arhiva: 10/01/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Iluzia morţii
de Omerta la: 10/01/2009 23:53:39
palid./ dar nu hâd./ aerul rece brăzda obrazul copilului. ochii albaştri sfredeleau zarea, oglindind albul nesfârşit. imaginea rotunjită răsucea zăpada, cerul uşor cenuşiu şi petele de sânge din covorul ce se întindea înainte. rămase tăcut, respirând sacadat, împrăştiind aburi albicioşi. crengile uscate şi ascuţite ale plopilor creşteau către văzduh, încercând, parcă, să-l zgârie, să-şi lase o amprentă minusculă în infinitatea lui. aleea pietruită şerpuia printre plopi, ca şi când ar urma o ordine primordială, scrisă e o credinţă ancestrală. linişte. o linişte ce ardea, însă, una mistuitoare. lumea se carboniza, parcă, îngheţa locului... n  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Azi m-am simtit mire
de Apoll la: 10/01/2009 23:11:09
deschid alfabecedarul/ şi o fac pe tipicarul/ cu bunicii traşi in poză/ cuprinşi de revendicoză./ le vorbesc în romârcană/ şi în romitaliană/ şi le spun că-s adaptabil/ cu accent inconfundabil ./ pun pe snark o şa stuplimă/ şi îi strâng la piept cu stimă./ galumfez peste câmpii ,/ zdrupeş duc doru-n prerii . / / mă dau jos , urc în maşină/ că nu-s ţopârlaş cu mină ,/ dau drumul la aparate/ care beghiţă citate./ chiuhotesc dup-o hangică/ zicându-i că-i drăgucică ,/ c-o văd abandomnişoară/ plăcându-mi de prima oară ./ ea-mi spune că-s crocofant/ cu mutaţii de flotant/ şi că n-are –ncredere/ în orice coclendere ./ Îi răspund să  ...continuare .
12 comentarii
modifica
Cel mai bun actor
de Bogdan simplu la: 10/01/2009 23:10:20
care este cel mai bun actor/ actrita dupa voi? la mine cred ca e intre nicholas cage, al pacino sau jim careey. nicholas cage cu siguranta
89 comentarii
modifica
Timpul
de Bogdan simplu la: 10/01/2009 22:50:05
timpul e o chestie ( nu am putut sa gasesc alta definite ) in jurul careia se construieste totul! atunci cand spui ca faci lucruri ca sa iti omori timpul de ce sa nu faci lucruri care puna in cartile de istorie. de ce cei mai mari scriitori, artisti sau oameni de stiinta au trait o buna parte din viata lor sau chiar toata viata lor in anonimat? de ce e timpul un lucru atat de nemilos? el ne face sa uitam. sa ne uitam originile, durerile , fericirile, lucurrile care ne fac viata frumoasa si unica.o sa ajngem niste roboti, fara sentimente fara trecut, fara valori. sfatul meu pt voi: nu pierdeti timpul , traiti'va viata oricum va place.e prea scurta sa o petreci undeva intr'un loc anost, sa fii  ...continuare .
74 comentarii
modifica
Ce v-ar place sa cititi?
de cher la: 10/01/2009 22:07:26
daca ar apare aici, la cafenea, un text cu pretentii de literatura, ce v-ar placea mai mult sa fie, adica sa cititi?/ ceva umoristic ? ceva de dragoste cu sfarsit frumos ? ceva de dragoste cu sfarsit tragic? ceva de calatorie? ceva politic? ceva din cotidianul banal dar scris exceptional de bine? o poveste din timpurile de demult? ceva sofisticat, original, scrantit? ceva criminal?/ sunt curioasa daca vor fi doi care sa prefere acelas gen de text......../ asta in caz ca va ganditi sa raspundeti./
82 comentarii
modifica
Alcoolu'
de Bogdan simplu la: 10/01/2009 21:25:44
un rau (necesar) sau un lucru binefacator? de ce alcoolu' e privit rau daca el uneori ne face atat de mult bine? daca ar trebui sa dau o alta denumire unui alcolist dupa spusele mele sau credintele mele acestea ar fi de om fericit. ( cred ca ar putea intra si tigarile in subiectu' asta)
6 comentarii
modifica
Hai la balci
de Horia D la: 10/01/2009 19:36:36
de mai multa vreme ma tot bate un gand. vreau sa deschid un balci putin mai diferit. cred ca lumea se va inghesui sa vada toate curiozitatile pe care le voi avea de expus./ de exemplu, intr-un tarc pot avea un cal alb si la intrare sa pun "zebra fara dungi"... sau sa incasez intrare ca lumea sa vada "piticul urias" - adica pe mine..../ sau "ciclopul cu 2 ochi" - si asta suna bine./ credeti ca va merge afacerea? voi ce-ati mai adauga la lista de atractii?
28 comentarii
modifica
a rade
de Knulp_2 la: 10/01/2009 19:20:33
... îţi vine să râzi, te aşezi pe bancheta de lângă geam, trenul şuieră în continuare în timp ce trec pe lângă tine tot felul de peisaje câmpeneşti, tot felul de lanuri şi câmpuri, iar tu te amuzi, scoţi batista şi îţi sufli nasul, asta te face sa izbucneşti în hohote, eşti nesimţit, asta crede şi vecina ta de compartiment, se uită la tine cu ochii mari şi lăcrimoşi, ca un viţel, un viţel mare şi cu fustă colorată, un viţel indignat, asta nu se face, eşti un mârlan, îşi întoarce faţa de la tine, s-a supărat, un viţel morocănos, nu mai poţi să rezişti, îţi curg lacrimile şi te doare burta, râsul tău e spasmodic, strigi în gura mare, un viţ  ...continuare .
32 comentarii
modifica
de ce?
de LoreleyLL la: 10/01/2009 13:48:57
nu stiu cum am ajuns aici si nici ce mi-a venit sa scriu...dar daca nu impartasesc cuiva durerea mea simt ca o sa innebunesc...sunt o fiinta ca oricare alta,cu o viata obisnuita ca oricare alta...pana sa-l cunosc pe el..ne-am cunoscut pe net.doi straini care imparteau povesti,glume,cu timpul necazurile vietii,problemele..a venit si ziua in care ne-am privit in ochi ptr prima oara,ne-am sarutat ptr prima oara,am facut dragoste ptr prima oara..nimic anormal pana aici..il iubeam si ma iubea..ce conta ca era casatorit sau ca eu eram??dar faptul ca am aflat(mai tarziu ce-i drept)ca el este preot doare cel mai tare...cat as vrea un semn,un sfat,orice..sa stiu ce sa fac mai departe cand simt ca viat  ...continuare .
42 comentarii
modifica
Noi utilizatori confirmati
de admin la: 10/01/2009 13:34:59
urmatorii utilizatori sunt confirmati:/ areal, dumbo, gloriavictis, picky, knulp_2 (ex protagoras), tuxedo, adynet, tatiku, adina.petre, apoll, maximilian serban, roman haduch, juli, andre_/
325 comentarii
modifica
Joc nou de-a literatura
de alex andra la: 10/01/2009 12:58:04
va propun urmatorul scenariu: un grup de prieteni - fete si baieti - se reintalnesc la zece ani de la terminarea facultatii. si isi povestesc ce au facut de cand nu s-au mai vazut, isi amintesc momente vesele sau triste din trecutul lor comun, fac proiecte, se refac legaturi pierdute etc./ / eventualii participanti la joc sunt rugati sa-si compuna un personaj, pe care sa-l interpreteze apoi in interactiunile cu celelalte personaje.fiecare isi va alege un nume./ eu vad jocul desfasurandu-se sub forma de dialoguri intre doua sau mai multe personaje. monologurile nu sunt excluse, dimpotriva, ele ar putea asigura coerenta textului./ ei, ce ziceti? incercam ?
183 comentarii
modifica
un scurt text
de Homo Stultus la: 10/01/2009 12:12:57
uneori este destul de anevoioasă încercarea de a investiga cu onestitate şi pasiune ceea ce eşti (ca permanentă devenire - desigur). spun doar că “uneori” deşi sunt perfect conştient că acest fapt e doar o prostească semeţire. că nu se poate spune nimic cu desăvârşire sincer despre om, m-am convins. adevărul cu privire la om nu se poate spune decât din nedreptate. acest din urmă gând nu imi aparţine. l-am întâlnit la dostoievski. nu aş putea să spun de ce dar tocmai acest gând, care nu îmi aparţine, mi se pare mai just şi mai demn de a fi acceptat decât orice aş putea să generez eu. aş crede că e foarte uşor să îţi însuşeşti acest tip de nedre  ...continuare .
11 comentarii
modifica
joc etimologic
de anisia la: 10/01/2009 00:42:28
deci, se da un cuvant. cine stie explica etimologia cuvantului cu pricina, dupa care da un alt cuvant. si tot asa./ io prima: bilirubina!/ /
34 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...