arhiva: 16/09/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ion
de Emma Brad la: 16/09/2008 19:33:39
ion -omul - îşi pierde vremea/ în fiecare zi îşi bate gura de pomană pe orice temă sau cîrlig/ îşi face cîte o groapă în suflet şi se visează la mare distanţă de aici/ timpul îşi leapădă pantalonii şi îşi cumpără fuste noi/ ion - poetul - obişnuia să scrie/ un roman siropos născut din ezitările lui intangibile / cu peron pe partea dreaptă ca să prindă curaj/ s-a ghemuit într-un colţ cu mai puţine lacrimi de parcă înnebunise vremea o dată cu el/ ar putea lăsa la întîmplare destinul ar putea rîde în barbă de vecinii care îl înjură şi de femeia lui/ aceeaşi despre care a scris că are mijloc de iarbă şi pofte de pasăre de pradă/ ion şi-ar t  ...continuare .
7 comentarii
modifica
despreunate rude
de Maria Podari la: 16/09/2008 18:42:38
/ ...ca tot trairam impreuna/ sa-ntoarcem groapa la parinti/ tu mie esti dintata culme/ cuvintele la soare / cind le-ntind/ ca tot bati colbul de pe ele/ cu furie si ura si venin/ ajung impreunate rude/ in viata de la ududoi/ despreunate/ si pentru ce!/ ce sa-ntimplat pe drumul/ de la el pina-n rascruci.../ de pleci sa stii/ ca stilpul din gradina/ este al meu/ pentru atit?/ pe lumea asta/ dragul meu/ n-ai sa mai maturi/ cu vederea lacrima-mi/ poate pe lumea cealalalta/ si nici atunci/ la masa ta/ n-am sa m-asez/ in mina cu un blid/ in jur va creste/ neamul mare/ si n-ai sa simti/ si n-ai sa uiti/ n  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Bate calda
de Maria Podari la: 16/09/2008 18:32:36
... perla inchide in ea/ odaia la drum/ bate calda fir de nisip/ ce rodeste / cersetorul nu sta/ in odaia curata/ cu sarutul pe frunte/ si merele coapte/ nu ramine la noi/ la noi / nu mai este/ in urma/ o pasare mare cloceste/ si apara/ poarta nu se deschide/ nu mai e poarta la drum/ coada ochiului trage/ cite nevoi a apucat/ (intro plasa)/ cersetorul/ nu cerseste cu mina intinsa/ la moara/ se macina timpul/ si pica pe cerul de-acasa/ care nu mai e casa/ si bate/ bate calda/ o lacrima de singe/ si-o porneste pe jos/ cu jiul in brate/ in noaptea deschisa/ de dincolo/ de dinaintea rascrucii/ e  ...continuare .
comenteaza!
modifica
sistemul poeziei din noi
de Maria Podari la: 16/09/2008 18:02:10
lumina pleaca dupa tine/ ca pulberea iscata/ ------------------------- +/ gindul cu cit mai adiere/ cu-atit mai asternute taine/ / nu cumva dragele mele-/ nduratoare, nu cumva / +----------------------------- =/ norocul sa-nvaluie cernutele/ paduri de muntii inserarii/ arcuitele taceri ce riurau in/ = ----------------------------/ murmur doar/ / / / si in rostogolirea urmelor ivite, fie/ ------------------------------------- + / structura noptii numarind cu sfintele-i/ cuvinte, clipele pe rind/ / lacrima maicii domnului pe masa(ca dar)/ + ------------------------------------ +/ -naltare aleasa pacatului ce sunt/ / + necunoscutul c(in varian  ...continuare .
9 comentarii
modifica
uite cafegiu, nu e cafegiu
de lafemme la: 16/09/2008 14:58:12
va propun sa ne jucam organizat./ am mai facut noi ceva de gen, dar nici chiar in jenul asta./ atentiune, atentiune./ se alege un cafegiu. se realizeaza un monolog-umoristic, ca si cand cel tintit si ochit ar vorbi, despre el, depre ticurile lui verbale au ba, despre visele si planurie li de viitor. / ceilalti cafegii tre sa giceasca despre care personaj cafegistic e vorba./ cand ajung acas aleg si io un cafegiu, sa vorghiesc in numele lui, dar.... probabil ca nu e nevoie sa ma grabesc ... pe motiv ca pana imi apare confa, imi creste barba.
59 comentarii
modifica
Pestisorul de aur
de anisia la: 16/09/2008 14:39:00
deci... m-am hotarat sa imi iau un pestisor intr-un acvariu. care va pricepeti la acvarii si pesti mici, sariti cu sfaturi. / multam in avans :)
57 comentarii
modifica
Un om pentru oameni...
de Lady Allia la: 16/09/2008 00:27:28
cineva intreba odata la ce sunt bune blogurile..., la ce folosesc?/ nu am raspuns atunci. / pentru mine era de ajuns sa stiu cum imi folosea mie blogul meu - o forma de "exorcizare" sufleteasca de prea mult, de a da mai departe, de a imparti, dar intre timp a devenit mult mai mult decat atat./ s-a facut ca intr-o zi, "plimbandu-ma" prin internet am dat de.../ http://isabellelorelai.wordpress.com/ de atunci am stiut la ce sunt bune blogurile, iar viata mea s-a schimbat si a redevenit ceea ce era candva./ nu este o forma de reclama...este doar o rugaminte de a arunca o privire pe blogul acestei drage ale mele!/ este o rugaminte de a ne ajuta cumva...fie si doar prin a spune altora despr  ...continuare .
13 comentarii
modifica
toamna
de AlexandruRosu la: 16/09/2008 00:15:03
toamnă / copiii mei s-au furişat printre coastele tale,/ fragii sălbatici au gustat jar din tâmplele tale./ mă umflă zeul vântului deschizând sutienele/ negre ale laptelui, încălzind prin frig,/ blana moale a soarelui./ te striveşti între poamele grădinii,/ atingând micuţele braţe de nor,/ smiorcăind coacerea grâului prin bocet./ mi-e somnul deschis spre întuneric,/ mi-s ofilite petalele iar frunzele zac / putrezite în vaza timpului./ mă scoate pielea spre crepusculul negru,/ Îmi aprinde piatra de căpătâi,/ mângâindu-mi obrazul cu clipocete,/ deschise în vene, umezind ca o moară,/ trecerea apelor pe sub podul,/ de praf al stelelor / ce-au dat de moarte. /
comenteaza!
modifica
tifon
de AlexandruRosu la: 16/09/2008 00:14:26
tifon/ Îmi pun tifon pe inimă, în jurul venelor,/ În nări care nu vor mai respira./ gâtul va inspira urcuşul spre umbrele/ nazale, aerului se va înalţa/ până ce din creştetul lui, corpul meu/ va fi pus între atomii lumii./ Îţi dau zarul în mâini, vrabie atinsă de ploaie,/ te las să-ţi sorbi paiul, câmpia veştejită, luna./ eu trec prin cojocul ars de ţigară,/ urc lâna până ce se face cald/ fac mâinilor culcuş de soare, fac picioarelor/ morminte de lut./ ne rămâne hornul ce taie norii în gri,/ renii înhămaţi de poarta lunii, cerul./ ascult şi în mine taie arcuşul fiecărei vioare,/ mirosul sângelui se face vioriu/ adulmec prin crengile tale seva sc  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: