arhiva: 08/09/2008


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Popa ne'ntelesu
de Apoll la: 08/09/2008 21:50:37
lang-o mica manastire/ care sta pe-un deal domol/ de maicute cu psaltire/ aducand credintii-obol/ isi facu gainarie/ c-opt gaini si un cocos/ parintele maciulie/ dandu-le multi cocolosi./ cocosul zilnic disparea/ ca barbatii,ce sa-i faci?/ pe innoptate se-ntorcea/ ciugulind lacom din saci./ asta fu pana-ntr-o ziua/ cand nu aparu defel./ far-sa bata apa-n piua/ popa cauta de el./ cum avea o slujba mare/ spune tare din amvon/ sa-l auda fiecare/ chiar si surzii din balcon:/ -va-ntreb astazi cu mahnire/ cocos de-are cineva?/ spre a voastra mantuire/ sa-mi raspunda careva!/ toti barbatii in picioare/ repede s-au ridicat./ -nu-i raspunsul la-ntrebare/ spune popa maniat./ sa pun intrebarea altfel:  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Căţeluş cu păru’ creţ
de Valeriu Cercel la: 08/09/2008 20:04:18
astăzi tata m-a-nvăţat,/ cât e el de ocupat,/ să lecit o poezică/ ce-o stiam în glupa mică,/ si foalte usol l-am luat/ fiind tale concentlat :/ -tle’ să zic o poezea/ si-am uitat-o că e glea,/ vlea doamna educatoale/ s-o zic mâine la selbale/ si te log, tată, pe tine/ să mă-nveţi s-o zic mai bine,/ -m-ai prins pe picior greşit,/ meciul încă nu-i sfârşit,/ ochi nu sunt, doar o ureche,/ zii, că sunt lovit de streche,/ dacă pierdem, am să mor,/ sparg înc-un televizor…/ -căţelus cu pălu’ cleţ/ fulă laţa din coteţ…/ -măi gigele, stai aşa !/ tre’ s-o mai lucrăm cumva,/ “fură”, sună cam nasol,/ nu-i civilizat, parol,/ a luat-o,-aşa pe blat…./ mam  ...continuare .
9 comentarii
modifica
ritualuri, traditii, credinte
de om la: 08/09/2008 16:38:55
comentariile din confa "blajina" a lui sancho panza (vedeti link-ul la sf) m-au dus cu gadul spre subiecte care nu (prea) se gasesc in google, spre trairi ingropate in no man land-ul dintre real si ireal ... sau intr-un cuvant spre o lume de mult ignorata, dar nu uitata./ v-as invita sa ne reamintim, sa povestim si sa discutam despre aceasta lume plina de zicale, de parabole si bobote, de varcolaci, de blajini, de iele, de dragaice si de suflete./ dau cateva exemple, dar v-as ruga sa nu ne limitam doar la ele:/ -determinarea sexului copilului inainte de nastere: se pune pe ascuns sare pe capul femeii insarcinate, iar apoi daca se freaca la nas este baiat...daca se atinge pe burta e  ...continuare .
74 comentarii
modifica
La Multi Ani, Maria !
de alex andra la: 08/09/2008 15:46:28
azi e 8 septembrie ! sfanta maria mica ! sa ne traiti !:)
12 comentarii
modifica
Copii sunt cele mai frumoase Flori
de diana vlase la: 08/09/2008 15:44:27
copiii sunt florile mele preferate. plantez in fiecare primavara cate unul in mintea unui barbat. ii privesc adanc in ochi si le fur gandurile. apoi le spun eu, ca si cum ar fi fost ale mele. si mai distractiv este sa le spun temerile. nu am sa te parasesc niciodata. eh, nu imi iese intotdeauna. dar nici nu incerc intotdeauna. unii vor sa le plantezi unghii in fese, altii banutzi in portofel, dupa ce si-au petrecut noaptea la tine. dar unii chiar au fatza de gradina de copii. si atunci le spun. asta nu ma face nici fauritor de vise din hartie, nici mincinoasa nesabuita... vand certitudinea din ochii mei pentru nasterea certitudinii in ochii lor. iar cand irisul se intrevede frumos, vine toamn  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Poeme pe o tema data
de alex andra la: 08/09/2008 15:43:51
mi s-a facut dor de voi, poetilor ! prea sunteti rasfirati, rari, scumpi la vers si la chip. a venit toamna, vremea, deci, a culesului. haideti sa culegem de la fiecare cate un poem pe o tema data./ comentariile critice sunt binevenite si ele./ ca initiatoare a jocului, va propun prima tema: puzzle cu toamnă/ la sfarsitul lunii schimbam tema, propunerea apartinandu-i ultimului participant din luna in curs./ daca aveti alte sugestii, va astept:)/ ps./ poeti suntem toti, pana la un punct, asa ca nu va sfiiti, asta nu-i o confa "elitista" !/
133 comentarii
modifica
Nefireasca relatie dintre zahar si ness
de Maximilian Serban la: 08/09/2008 15:07:31
o boaba de ness se rostogoli din colt in colt, pentru ca este colturoasa, catre o alta boaba, pentru a parea mai fina. apoi cele doua boabe au cautat-o pe a treia. si pe masura ce numarul lor crestea, ele semanau din ce in ce mai mult cu o plaja, iar culoarea lor initiala, un maro patat si artificial, parea acum aurie si imbietoare, mai ales daca erau privite in lumina potrivita. asteptand sa vina valul pentru a se transforma in pasta, boabele de ness si-au pierdut memoria, si nu mai erau boabe, ci erau doar un praf. asa s-au numit de atunci : praf de ness, sau mai simplu : ness. asa, cele multe au devenit doar una, si era nevoie doar de una pentru ca celelate sa isi gaseasca ratiunea de a fi  ...continuare .
comenteaza!
modifica
despre germania
de boghy la: 08/09/2008 13:05:54
salut.eu nu va inteleg fetelor trebuie sa va casatoriti neaparat cu nemnti? asteptati pana in 2010 si o sa vedeti cum o sa fie in germania si nemntii in general.romanii nostrii sunt mai rai de cat nemntii asa ca dechideti ochii bine sa nu cedeti ca in germania sunt,, caini cu colaci in coada´´.
42 comentarii
modifica
Fericire, fericire, fericire
de andrei_the_wise la: 08/09/2008 12:04:48
am gasit un articol interesant de pe http://www.confidencecamp.ro care vreau sa il impart cu voi./ din pacate mare parte din oameni considera fericirea, un vis prea indepartat, pe care-l doresc dar pe care, nu cred ca-l pot avea. si atunci, ce se intampla ? nu il vor avea ! poate il vor atinge, din cand in cand, dar sa fie permanent a lor, nu se va intampla. si de ce se intampla asta ? de ce am fost “programati” de catre parinti si ei de catre parintii lor si asa mai departe, ca fericirea se atinge greu, ca nu o meritam, ca daca esti prea fericit nu e bine (ca ti se poate intampla ceva rau), ca fericiti pot fi doar cei care au de toate…etc. ??? toate acestea vin din vechime si se perpet  ...continuare .
2 comentarii
modifica
cuib de timp
de Lady Allia la: 08/09/2008 11:55:57
intr-un cuib de timp/ departe,/ departe/ doua intamplari s-au ciocnit/ banal/ intorcandu-ne lumea/ pe dos/ pana in albii de suflet/ doua surasuri s-au sorbit/ pana la radacini/ amestecandu-si/ gusturile/ si muscand/ doua priviri si-au schimbat / culorile/ (nu mai vad viata in alb-negru/ de atunci/ visele mi-s culori...)/ doar tu/ ai ramas intr-un cuib de timp/ departe,/ departe
21 comentarii
modifica
Cosbuc...de azi...
de monte_oro la: 08/09/2008 10:53:37
exilat din gandurile multor contemporani... totusi...george cosbuc se va fi nascut astazi, acum... 142 de ani./ poetul/ sunt suflet in sufletul neamului meu/ si-i cant bucuria si-amarul -/ in ranile tale durutul sunt eu,/ si-otrava deodata cu tine o beu/ cand soarta-ti intinde paharul./ si-oricare-ar fi drumul pe care-o s-apuci,/ rabda-vom pironul aceleiasi cruci,/ unindu-ne steagul si larul,/ si-altarul sperantei oriunde-o sa-l duci,/ acolo-mi voi duce altarul./ sunt inima-n inima neamului meu/ si-i cant si iubirea si ura -/ tu, focul, dar vantul ce-aprinde sunt eu ;/ vointa ni-e una, ca-i una mereu/ in toate-ale noastre masura./ izvor esti si tinta a totul ce cant -/ iar daca vrodat-a  ...continuare .
22 comentarii
modifica
Jurnalul unui nemuritor III
de chelucupar la: 08/09/2008 10:15:52
peste drum de noi era şcoala. Învăţătorul şi toţi părinţii din sat erau îngroziţi de obiceiul tatei de a face coşciuge chiar în faţa porţii, însă nu aveau ce să-i facă. se gândiseră de câteva ori să mute şcoala în altă parte, din moment ce tata refuză să muncească la sicrie în altă parte decât în faţa porţii, însă nimeni nu avea chef să muncească pentru nişte mucoşi din clasele primare. aşa că o lăsaseră acolo unde era, iar primăvara şi toamna, când tata muncea la coşciuge în faţa porţii, învăţătorul pur şi simplu închidea geamul şi îşi vedea de treabă. de afară însă se mai auzea bocănitul ritmic al tatei, iar noi îl priveam c  ...continuare .
29 comentarii
modifica
despre cîrpe roşii
de moreli la: 08/09/2008 10:11:33
citeam undeva că taurii sunt daltonişti şi am fost mirat căci mi-am adus aminte de un film în care un toreador tot flutura o cîrpă roşie în faţa unuia din ei şi acesta părea foarte supărat de această conduită. există şi o vorbă: "a văzut roşu" şi semnificaţia ei este ştiută. după un timp am ajuns în madrid şi am intrat într-o arenă în care urma să se prezinte performanţa corridei. Într-un colţ al arenei s-a ridicat o barieră şi un taur de proporţii impresionante şi-a făcut apariţia. poate pare ciudat ceeace scriu, dar animalul nici nu părea că are lupta în cap, dimpotrivă. cine ştie...poate credea că e la o întrecere de frumuseţe pentru pro  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Scrisoare despre treceri
de Sancho Panza la: 08/09/2008 08:39:12
când te vei întoarce vei găsi aceste cuvinte/ poate pasul tău va fi altul atunci poate soarele mai iertător/ cu cei singuri/ nu există zile aidoma cum nici iubiri născute din aceeaşi mirare/ nu poţi şti în ce cuib îţi vor adormi peste noapte umbrele seceta/ (hei trece un vânzător de lumină şi mă strigă pe nume/ nu am mărunt omule spun doar secunda aceasta / călătoare pe creasta potopului)/ :/ cea mai îngustă e puntea arcuită spre moarte/ pe acolo nici sfinţii/ nu pot merge alături./ / copyright adriana lisandru /
17 comentarii
modifica
Clatita cu gem de prune d'Agen
de sami_paris75 la: 08/09/2008 00:29:06
400 gr de faina fluida/ 4 ouà proaspete/ 2 pachetele de zahar vanilat de martinque/ un litru de lapte proaspat de vacà din rasa holstain (as fii vrut din rasa baltatà de transilvania,da aici nu este)/ ca sa nu se lipeasca am pus cateva picaturi de apa gazoasa perier./ am inghitit in sec cand am asezat prima clatita in farfurie si sincer sa fiu,n-am mai avut rabdare s-o fac pe-a doua./ abia la ce-a de-a patra clatita m-am oprit./ am spus stop./ stop,stop,stop!/ procesul asta nu l-am mai simtit niciodata,pana sa folosec gemul de d'agen!/ datorita stimulatiei neuronilor din zona lobului temporal,am avut cateva imagini confuze despre prezenta mea in fata clatitelor cu gem d'agen./ dupa cateva  ...continuare .
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...