arhiva: 15/01/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
PREMIILE LITERARE - CAFENEAUA 2008
de zaraza la: 15/01/2009 23:40:07
dragi cafegii, / / intruder si cu mine am decis sa organizam premiile literare cafeneaua.com - 2008. intrucat traversam o grea perioada de criza, am decis sa renuntam la juriu si sa pastram doar 2 posturi: / - centralizatorul: intruder/ - pr-ul : zaraza/ concursul se va desfasura in felul urmator: / - in urmatoarele zile vor aparea conferintele de nominalizari, pe sectiuni: poezie si proza. fiecare cafegiu este rugat sa nominalizeze maxim 5 texte din fiecare categorie . / - dupa ce se va incheia perioada de nominalizari, vor aparea conferintele de notare, in care fiecare user este rugat sa evalueze cu note de la 1 la 10 fiecare text din concurs. / ulterior, ce  ...continuare .
381 comentarii
modifica
sondaj de opinie
de zaraza la: 15/01/2009 21:38:57
intrebare pentru domnii si doamnele fashionable: ati purta ghetre, in caz ca ele ar reaparea pe piata in varianta moderna?/ ce sunt ghetrele: accesoriu masculin antebelic, degenerat din jambiere, al carui initial scop util era incalzirea gleznelor, si devenit element vestimentar indispensabil pentru gentlemanii inceputului de secol. / http://www.flickr.com/photos/9646637@n03// deci, ati purta?/
81 comentarii
modifica
De ce tre' sa moara si capra vecinului?
de julie_2170 la: 15/01/2009 21:13:30
de ce oamenii sunt mai usor rai si mult, mult mai greu buni? de ce ne freaca grija de ce face x sau y? de ce unii dau cu usurinta si chiar cu satisfactie vesti proaste? de ce?/ ps vin de la o sedinta si sunt un pic agitata. poate ma ajutati voi sa inteleg lumea, ca mie mi s-a spus ca ce vreau eu are prea multi pereti roz si ca realitatea asta e.
80 comentarii
modifica
barbat adevarat
de maan la: 15/01/2009 20:06:54
"- poarta-te ca un adevarat barbat!"/ zau?/ adicatalea cum ar trebui sa se poarte?/ ce-i aia 'cutare e un barbat adevarat'?
217 comentarii
modifica
Bursa de valori şi preţurile (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 15/01/2009 19:33:57
ca şi-n alte ipostaze,/ preţurile n-au busole,/ azi fiind criză de gaze,/ urcă...însă, la fasole (!?)/ /
1 comentariu
modifica
exercitii de aripi la 18 ani:de Rares Cirpean
de sami_paris75 la: 15/01/2009 16:21:37
cosmaruri/ ale noptii dulci miresme pure/ purtate pe un val se'nchina noua/ iar luna prin glasuri cu razele sure/ culege vazduhul si plinge cu roua./ si cerul,si steaua,si moartea,si viata/ si ritmul ce plinge prin inimi/ si ziua,si noaptea si chiar dimineata/ vegheaza asupra'ne nimeni/ strinsa de noi sudoarea de veacuri/ satui de munca,avizi de lenevire,/ cind cerul reflecta comoara pe lacuri/ satui de odihna,flaminzi de iubire/ mi'e sete si ploua,e rosu si ninge/ gàndire de oameni,in noi nu mai este/ in virful cu zàri alb ingerul plinge,/ ca demonul sumbru ne minte'o poveste.
14 comentarii
modifica
Lecitină pentru poezie - Mircea Dinescu
de thebrightside la: 15/01/2009 14:34:33
/ "dans/ doamne nu mai pot de ziduri nu mai pot de cărămidă/ când mişc limba cade varul de pe catedrale vechi/ şi mă scuipă toamna asta ca pe-o râncedă omidă/ şi-mi îndeasă floarea morţii sângerie în urechi,/ şi mă ninge mila mare şi mă zgâlţâie destinul/ vesel danţ de păuniţe oglindit în colţi de lup/ uite foamea de paradă cum îşi plimbă manechinul/ şi-mi aruncă flori pe masă şi-mi dă mâna să i-o pup/ maica mea pe o colină te usuci de aşteptare/ cum scăzu amurgu-n teiul mirosind a plâns senin/ gâlgâie oraşu-n mine sunt gălbui ca o scrisoare/ şi-mi înlănţuie grumazul caracatiţa din vin"/
21 comentarii
modifica
Lecitină pentru poezie - prolog
de thebrightside la: 15/01/2009 14:29:03
e prima zi de când lucrez aici când la prânz se discută poezie. (lucrez aici de trei ani şi. / nu urmează o concluzie, nu concluzia este scopul.) cineva a zis dinescu. altcineva îl neagă - pe dinescu. Îl întreb ce-a citit de bineînţeles dinescu. nimic, dar. acum urmează o concluzie, deci: nimic. omul chiar n-avea absolut nimic de spus, dar avea pe cineva de distrus. mă întorc la viaţa în zero şi unu şi la preabunul google. printez zisele lui wiki despre creatorului plaiboiului indigen şi câteva poezii. sunt aici pe birou, îl aşteaptă cuminţi pe colegul meu efervescent şi radical, să ştie şi el cine-i dinescu. am făcut rău? aceasta a fost o întrebare retorică,  ...continuare .
31 comentarii
modifica
intamplari care merita povestite la nepoti
de donquijote la: 15/01/2009 14:15:31
pornind de la una din emisiunile concurs la care in faza de departajare se facea o afirmatie (in cateva cuvinte se descria o situatie sau cita o parere sau se relata o intamplare mai deosebita) despre o personalitate publica iar concurentii trebuiau sa decida daca e adevar sau fals, mi-a venit ideea conferintei./ scopul e, ca pe langa partea de palavrageala pe marginea autenticitatii povestirii, sa mai aflam si unele intamplari mai amuzante sau palpitante./ propun ca relatarea sa fie prezentata intr-o singura fraza, iar apoi cand se ajunge la explicatii de dezvoltat ideea./
29 comentarii
modifica
azi avem...
de Sane la: 15/01/2009 14:03:57
am suflet feliat. ca la alimentara. vrei si tu o bucatica? ar mai ramane destul...
24 comentarii
modifica
Flămând după vorbele tale
de cosmacpan la: 15/01/2009 12:54:33
/ poate vei alege să ai nevoie de mine/ ori poate nu/ dar eu voi alege/ să-ţi sărut umbra/ aştept să te-ntorci ecou/ În adâncul inimii./ m-ai alungat din visele tale/ spunând că nu exist/ Şi-ai aruncat vorbele noastre./ de tăcerea mă voi vindeca/ prin nesupunere./
5 comentarii
modifica
În afara tiparului
de cosmacpan la: 15/01/2009 12:53:24
/ tribunele sunt pline/ vacarm în aşteptare/ nisipul din arenă/ doar nuditate-n soare,/ primul intrat, răsuflă,/ ocolul de onoare/ Şi-o moarte înfloreşte/ sânge ce încă doare./ al doilea pufneşte/ Şi scurmă în copită/ aleargă după umbre/ dar moartea îl vomită./ urmează înc-o moarte/ apoi e rândul meu/ arena crapă-n soare/ Şi sângele mi-e greu./ privesc în ochi lor/ ferestre prăfuite/ figurile sunt sparte/ de ranjet’ scrijelite./ s-ar repezi ca ulii/ cu ciocu-a sfâşiere / sânge! să fie sânge,/ delirul sânge cere./ nu mişc. nici ei nu mişcă./ trosnită încordare,/ tăcerea îi sugrumă./ la dracu! aici se moare./ În coarne ridic cerul/ Şi soar  ...continuare .
11 comentarii
modifica
Initiatica
de Honey in the Sunshine la: 15/01/2009 11:25:52
anul acela primavara a fost discreta, fara multe ploi, fara noroi, fara amiezi prea calde. a venit intr-o duminica innorata cand l-am incoltit in spatele biroului cu un sarut si o incercare de imbratisare./ m-a intrebat ursuz si oarecum jenat:/ -ce vrei de la mine?/ -dragoste! si carti./ cand si-a desprins tigara lipita de buze si mi-a intins-o, am stiut ca am pecetluit pactul. sub pantofii de lac striveam niste muguri./ apoi a venit aprilie, cu zile mai lungi si nopti colorate cu rom, in mansarda de pe monte nero./ traia intr-o vila de la periferie, cu fosta soacra, in permanenta hartuit de alte trei foste sotii. / isteriile nevestelor si ale soacrei erau unul din motivele pentru care nu  ...continuare .
35 comentarii
modifica
''Sa se revizuiasca, primesc!'' (?)
de Intruder la: 15/01/2009 09:49:36
decalogul lui basescu / 1. adoptarea unui regim semi-prezidential "coerent"/ 2. definirea modalitatilor prin care se dizolva legislativul/ 3. un sistem unicameral/ 4. eliminarea oricarui privilegiu al alesilor care comit fapte penale/ 5. limitarea severa a reglementarii prin ordonante de urgenta/ 6. un decupaj administrativ cu 9-12 judete ori regiuni si o autonomie locala veritabila/ 7. recredibilizarea curtii constitutionale, singura care ar trebuie sa-l judece pe seful statului/ 8. introducerea referendumului obligatoriu (parlamentul este obligat sa adopte o lege daca a fost votata de cetateni)/ 9. regandirea rolului si structurii csm (garant al independentei justitiei)  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Vals
de alex andra la: 15/01/2009 01:35:33
concursul incepe astazi, 15 ianuarie si se incheie in 22. urmeaza apoi o saptamana pentru votare, cu anuntarea rezultatelor in 30 ianuarie./ poftiti la vals, doamnelor, domnisoarelor si domnilor:)
107 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: