arhiva: 14/09/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ultimul Interviu
de Intruder la: 14/09/2008 22:49:14
e ultimul interviu? / da. Şi nu numai atît, este ultima mea apariţie în public, în afara scenei, acolo unde bate inima mea. / de ce?/ nu mai vreau să trăncănesc. la ce foloseşte? sînt mîhnit. nici vehement şi nici supărat. mîhnit. vorbim cu toţii în vînt, pentru că nimic nu se schimbă. aleg să nu mă mai implic în societate. o fac pentru prima şi ultima oară. ceea ce trăim este o telenovelă. dar nici sensul peiorativ al ideii de telenovelă nu mai este suficient pentru ce trăim. e o manea. de prost gust. decît să vorbesc fără rost, nu-i mai bine să mă uit la salcia asta? / dar sînteţi un reper pentru românia!/ crezi? lumea mă şti  ...continuare .
17 comentarii
modifica
tu stii ca ti se pregateste ceva
de Emma Brad la: 14/09/2008 22:30:19
şi era cît pe ce să te pierzi / într-o pictură ascunsă unde nici măcar nu ştiai dacă furtuna din ochii acelei doamne / aruncă agresiv baloane de săpun sau otrava unei naşteri ratate sau poate / sunt doar fragmente cu destinaţie greşită / - ca şi cum chipul celuilalt este proiectat pe tavan - / eşti uşor ameţit şi ai iluzia unui sentiment împuşcat într-o fantastică partidă de şah / în special de duminici / noaptea se scurge cu fiecare coşmar ieşit parcă din filmele lui pasolini / sub o pereche de aripi de lemn se vînd timpuri noi dar tu ai deja privirea zidită / pe o nesfîrşită mare de cruci pe această femeie de marmură / care îşi întinde umbrele peste  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Toamna...
de monte_oro la: 14/09/2008 22:13:36
toamna/ cad frunze-nmugurind asfalturi/ si aramiu imi e seninul/ ninsa rugina din inalturi/ imparfumeaza, rar, pelinul./ cad frunze, inflorindu-mi pasii/ si eu imi cad, de parca-as ninge,/ struni-voi oare, iar, arcasii/ luminii ce privirea-mi stinge?/ cad frunze-adanc din vaste ceruri/ incercanate asternuturi.../ e timpul lacrimii prin ierburi/ si-al sufletului pus pe scuturi.
14 comentarii
modifica
Intrebare pentru Doamne, Si nu numai
de tatiku la: 14/09/2008 22:02:00
avortul unui copil provenit dintr-un viol absolva pe mama moralmente de vina?/ (o intrebare pusa de aurora liiceanu)
145 comentarii
modifica
toate domnişoarele
de Emma Brad la: 14/09/2008 21:06:05
toate domnişoarele au ieşit din flori de prin ghivece cu sau fără picturi/ au răsturnat iubirea cu gura lor pe care o muşc / preocupat de gînduri despre otrăvuri aromate de un mov indecis/ toate domnişoarele au şorţ brodat la baza gîtului ca să le stea pe umeri/ o tulpină de om care să le sculpteze cozile într-o parte şi-n alta/ ca peste ruine sufletul poetului desprins din alte vremi/ şi mi se închid buzele crăpînd ca-ntr-o încleştare între vrajă şi miraj/ şi mă surprind şi iubirile începute greşit cu o furie de canibal şi mă mint/ am început să mă mint tîrziu / abia pe 4 iunie cînd dumnezeu s-a făcut un punct şi iubirea s-a împărţit în doze pentru  ...continuare .
comenteaza!
modifica
vazduhul
de anisia la: 14/09/2008 17:24:15
tex sters de autor
5 comentarii
modifica
beer-pong
de om la: 14/09/2008 16:46:47
totusi nu ma pot abtine./ cum l-am jucat noi era mai fun pt ca beam ce nimeream:)) / "blegul " din filmul de mai jos face de amorul artei :))/ http://www.youtube.com/watch?v=uws0-uycuwu/ / cred ca o transform in confa de jocuri noi!/ voi ce jocuri noi ati jucat?
6 comentarii
modifica
da-da-isme?
de om la: 14/09/2008 16:12:13
trepadusul pe carare/ otonel proaspat presat/ timpul ii de adapat/ carismatic crocodil/ integru ca un tiptil/ tremura a la tzara/ ermetizat ca' n submarin/ sufocat de mandarin/ transat de sarazin/ iu-iu-iu uite puiu/ inca ziua nu omoara/ neamul noaptea o coboara/ tribul scoate luna/ regnul ia dimineata/ eolienele apar/ grecu ii la galantar/ love si dragoste nebuna/ amore printre statui/ mandala din shambala/ iute sterge urma/ n'are unde sa rasune/ timpul este schimbator/ erutit, nemuritor/ nu e soare pe podea/ umbra asta nu'i a mea/ este si nu va mai fi/ steaua din ajun canta/ trilul'n sapte se impartea/ iata ce usor era/ :))
1 comentariu
modifica
Pentatonic
de Giordano Bruno la: 14/09/2008 14:51:34
toamnă.../ văzduh rarefiant.../ pe-acoperişul casei se ţucau,/ un turturel şi o turturea.../ un geam întredeschis,/ un evantai sonor.../ din şoapta vântului,/ frunze...
30 comentarii
modifica
Minunea...
de monte_oro la: 14/09/2008 14:07:26
minunea.../ asteptam o minune, / iar viata-mi daruia,/ pe toate potecile,/ toate neminunile posibile./ si-am zis:/ "ce sa fac acum cu voi?/ nu-mi trebuiti!/ eu astept altceva./ minunea!".../ si-am plecat./ si-am mers/ pana cand cerul s-a facut sticlos/ iar ochii-mi oglindeam in el./ m-am gandit:/ "acum trebuie sa apara minunea/ si-a mea va fi"./ dar n-a venit nimic./ si-am rezemat capul / de-un umar/ adormind./ apoi am pornit iar la drum./ si erau multi oameni in cale-mi,/ intrebandu-se/ intre ei: "ai vazut?"./ am intrebat si eu: "ce-ati vazut?"/ doar unul s-a intors / si mi-a raspuns grabit:/ "minunea!"...
7 comentarii
modifica
Stefan Iordache
de monte_oro la: 14/09/2008 13:00:06
s-a mai dus unul... http://www.youtube.com/watch?v=ai4do-or2fg/ http://www.youtube.com/watch?v=8gqekux6rm8&feature=related/ dumnezeu sa-l odihneasca!...
17 comentarii
modifica
Jurnalul unui nemuritor VI
de chelucupar la: 14/09/2008 10:38:55
când am ajuns acasă am văzut uşa închisă şi nişte draperii negre atârnate în geam. casa noastră era una dintre puţinele care nu fuseseră atinse de nici un obuz. avea în continuare acoperişul rosu de şindrilă neatins iar prispa pe care stăteam în copilărie, se afla la locul ei. În rest, numai timpul reuşise să distrugă pe ici pe colo câte ceva./ când am deschis poarta că să păşesc în curte aceasta a căzut pur şi simplu în stradă. fusese pusă doar de formă, înfiptă în pămâant. balamalele, care altă dată o ţineau, dispăruseră cu desăvârşire şi acum orice pală de vânt mai sănătoasă o putea dărâma. / am mers până la uşa de la intrare  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Jurnalul unui nemuritor V
de chelucupar la: 14/09/2008 10:37:57
curând sosi şi trenul aşteptat de toată lumea şi oamenii, cu mic cu mare se năpustiră înăuntru. trenul se umplu repede, iar câţiva nenorocoşi rămaseră pe peron neputând intra. eu însă am reuşit să mă strecor, înghesuindu-mă cu greu între o femeie grasă ce ducea un geamantan mare ce mirosea dubios şi un bătrân îmbrăcat ţărăneşte, ce nu avea la el decât un ciomag ros la ambele capete./ mergând greu trenul ne-a dus până la chişinău. am trecut astfel prin zonele în care armata română luptase cu uniunea sovietică. văi şi câmpuri întregi erau acoperite de găuri lăsate de bombe iar din loc în loc vedeai zăcând corpuri neînsufleţite ale soldaţil  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Heisenberg si-om mai iubi odata
de 1brasovean la: 14/09/2008 06:27:19
pe scrut, cum si in articolul mentionat se spune, principiul nedeterminarii al lui heisenberg (*1) demonstreaza faptul ca nu se poate determina cu precizie impulsul unei particule daca-i stim pozitia, reciproca fiind valabila (de stim impulsul, pozitia nu i-o putem afla exact)./ aplicand pe relatiile sociale principiul nedeterminarii – pe scurt prezentat mai sus – am putea afirma ca stiind la un moment dat impulsul (*2) ce ne duce spre o persoana sau un grup de persoane (afiliere/asociere in acest ultim caz), nu vom putea determina cu precizie pozitia in care vom ajunge, ba, mai mult – as indrazni! – nici macar pozitia de la care am plecat./ mergand mai departe cu aplicarea princi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
+ vs 0
de om la: 14/09/2008 00:58:12
afurisit 0 pulseaza/ 0: neamule + iar fabuleaza/ peste ochi cu o bandana/ zici ca-i zorro in sultana/ +:sa fii 0-le afurisit/ c'ai neuronu' pe 5 chitit/ te vrei centru de buric prafos/ prin universul mare frumos/ sfarsitul e o incantare/ sigur'i aflat de orisicare
74 comentarii
modifica
Epitaf adolescentin
de Alexandru Ropalidis la: 14/09/2008 00:45:10
Întodeauna prima tragedie o trăieşti când încă nu ştii ce e aia şi cu ce se mănâncă. când încă nu ai dat cu capul de viaţa şi de asta te simţi mai puternic decât ea. când nu ştii nimic, totul e incredibil de uşor. nici o şansă să te prinzi că i.q.-ul tău nu o să te ajute niciodată să descifrezi texte în sancscrită, înainte să dai nas în nas cu abecedarul. Şi asta pe de o parte e bine. În acel moment din viaţă ar fi probabil o dezamagire cumplită şi un pas sigur spre dislexie./ drama este prăbuşirea unui întreg. În jurul tău. sau în tine. Şi viaţa e făcută dintr-un şir de drame tot mai mărunte. Şi o singură tragedie. prima. niciodată nu ex  ...continuare .
16 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...