arhiva: 02/01/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
punct de vedere-revoltă în faţa tendinţelor poeziei moderne
de valysan la: 02/01/2009 22:37:39
lumea cuvintelor este o lume abstractă. o convenţie ce transformă întâi gândul în cuvinte, cuvintele se transpun mai apoi în semne, ca la urmă, descifrate înapoi în gândul cititorului să transmită, ca într-un ciclu, mesajul gânditorului./ nevoia sufletului de frumos a exploatat acest mecanism, şi gândurile frumoase au ajuns înşiruite în acele semne convenţionale într-o ordine care capătă muzicalitate: poezia. sute de ani, poezia a însemnat muzicalitatea cuvântului, pe plan secund, sau nu, urmărindu-se mesajul transmis./ mintea alambicată şi în continuă căutare a omului nu s-a mulţumit cu ceea ce îi oferă limbajul cotidian, şi atunci, a inventat un  ...continuare .
23 comentarii
modifica
M-odă
de Intruder la: 02/01/2009 22:15:11
vreau si io sa stiu, sa nu mor prost...si anume: de ce isi smulg barbatii sprancenele? (se penseaza) / maii, am tot vazut in ultimul an - barbati pensati dar mi-e nu stiu cum sa-i intreb...asa c-am tabarat pe voi. / e un trendy sau cum? asa se poarta? / adica vezi pe cate unu', om la locu' lui...cu nevasta si copii, carte de munca, dacie in fatza blocului, datorii la banca...si pensat! / da' dice? / multumex precipitat...:d / /
87 comentarii
modifica
Aş vrea să-ţi dăruiesc...
de valentina becart la: 02/01/2009 21:57:47
… nimic mai mult/ decât singularitatea clipei/ când sufletele convertesc/ într-o singură notă diafană/ glasul universului./ … nimic mai mult/ decât singularitatea privirii/ când chipul – hoinar oglindit –/ îşi recunoaşte frumuseţea întregirii…/ … nimic mai mult/ decât aceste rostogoliri de mărgean/ din inima-mi diamant/ şlefuită de gândul tău/ plin de iubire…/ şi-n schimb –/ îţi voi oferi… singularitatea/ şi strălucirea clipei/ ascunsă în dăruirea mâinilor/ ce-şi tăinuiesc/ fericirea regăsită/ regăsită…/ (din ciclul poeme becartiene)
13 comentarii
modifica
întâlnire neaşteptată
de valentina becart la: 02/01/2009 21:55:11
“tăcerile-s ascunse-n grinzi...doar pădurea ştie plânsul lemnului...”/ {valentina becart}/ / / am întâlnit-o la colţ de stradă.../ stătea rezemată de trunchiul unui copac visător –/ privea frunzele ruginii – aripi de fluturi –/ cu zborul lin, spulberate de vântul nostalgic./ În soarele palid, părea atât de.../ zdrenţuită şi de ruginită!/ a întins o mână spre albastrul cerului,/ vrând parcă să prindă – o rază de soare –/ În pumnul de frunze şi iarbă,/ ce mai păstra ca o taină – visul verde!/ un gând – ca o umbră cenuşie,/ Îmi şoptea înduioşat – că cerşeşte!/ m-am apropiat...călcând sfios,/ frunzele – fluturi agonizând  ...continuare .
27 comentarii
modifica
pribeag prin mine însumi
de valysan la: 02/01/2009 21:47:10
puteam să fiu hoinarul printre stele/ zănatic, pueril şi zgomotos/ să-mi hohotesc prin univers/ râsul şi plânsu-mi/ dar am aflat că aripile pot fi grele/ şi am pornit încet pe jos/ fără să ştiu cât am de mers/ pribeag prin mine însumi/ am de căutat răspunsuri primordiale/ voi lua totuşi la pas tot infinitul/ să sap după al nemuririi nimb/ fără să ştiu ce caut în fond/ însă odată ce-am pornit pustia cale/ nu-mi spune nimeni unde e sfârşitul/ şi nu-mi rămâne decât să mă plimb/ prin mine însumi vagabond/ dar ştiu acum „de unde sunt” şi „cine”/ şi-am învăţat că drumu-i inutil/ nu are rost să trec de pragul porţii/ să mă închin la un al  ...continuare .
4 comentarii
modifica
poftiti la dans
de juli la: 02/01/2009 19:39:51
:))) m-am saturat de tropotit si invartit. va invit la vals./ http://www.youtube.com/watch?v=kcyhgi26nam&feature=playlist&p=9af79f616c86d0cf&playnext=1&index=5/ ori poate, alegeti voi muzica ? / rolia
231 comentarii
modifica
confirmari
de maan la: 02/01/2009 17:32:44
din pricina faptului ca multe mesaje ale neconfirmatilor apar cand discutia trece deja la alt nivel, deci e neplacut si pentru ei si pentru noi, m-am gandit sa facem o lista a celor care-s aici de luni bune (chiar ani) si-a caror semnaturi ingroasa zilnic lista prezentilor./ am trimis deja un mp la administratie cu urmatoarele nume: / adina.petre/ andre_/ adynet,/ apoll/ areal/ dumbo/ gloria victis,/ juli/ maximilian serban/ picky, / protagoras, / roman haduch/ tatiku,/ tuxedo/ / / mai sunt?
139 comentarii
modifica
''Pe două lucruri nu dau bani: pe târfe şi pe apă.''
de Intruder la: 02/01/2009 16:34:22
...zis-au ombladonii. / eu platesc apa, iar tarfele ma platesc ele - numai sa nu-mi vada moaca. :d / nu dau niciun ban "dezinteresatilor" care imi dau sfaturi, judecatilor pe neve si prostilor fuduli. / joc la ruleta cuvinte si deseori raman in pierdere. / cand castig, pavez drumuri si curti. / nu dau niciun ban generosilor cu surle si-l prefer pe ala care mananca pe ascuns si cu usile incuiate...mai bine, asa. / nu beau niciodata singur, nici macar apa de ploaie. / apa de ploaie e free daca nu-ti pica prin tavan. / voi pe ce nu dati bani, cafegiilor? :)
93 comentarii
modifica
Tatoo sau nu?
de thebrightside la: 02/01/2009 15:44:54
de anu' trecut incoa' travel&living difuzeaza un documentar - reclama la unul dintre (poate) cele mai notorii ateliere de tatuaje din state - miami ink./ tot uitandu-ma, tot gandindu-ma, parca m-ar atrage perspectiva sa ma cerneluiesc si eu. asa un pic, cu un logo micut ceva, mai mult sau mai putin luminos./ problema e ca ce-am vazut io la tv nu se pupa cu certitudine cu ce-as putea capata intr-un salon oarecare romanesc./ acestea fiind spuse, rogu-va ajutati-ma cu sugestii si reclamatii cu privire la:/ - care judet de epiderma a corpului uman ce se afla e cel mai insensibil la ac?/ - zvonuri despre pictori pe piele indigeni, talentati si cam unde s-ar putea gasi acestia./ - analiza swot  ...continuare .
76 comentarii
modifica
chemare
de alex andra la: 02/01/2009 15:42:25
cum să te chem m-a întrebat la plecare/ dar n-a mai aşteptat răspunsul / cu un pas înaintea mersului astrelor/ am strigat după el/ dar era dincolo de auz/ a rămas aici doar semnul acela ciudat / ca o ureche făcută pâlnie/ cu punctul stingher de sub ea/ cum să mă cheme am întrebat atunci luna/ mi-au răspuns algele mareele ghiocul/ cu freamăt de tăceri în timpanul timpului/
37 comentarii
modifica
Decentza sugerarilor
de just.a.touch la: 02/01/2009 02:40:20
exista asa ceva? cica intelectuali si mai ales decentzi sunt si cei care doar sugereaza ce ar putea sa zica cu alte cuvinte ... asa mai fransh si direct un manelist de exemplu, sau unul de pe maidan ... cica needucat?! / pai pana mea ... daca ai pretentzia ca esti decent in exprimare, om cult cu alte cuvinte .... apai fii decent si in privintza sugerarilor, nu? altfel nu te deosebesti cu mai nimic(inafara de cuvintele folosite) de asa zisii manelisti ori persoane de pe maidan ... sau din canal ... pe care ii critici cu asprime si de care te dezici ... citind cartzi si bagand altfel de informatzie (metoda numita educatzie). / deh asta confa se vrea o morala de un pol si doua (c)rime intele  ...continuare .
79 comentarii
modifica
îţi mai aminteşti?!
de Lady Allia la: 02/01/2009 00:40:40
îţi mai aminteşti/ verile acelea tinere/ ce se întindeau sub talpa iubirii noastre verde şi necoaptă? / ploile ascunse/ sub buze calde ce ne mângâiau umerii goi potolind setea?/ inelele împletite/ din iarbă simplă ce ar fi trebuit să ţină o veşnicie magică,/ menită mereu să fie doar/ visul unei nopţi de vară?/ îţi mai aminteşti/ cum am plecat în lume atât de şchiopi/ de suflet?/ îţi mai aminteşti?!...
26 comentarii
modifica
Incercare. Fara titlu relevant.
de chelucupar la: 02/01/2009 00:35:34
/ o tacere profunda domnea peste intreaga gara. nu se zarea nici un tren idiferent incotro ai fi privit cu ochii, iar in arsita puternica toate fapturile incercau sa se ascunda care pe unde puteau. / am privit in stanga de-a lungul liniilor. pustiu./ am privit in dreapta. pustiu./ am ridicat usor fruntea: soare, foarte foarte mult soare, batand piezis de pe cerul imaculat./ o picatura de sudoare mi se prelinse pe frunte. o lua in jos fix printre ochi, ocolind cu dibacie genele, apoi se scruse pe langa nara mea stanga si mi se opri in dreptul buzelor. am scos limba si am prins-o. era sarata. / o alta porni aproape imediat, urmand acelasi traseu sinous, sau, cele mai putin norocoase, bloc  ...continuare .
7 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...