arhiva: 17/01/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
"ceea ce avem sau ceea ce reprezentam conteaza mai putin decat ceea ce suntem
de 0..0 la: 17/01/2009 21:07:14
nicio viata de om nu e scutita de durere si de plictiseala. e deci o favoare speciala a destinului ca un om sa fie expus in principal raului impotriva caruia natura l-a inarmat mai bine, decat sa fie trimise mari dureri acolo unde domneste o mare veselie, si multe distractii acolo unde exista mult spirit, iar nu invers. caci spiritul ne face sa resimtim dublu si cu incetinitorul durerea, iar pentru un temperament vesel lipsit de spirit singuratatea si timpul liber lipsite de orice ocupatie sunt cu totul insuportabile"
18 comentarii
modifica
Manolescu, frate!
de 1brasovean la: 17/01/2009 20:53:55
despre domnia sa nu cunosc prea multe. / clar, despre literatura & activitatea sa de critic in materie, nu stiu, nu e profesia mea. inteleg insa ca e un reper, profesor de litere si pesemne formator de scoala critica. sau, ma rog, cu ceva discipoli in coada ori macar doctoranzi, daca tot e profesor la universitate./ mai inteleg ca, de curand, candidatura domniei sale a fost ejectata de academia romana, prin vot./ unde as putea sa imi dau cu parerea despre dl. manolescu este politica. si nici macar acolo in deplinatate. slab ca politician, mai ales la nivel de strategie politica dar si la discurs ca tip de demers. bun vorbitor dar nu pentru grupurile tinta majore din politica, pentru po  ...continuare .
106 comentarii
modifica
Vals
de Apoll la: 17/01/2009 19:40:53
zâmbeşte frumos , domnişoară / şi - aşază – mi stânga pe umăr ,/ din dreapta –mi voi face brăţară/ pe mica –ti talie - n număr !/ incet vom porni printre alţii/ un -doi – trei şi…un-doi-trei şi / învinşi de meandre , rotaţii ,/ în ritm de vals le vom păşi ./ adâncul privirilor tale/ m-ar pierde apoi şi - oi visa / că-n braţele albe şi goale/ de-a pururea tânăr aş sta ./ şi visul mi-ar spune , copilo ,/ să nu le - mprumuţi niciodat’/ ca braţe , lui venus din milo ,/ că nu stie cui i le-a dat ./ un-doi—trei şi…un-doi trei şi./
5 comentarii
modifica
TRANCANEALA NEARISTOCRATA - repriza a patra
de anisia la: 17/01/2009 17:25:29
la cererea caporalului de serviciu alex a. ndra se deschide o noua repriza de turuit si bolborosit ad-hoc. cafegii cu mic cu mare sunt invitati sa se joace-n voie si sa se ospateze din bunatatile noastre, daruite cu marinimie de maria-sa spiridusul fermecat: cafelute, cornulete, ciocolati si fripturici. avem si carti de citit in biblioteca: galbena de odobesti si feteasca regala. editie speciala!/ poftiti va rog, usile-s deschise!
2027 comentarii
modifica
mâine ai grijă
de prinparc la: 17/01/2009 17:09:32
acum, în fiecare dimineaţă aceeasi leneşă indiferenţă/ sânge calm, / temperatură de om sănătos/ ieri, exilată într-un anotimp straniu, inima, / agonică, mă tragea spre visele humei,/ căutând somnul rădăcinilor ierbii;/ nu mai ştia nici un cântec de vitejie,/ surâsurile - sticlă blurată,/ ieri dinţii lăsau urme pe buze, claustrând hohotele disperării învinse-n tăceri/ am privit-o cu milă un timp/ “mâna care trădează e bine s-o tai, / ochiul care te minte să-l scoţi./ regret, înlăcrimato, preatresărindo, / e necesară acestă anestezie cu frig”/ neripostând îşi clătina întunericul/ “ştii că sunt oarbă:/ acesta îmi este păcatul,/ ace  ...continuare .
31 comentarii
modifica
[Hin]dusă departe - Swaminarayan Akshardham I
de thebrightside la: 17/01/2009 15:02:54
de câteva zile mi-e un dor crunt de acasă. plâng în hohote cu oarecare regularitate, cred că plânsul stinge pentru o vreme dorul. nu poate să-l potolească pe de-a întregul, dar îl pansează să nu se infecteze mai rău. e ca atunci când ţi-e gâtul iască de sete şi bei un pic de apă. nu-i ceea ce vrei, dar e mai bun decât nimic./ nu-mi amintesc dacă am zis de dilla. dilla e un hindus fanatic, deşi nu e. e genul care şi-ar sacrifica un organ plus identitatea personală şi naţională, numai să nu fie nevoită să plece din india. prin asta se explică exuberanţa cu care ţopăie prin recepţie în aşteptarea plecării la akshardham, căci pentru ea ăsta nu-i obiectiv tu  ...continuare .
45 comentarii
modifica
VIZIUNEA CINCI (Ferestre)
de adynet1 la: 17/01/2009 14:28:44
viziunea cinci( ferestre )/ nu atingeţi monitorul !/ abia l-am colorat cu şoapte…/ sunt şi poze şi speranţe/ În ferestre suprapuse…/
7 comentarii
modifica
VIZIUNEA PATRU (TU-detaliu2)
de adynet1 la: 17/01/2009 13:19:54
viziunea patru( tu-detaliu2 )/ de la ureche-n jos/ oprit în umăr sidefat/ cu colţii în savoare…/
7 comentarii
modifica
De-a valma...
de juli la: 17/01/2009 12:53:16
a-nceput să ningă cu fulgi mari şi deşi. În scurt timp oraşul s-a acoperit cu omăt. roată munţi, munţi cu păduri de foioase peste care se cerne ninsoarea pufoasă şi veselă , la fel ca-n copilărie. Îi veni poftă să se plimbe-n ninsoare. să-ntindă braţele, aripi desfăcute, să privească norii ce-şi scutură fulgii…privi cadranul ceasului de pe perete. un ceas cu pendulă ce făcea notă discordantă cu interiorul modern. o vechitură moştenită, la care nu se îndura să renunţe. În ultimul an aruncase, donase celor care aveau nevoie, tot ce avea legătură cu trecutul. aparatură, mobilă, covoare…păstrând doar acea pendulă veche. de ce o fi păstrat-o ?! să  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Perspectiva
de cosmacpan la: 17/01/2009 12:41:18
perspectiva/ ombilicul orasului/ e barul in care naufragiaza fiecare/ cand are timp./ e ca traista fermecata/ din care fiecare isi scoate/ povestea…noua, pura, incredibila/ sau ca latrina/ ce-nghite resturile/ unei vieti neconsumate./ povestile alearga bezmetice/ sa-si gaseasca familia:/ avem povesti despre joburi/ sau povestea vietii mele/ ori despre reusitele copiilor/ si igrasia sufletelor/ prea putini povestesc/ despre batranetea ofilita-n geam./ da, dar cele mai frumoase povesti/ sunt ale comis-voiajorilor / ce umbla din viata-n-viata/ ca sa-si vanda iluziile./ mai sunt si instalatorii / ce-ti ofera gratis adrese depravate/ unde timpul curge incontinuu/ inundandu-ti viata./ in acel l  ...continuare .
2 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: