arhiva: 03/09/2008


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
si vreau sa fur icoanelor sfintii
de Emma Brad la: 03/09/2008 23:02:12
pînă aproape de moarte / îmi zdrelesc genunchii de faţa bisericii/ poate trezesc vreo scînteie/ poate se trece timpul sub lupă/ înainte să devin cenuşă / şi să mă vărs salcie între cer şi ape/ o, mamă! îţi aminteşti / m-ai născut prematur dintr-o neînţeleasă de bărbat durere/ m-ai născut copil urlînd în scutece/ m-ai învăţat să strîng în pumn tăcerea şi plînsul/ să vorbesc despre viaţă şi .../ ...totuşi azi trebuie să vorbim/ despre cum zace răsturnată ultima moleculă a umorului/ despre pisicile mioape mieunînd monocord şi stîngaci/ şi mamă/ trebuie să mai vorbim despre jude şi despre/ lumina de la capătul tunelului./ de girofarul sa  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Locul in care "Si caii se impusca, nu-i asa?"
de cosmacpan la: 03/09/2008 14:57:38
"born stupid? try again!"/ "se tot spune ca daca prostia ar durea atunci ce s-ar intampla. adevarul e ca ea intr-adevar doare iar strigatele ei se aud foarte bine. dar aceste acromate zgomote capata o aura de misticism in urechile multora si atrage si privire si gandire."/ (http://www.imaginelife.ro/credinta/credinta-religie-biserica/despre_prostie/)/ maine? vom vedea.
37 comentarii
modifica
Raportul de vecinatate
de adamescu33 la: 03/09/2008 09:51:09
raportul de vecinatate cu o persoana/ / de câte ori mergem la cumpărături auzim aceeaşi stereotipă întrebare:"facturez pe persoana fizica sau juridica?"./ destinatarul intrebării este, oricât de bizar ar părea, persoana umană./ conform sistemului juridic, persoana este doar un subiect al obligaţiilor civile, din perspectiva economiei politice, persoana este definită succint ca forţă de muncă sau ca subiect al schimbului economic, iar pur stiintific, persoana este un rezultat al evolutiei biologice, de care natura s-ar putea lipsi la un moment dat, ca de ceva ce nu mai corespunde condiţiilor de viaţă. Şi totuşi, de câte ori vin la serviciu, unde  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Monocromatic
de Alexandru Ropalidis la: 03/09/2008 04:48:11
În noaptea albastră/ a morţii de-o clipă/ trec flăcări în zbor;/ Întoarse din timpuri/ se nasc vise/ prin umbre de uitare.../ habar n-ai,/ nu plouă cu stele,/ doar un ţipăt/ ars în tăcere/ s-a stins pentru noi,/ la ora căderii.../
11 comentarii
modifica
Prefata de septembrie
de Alexandru Ropalidis la: 03/09/2008 04:46:55
e toamna. compunere cu inceput dat... dat de cine? de profa de romana? de prima zi de scoala scumpa si draga? de pasarile moarte care se rup cand cainii se joaca prin gunoaie cu ele? de viermii care mor si ei prin cimintire si lasa cadavrele--iarta-ma, trupurile ce odihnesc in pacea vesniciei relative cu 7 ani garantie--doar partial curatate? de noptile in care plangi in perna fara sa stie nimeni?/ sunt sumbru si scarbos, stiu. nu te obosi sa-mi lasi un comentariu genial in care sa-mi zici asta./ cineva se intreba de ce nu scriu despre toamna. ce dracu sa mai scriu cand scrie ea insasi zeci sute de pagini in fiecare zi? moartea scoasa la tipar in cenusiu si galben putred, turnata in tine, imp  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Viaţa prin imitaţie
de Alexandru Ropalidis la: 03/09/2008 04:45:26
nimeni nu dă două parale pe sine/ ne facem pentru alţii întâi/ prin, peste alţii, prin orice mijloace apoi,/ iar la sfârşit ne apucăm să le facem noi celorlalţi/ exact ce şi cum ne-au făcut alţii nouă:/ viaţa şi de la capăt infernul./ cunoscând astea, deci,/ mă îndrept,/ n-am decis, n-am ales,/ către-al meu infinit/ de mari posibilităţi şi speranţe/ pierdute de alţii./
8 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...