arhiva: 08/10/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Moderare comentarii
de admin la: 08/10/2009 18:23:54
am dezactivat temporar moderarea comentariilor de catre confirmati, astfel incat sa filtrez manual trolii si spammerii.
18 comentarii
modifica
Cina. [ii]
de Maximilian Serban la: 08/10/2009 17:39:21
domnul o’bram stătea in capul mesei anunţând astfel organizarea patriarhală a familiei. doamna o’bram era in bucătarie. dupa cum cerea tradiţia, in zilele de sarbatoare gătea. si doamna o’bram gătea foarte bine. reusise sa găseasca un echilibru intre protocolul de tip gourmet cu care multele recepţii si bancheturi petrecute alături de sot o obişnuiseră si bucătăria ţaranească, cu care crescuse. in timp ce fineţea minimală a ierburilor şi aromelor putea imblanzi şi cel mai extremist critic culinar, puteai fi sigur că pe masa soţilor o’bram vei gasi, cel putin in zilele de sarbatoare, o pasăre uriasă, umplută cu ciuperci si cartofi, din care toata lumea se put  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Cina.
de Maximilian Serban la: 08/10/2009 17:38:30
unul dintre neajunsurile pe care mi le-aş putea reproşa este acela că sunt incapabil să apreciez emotional vremea de afară. nu acelasi lucru se poate spune si despre johanna , care urmăreşte rubrica meteo şi-şi schimba in functie de vreme dispoziţia, hainele sau coafura. aceasta mică diferentă dintre noi este pârghia mai multor ciocniri decât s-ar putea crede. de exemplu, chiar in acest moment se implineşte primul sfert de oră de cand johanna imi prezintă deosebirile practice dintre geacă si palton iar eu ma astept ca din moment in moment sa-mi sara de gat si să mă sărute, cum obisnuieste după orice descarcare nervoasă. / astazi este o zi destul de importantă pent  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Herta Muller - Nobel 2009 pentru Literatură
de batranutragator la: 08/10/2009 16:55:12
academia suedeză a acordat premiul nobel pentru literatură pe 2009 scriitoarei de origine română herta muller, ale cărei scrieri prezintă în mod poetic viaţa sub dictatura comunistă în românia./ "sunt foarte surprinsă și încă nu îmi vine a crede", a declarat scriitoarea herta muller prin intermediul unui comunicat, publicat de editorul sau din germania. "nu pot spune nimic mai mult acum", a adăugat ea. / comitetul nobel a decis să-i acorde premiul pentru literatură pe 2009 scriitoarei germane născute în românia, la nițchidorf din banat, motivația fiind "densitatea poeziei și sinceritatea prozei cu care a descris plastic universul dezmoșteniților"./ herta mull  ...continuare .
202 comentarii
modifica
Horticolă (epigramă)
de Valeriu Cercel la: 08/10/2009 15:16:35
foarte mulţi cercetători/ au găsit că, un copil/ care e făcut din flori/ e din ăl mai rău pistil !/ valeriu cercel/
5 comentarii
modifica
Scrisori din colivia de sticlă (III)
de Sancho Panza la: 08/10/2009 13:49:47
astăzi voi scrie cu litere roşii/ celelalte culori s-au topit într-un creuzet sulfuros/ sorb o zi roşie dintr-o palmă de înger / expir magmă vie pereţii se clatină/ tăcerea e un pumnal folosit de curând / înşurubat în plămânii ferestrei un întuneric cu cagulă roşie / pregăteşte sfori ude/ mi se cuibăreşte o străină în creier cum un puşti rătăcit / într-o scorbură căptuşită cu muşchi / cu genunchii la gură începe să fluiere/ îi fac loc îmi fac cruce cu limba/ de sub pleoape se scurg constelaţii întregi/ mă răsucesc între ursa mare şi cancer astăzi sunt o floare a soarelui/ răscolesc după soare în craterul lunii/ şi în burtă de cârtiţă  ...continuare .
12 comentarii
modifica
fcaultate
de leontina la: 08/10/2009 12:48:21
stiti cumva daca poti da licenta la o facultate de stat, daca ai terminat una particulara? si care sunt conditiile?
33 comentarii
modifica
Dilema
de petretuteavsnietzsche la: 08/10/2009 12:09:58
cica: votul trebuie sa fie secret/intim/personal. nimeni nu ii spune vecinului din ce considerente il voteaza pe x sau pe y. aceasta abordare a problemei imi pare provenita din dorinta de a elimina posibile tensiuni. dar apare intrebarea intrebatoare! nu afecteaza aceasta modalitate de abordare, clarificarea lucrurilor? de ce trebuie sa fie intima simpatia sau acordarea votului?/ provocare:/ de ce il votati pe basescu/antonescu/geoana sau becali?/ pe langa dezgustul multora in ceea ce priveste politica, care mai este motivul pt care nu va faceti publica afinitatea politica sau afinitatea fata de persoana pe care o votati?
31 comentarii
modifica
Costi Rogozanu - Fuck the cool, spune-mi o poveste (teaser)
de thebrightside la: 08/10/2009 11:15:02
limbile converşilor mei îmi vorbesc/ despre <a href='http://www.supliment.polirom.ro/article.aspx?article=2714'>ficţiune ilegală</a> despre cum tic tac/ orologiul începe să bată doar atunci când ceva/ se rupe în noi / când inima încetează să descânte canonic şi / povestea e fracturată / printr-un sms cu :) în coadă/ iartă-mă … / să nu mă uiţi / p.s. te-aş fute, totuşi/ / aşa spunea scriitorul şi eu m-am gândit poate/ într-adevăr singurătatea e singura instanţă/ în care suntem întregi/
56 comentarii
modifica
NEGATIVISTI vs. POZITIVISTI
de Tot Areal la: 08/10/2009 10:03:00
"trateaza-i pe ceilalti ca si cand ar fi ceea ce ar trebui sa fie si ii ajuti astfel sa devina ceea ce sunt in stare sa devina"( marie fontaine)./ de cand este lumea si pamantul pozitivistii au vazut partea plina a paharului, iar negativistii faptul ca paharul este pe jumatate gol./ adevarul este tot pe la jumatatea drumului!/ cand un coleg, confrate, cafegiu, user, cum vreti sa-i ziceti, posteaza ceva imediat apar doua fenomene:/ -negativistii, care mai subtil sau mai ironic, neaga valoarea textului;/ -pozitivistii, care mai direct sau pe ocolite ii gasesc valente pozitive./ bun!bun! dar eu stiu din rezistenata materialelor ca un otel se caleste prin incalziri si raciri repetate, dar control  ...continuare .
21 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...