arhiva: 27/09/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
sclavia moderna
de motanelul la: 27/09/2008 22:39:33
traiesc de ceva timp cu convingerea ca viata noastra "moderna" nu e de fapt decat o alta forma de sclavie, si nu este o figura de stil cand spun asta./ cumva, acolo "sus" unde toate cele se pun la cale pentru cei de "jos" se stie asta si nu numai in mod tacit. ganditi/va doar la expresia "paine si circ". nici macar nu e fortata expresia, nici macar in aceste timpuri./ desi conceptul s/a finisat, desi acum avem hartii si filosofii care sa afirme contrariul, consider ca traim totusi o foarte simplista si banala forma de sclavie./ si nici vorba ca odata cu trecerea timpului aceasta sa se diminueze. dimpotriva./ mai simte cineva la fel, sau sunt deja pe ogor? :d
36 comentarii
modifica
nebunule...
de Emma Brad la: 27/09/2008 21:52:49
în sprînceana dimineţii / mîinile tale se vor trezi tot cu mine nebunule/ iubeşte-mă între două pene de aur şi cîteva idei de gîscă/ iubeşte-mă pictată între fumuri de jinchoge/ iubindu-mă să faci pe grădinarul japonez/ şi toate pieile mele căzute s-ar aerisi într-o explozie de stele/ hai să ne iubim din priviri / să ne pierdem în această clipire a detaliilor / lasă-mă să-ţi fiu jumătate de dulce şi cealaltă jumătate o să te doară / foarte puţin o să desprind felul dimineţii sub pernă ai să găseşti/ mîinile mele trecute prin rumeguşul gîndirii nebunule/ hai să ne drogăm cu amintiri / pe-aici e cam beznă şi inimile noastre ticăie o muzică ie  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Una palabra tropical
de Valeriu Cercel la: 27/09/2008 18:56:59
eram la plajă, zi-nsorită,/ când pe nisip la playa coco/ apare-un şnur pe-o cichită/ curgând ca fluviul orinoco,/ de-i zic lu’ gheorghe : ce bonită !/ lindisima mă face loco !.../ popo, creolă, sâni, croită/ de învia şi santo poco ;/ a ridicat, el, pe sub bor,/ un ochi proptindu-se pe coate/ Şi-n soarele strălucitor/ Ţintind lolita pe la spate/ ce-şi aşeza tocmai de zor/ Şezlongul rupt că n-avea roate,/ zise cu of : nici în obor/ nu-i marfă-aşa de calitate !/ avea razon horhe, da-n fine…/ că-mi zice iar : nu ar fi rău,/ ca-n loc să stai aşa pe vine / mirando ca un nătărău,/ cum eşti mai tânăr mult ca mine/ să-i baţi un cui, două, că zău,/ ai face-  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Ioana Lalului, socacita(4)
de juli la: 27/09/2008 18:04:04
in drum spre casa am iscodit-o pe lelea ioana, despre nunta insa era tacuta.cu voce obosita mi-a spus:/ -„ tu cocoa’ , pre’ vrei sa le ştii pa t’ate, lăsa-ma amu ca nu mni-i bine.”/ ajunse acasă, mi-a făcut patu’ in camera dinspre drum. a doua zi m-am trezit târziu, tocmai la amiaza, când a venit mama. de bucurie am uitat de nunta si de noutatile aflate-n sezatoare. mi-am adunat lucruşoarele, sărutând obrajii lel’i promiţându-i ca mai vin altădată sa nu fie supărata ca ramane singura./ -„hai mama acasă ca mi-e dor de casa noastră, poate nici ei nu-i place fara noi”/ -stai cuminte, tu cocoa’! ia’n lăsa-mă sa grăiesc cu femeia asta un ptic. casa nu sa-m  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Peană de inspiraţie
de abbilbal la: 27/09/2008 17:50:25
astăzi am vrut să povestesc ceva în gura mare. dar, pe drum mi se lipise de chelie o p(e)ană mare şi când intrai în cafenea avui un mare gol în scăfârlie. vrui să cer o cafea, dar cineva mă trase de-o ureche şi-mi şopti de mă surzi, că "aici se ia, nu se cere" şi trecui la hârdăul plin cu zaţ să-mi iau o porţie din el şi să-l amestec cu ce-o fi pentru a scoate un surogat pe care să-l torn în urechea cerată a măgarului mort de-o lună şi ceva, poate trei fără ceva./ mă-nvârt pe ici şi colo, caut să aflu ceva, dar peste tot, linişte deplină. fiecare se uită chirâş la mine de parca-ş fi o năpârcă cu-n moţ în frunte. că cum o fi şi aia, n-am idee c  ...continuare .
19 comentarii
modifica
Doua paradigme romanesti
de 1brasovean la: 27/09/2008 12:14:20
prima paradigma: “merge si asa!”/ paradigma a doua: “ne descurcam noi cumva!”/ enervant. mioritic. abisal de carpato-danubiano-pontic./ cele doua paradigme, efectele lor cumulate in timp, au facut mai rau romaniei/romanilor cat, sa zicem, macar o dictatura si jumatate. da' nu orice fel de dictatura, una d'aia groasa, staliniana./
22 comentarii
modifica
Realităţi. Paralele?
de ionuţu la: 27/09/2008 11:04:53
costel şi angela plănuiau de mult această vacanţă. trebuia să fie perfectă. de aceea făcuse costel pe dracul în patru şi-şi mituise şeful de tură ca să-i dea mai multe nopţi de lucru. nopţi după care mergea, evident la schimbul doi. tocmai ca să poată strînge mai mulţi bănuţi. nici angela nu se lăsase mai prejos. nu mai dădea replicile ei acide şefei sale de la coafor, strîngea din dinţi şi-şi tundea clientele care veneau şi după închiderea programului, pentru că orice oră suplimentară în plus, le-ar fi asigurat mai mulţi bani. bani care la rîndul lor, le-ar fi asigurat liniştea unui concediu pe litoralul romînesc, concediu la care visaseră demult, de  ...continuare .
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...