mult decât trebuie. neavând ce-i face, îl acceptăm. / mie începe să-mi fie tot mai mult dor de mama, de tata – pe care l-am cunoscut aşa de puţin, de sora mea livia – căreia atunci când s-a născut i-am spus... sora mea „liviu“ şi contrar altor dorinţe a rănas livia. dar la fel de dor îmi este de moşu’ lae, tatăl mamei; de buna iova, mama mamei; de moşu’ niculae, tatăl tatei; de buna lucreţia, mama tatei, de unchi, de mătuşi, de veri şi verişoare, de prieteni, de dascăli, de colegi, de vecini şi de toţi cei pe care i-am cunoscut sau am trecut doar pe lângă ei cândva şi de ceva vreme nu-i mai întâl  ...continuare .
1 comentariu
modifica
apa vie
de Lady Allia la: 09/08/2008 00:55:29
imi esti la fiecare inceput/ si sfarsit/ de privire,/ iar eu iti sunt lut si stanca/ deopotriva/ nu stiu ce putere a dat dumnezeu/ pruncilor/ sa imblanzeasca astfel oamenii,/ dar eu ma simt/ fiara si ciuta speriata/ cand te tin in brate - uneori/ / am sa te inchid in inima mea - minune,/ iar tu mi te vei deschide/ asemeni unei carti sfinte / in fiecare gand/ cu tine voi adormi si ma voi trezi,/ iar dorul meu va picura/ roua/ din amintiri cu miresme/ de piele de copil senin, adormit/ la san/ te privesc si cand ochii imi dorm/ in fiecare vis/ te strang langa mine/ ca intr-o cupa de floare/ si te sorb/ sa te am zilelor si noptilor/ in care voi dormi/ batrana mie/ tanara tie/ apa vie a su  ...continuare .
5 comentarii
modifica
DOR DE MINE ÎNSUMI partea a II-a
de abbilbal la: 09/08/2008 00:48:31
dar aventura mea la oarda nu se terminase aici. ajuns la poarta mătuşii am găsit uşa încuiată. am strigat eu ce am strigat şi în cele din urmă, văzând că nu sunt băgat în seamă şi nu-mi răspunde nimeni, m-am hotărât să intru în curte pe sub poartă. zis şi făcut. m-am pus pe burtă într-un mic şenţuleţ pentru scurgerea apei de ploaie şi am reuşit să-mi strecor capul în curte. restul corpului nici vorbă să mai urmeze capul, pentru că nu întotdeauna capul şi trage după el ceea ce face. dar ce se petrecuse era şi mai şi. nu mai puteam scoate capul de sub poartă. rămăsesem zătonit şi priponit. neştiind ce să fac altceva, am început să plâng. o  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: