arhiva: 29/09/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"Înnodarea savanta a unor fire" si taierea nodului gordian
de cosmacpan la: 29/09/2008 22:48:57
"2.lumea lui macramé/ nimic mai grestit decat parerea ca :/ 1. ţopenia romaneasca este simplista si ,/ 2. ca ar fi un unicat./ pe scurt, pana si topenia este un imitat./ ea se conformeaza unor trasee complicate , unor curbe de grad inalt , unor misiuni intricate si secrete , formand o imbirligatura toxica : lumea lui macramé./ emblematica , textiluţa ornamentala a mile’-urilor alunecata din secolul 19 in casele (pre)urbane ale romanilor moderni ne impodobeste necrutatoare vitrinele si creierele cu aceleasi volute voit vioaie. conform adn-ului sau intim, topenia se multiplica dupa aceleasi instructiuni , autoreplicandu-se fara retinere in toate faldurile atitudinilor vietii autohtone c  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Bregovic si balcanismul...
de Cerulsarat la: 29/09/2008 22:16:39
acum cativa ani, vizionand un film in regia lui emir kusturica l-am descoperit pe cel ce facuse coloana sonora a filmului,goran bregovic./ de atunci apreciez deosebit de mult muzica lui si mi-am cumparat toate albumele. / cand ascult bregovic ma gandesc imediat la balcanism...dar la partea pozitiva si "boema" a acestuia nu la furt, inselaciune si neseriozitate.../ ma gandesc in primul rand la libertate, libertatea pe care o ai atunci cand nu ai bani dar nici nu te intereseaza acest aspect.../ ma gandesc la lipsa de inhibitii si patima dusa aproape de paroxism.../ ma gandesc la oameni care se bucura din lucruri marunte cum ar fi sa faca un gratar in mijlocul strazii...:)sau la apropierea de  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Rosh Hashanah -Anul nou 2008-2009
de 1brasovean la: 29/09/2008 18:59:21
"la multi ani!" / "happy new year!"/ -tuturor evreilor din cafenea ori de pe oriunde din lume.
20 comentarii
modifica
Sfârşit … mereu prea curând, mereu tragic
de 1brasovean la: 29/09/2008 18:47:33
"victimele accidentelor rutiere n-au murit degeaba. Şi sunt multe persoanele care au murit astfel. prea multe. in memoria lor, mâine, pe 30 septembrie se porneşte un marş. un marş al tăcerii pentru sufletele celor dispăruţi dar unul care cere tuturor participanţilor la trafic de a fi mai atenţie./ te aşteptăm mâine în livada poştei la ora 14. vom porni la pas spre parcul de la orizont 3000. se va parcurge traseul liniei 6 de autobuz- 15 noiembrie, zizinului, saturn. nu trebuie să fie o zi specială pentru a-ţi aminti de cei dragi. poate fi doar o zi ca oricare alta, o zi în care participi în trafic. ieşi zilnic în stradă. de data aceasta însă ieşim împreună. pentr  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Soarta
de INSULA ALTUIA la: 29/09/2008 15:46:16
privirea imi e rece/ si glasul imi e sec,/ iar inima-i pustie-i/ ca sufletul cel port./ ma simt ca porumbelul/ inchis in coloivie/ ma vad la fel ca cerbul/ inchis mereu in cort./ o,mama ce-ai gresit/ cind m-ai purtat in pintec?/ de aceea eu acuma/ nu sunt patruns de zimbet/ si lumea ce ma vede/ ma crede un strain/ nu poti sa rupi blestemul/ care ursita-l face/ si sufletul imi este/ tot inecat in chin.
15 comentarii
modifica
Marele jaf
de Maximilian Serban la: 29/09/2008 15:17:49
este un text mai vechi, dar inca imi e drag. ideea nu imi apartine. fapta este reala./ / cine locuieste pe strada 122, in apropiere de park avenue, sau mai bine zis, cine isi fuma tigara pe balcon in dimineata aceea a avut parte de un mic numar de devertisment. nu a fost o surpriza fapta in sine, nefiind cel mai prietenos cartier al new york-ului, dar a ramas totusi memorabila prin esenta ei. / un baiat care a fost concediat din niste ratiuni curioase pentru anul de gratie dar pentru el, foarte evidente, si anume pentru ca era negru, a descoperit in sfarsit ca viata e nedreapta. nu a mai reusit dupa aceea sa-si gaseasca un loc de munca care sa-i satisfaca macar pretentiile minime si, cum  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Sa nu stii ce pierzi
de cristinelu la: 29/09/2008 13:07:28
sa nu stii ce pierzi.../ / cand ai venit in viata mea tu ai intrat cu vantul./ cu siguranta mi-ai luat si sufletul si gandul,/ si mi-ai vorbit asa cum nici nu mai credeam / ca poate sa existe, eu nici nu mai vedeam./ / iar cand mi-ai spus ce simti, tu m-ai uimit/ si mi-am schimbat parerea in mod subit./ de-atunci sentimentele ne-au tot purtat/ pe dulci taramuri ce sunt greu de uitat./ / cat a fost de frumos eu nu pot sa exprim/ frumos si dulce, sensibil... chiar sublim./ cuvintele sunt prea putine sa-ti arate/ cat imi lipsesti... acum ca esti departe./ / acum mai vreau sa iti mai spun ceva/ oriunde-ai fi... te rog, nu ma uita./ si nu uita ca in persoana mea tu ai/ un bun prieten, chiar d  ...continuare .
19 comentarii
modifica
o iedera
de Lady Allia la: 29/09/2008 12:45:33
sunt o iedera/ am crescut candva, / demult/ pe sufletul tau,/ in sufletul tau,/ iar tu in fiecare frunza/ si mirare de-a mea/ de la talpi pana la cer/ cerul tuturor intamplarilor/ si-al iubirilor verzi/ ne-am nascut asa.../ impreuna/ unul-altuia/ traiam frumos/ pana intr-o zi cand,/ de nu stiu unde,/ un vant neprielnic/ ne-a smuls/ unul din altul/ asemeni unui corb flamand/ acum.../ sufletul tau/ simte doar o inclestare/ ce se incolaceste,/ se incolaceste,/ se strange/ pana cand simti ca te sufoci/ de dor/ si strigi,/ strigi/ dangatul acela infierat in mine/ ce ma rastigneste,/ ma intinde,/ ma imparte peste prea mult cer/ pana cand,/ din fiecare parte din mine  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Aroganta neputinţei sau neputinţa arogantei
de munteanu rodica la: 29/09/2008 11:09:21
sa vrei să poţi, sau să poţi să vrei./ să fugi şi rămai.sau./ oare?/ să stai, nu o lună sau un an în aceiaşi „banca,barcă” cu cineva, să râzi cu el(nu de el)să-l asculţi,să-i răspunzi si mai apoi după o perioada să strigi în gura mare că altceva doreai,/ te-ai aliniat însă curentului, majorităţii(care bineînţeles nu sunt de” ranga” ta)./ sa procedezi astfel, dar să vorbeşti despre evoluţie./ a cui?/ să fi isteţ si pregătit,să poţi da mai mult decât primeşti ,într-un cuvânt, crezi ca iubeşti/ viata aşa cum este.ca mai apoi, sa te trezeşti făcând ordine(nu sugerând) în gândurile altora, trasând limite. convins(a) că poţi si treb  ...continuare .
21 comentarii
modifica
alta data
de motanelul la: 29/09/2008 00:34:07
aveam ceva juicy/ era chiar very tasty/ putea sa fie kinky/ si sa devina crazy/ dar, on a second thought.../ astazi nu vreau sa urasc.
6 comentarii
modifica
Plesu vs Aristotel
de Giordano Bruno la: 29/09/2008 00:31:47
plesu/ "singuratatea este taramul constitutiv al eticii" / aristotel/ "omul este un animal social iar etica izvoraste din faptul ca traim in comunitati"/ materialul din care m-am inspirat:/ http://www.youtube.com/watch?v=hy8a3cuvofs&feature=related
67 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: