arhiva: 15/12/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
palindromul dorului
de om la: 15/12/2009 21:32:57
dorul de acolo/ e rodul de aici/ ducand/ de aici rodul/ unde'i acolo dorul/ / :)
24 comentarii
modifica
ninge simplu
de alex andra la: 15/12/2009 19:26:40
stă în casă și visează/ pisica exilată la bucătărie își toarce povești pisicești la gura caloriferului/ firul de lână se deapănă singur / ca în torcătoarea lui valéry/ visul se împletește pe degetele altădată harnice/ acum adormite în poala rochiei de casă/ piciorul legănându-și papucul / în ritm de blues/ clapton își plimbă degetele de mătase printre note și tăceri albe/ cd nostagic ca o pălărie cu boruri largi din vremi apuse/ vinul fiert aburește prea dulce pe marginea de lemn a lumii/ zăpada crește aluat dospit/ miroase a cozonac și a rozmarin în toată casa/ nu mă aștepta/ în seara asta n-am să vin/ mi-au obosit căprioarele/ mi-a suflat v  ...continuare .
34 comentarii
modifica
adevarata iarna
de om la: 15/12/2009 17:27:21
schite in lucru!/ iubito ninge dumnezeiesc/ cum ninge dumnezeu?/ nu stiu, dar vorbesc!/ iubito ninge batut/ muri’mi-ar microbu/ eliberat din stranut/ iubito imi fulguie-n nas/ collider sa fac/ cu ultimul muc ramas/ iubito fulguie iar/ e timp de iubire/ pe scari de hambar/ a la batranul:)/ iubito fulguie intre noi ca’ntr-o pisare cereasca/ oooo, frumoasa mea dulce catea in calduri/ topeste in lacrimi fulgul curios/ cazut pe coitus-ul nostru spurcat/ hai sa ne impreunam in pisatul din cer/ doar asta-ti cer/ / iubito distila fulgul si albul aprins/ sa simt pe picioare rosul spurcat/ cazut din zloata de rahat/ in care-am intrat/
23 comentarii
modifica
zvonuri, bârfe, şuşanele...
de cosmacpan la: 15/12/2009 14:34:12
unde-s vremurile de-anţărţ când luam pisica cosogeană de-o smotoceam până ne dam duhul de-atâta hohotire?/ s-a dus dracu toata frumuseţea zilelor de iarnă...ne uităm disperaţi la teveul ăla de parcă am aştepta să-nvie brucan ca să ne mai deie câţiva ani de freamăt întru iluminare.../ uităm să mai trăim şi pentru noio şi pentru sufletul nostru, viaţa asta crizată ne-a-ncrâncenat într-atât încât nu mai avem timp să frământăm un cozonac de cel boieresc numai din 24 de gălbenuşuri sau să tocmim o varză de cea călită cu niscai ciolan că se bat politicienii pe el, lăsându-l fără măduvă şi carne...ce să mai spui de bieţii cărnaţi care zac în a  ...continuare .
27 comentarii
modifica
ninge
de mazariche la: 15/12/2009 14:22:41
ninge de sfarsit de lume, ma obsedeaza vorbele astea, nu ascult nici muzica, al mare nu-i acasa, ala micu' doarme, din bucatarie se-aude cum picura cate-un strop de apa in chiuveta, ma duc sa strang robinetul. rezolvat, am decis sa ignor doua alea doua farfurii./ am construit un namete lung, ordonat, de-a lungul aleii cand mi s-a parut ca s-a mai potolit ninsoarea, numai bine ca acum iar nu mai pot iesi din casa. / sper sa nu-mi inghete leandrul infofolit, anul asta nu-l mai bag in casa./ m-am simtit indreptatita sa-mi fac o cana de vin fiert, dupa un tur pe jos in oras si munca zadarnica, l-am facut cam dulce, ma doare burta, nu-l mai beau, fac vesnicul ceai de menta./ in cafenea amorteala  ...continuare .
82 comentarii
modifica
20 ani de la revolutie - vom cunoaste vreodata adevarul?
de fbronnie la: 15/12/2009 13:45:12
stim astazi mai mult decat stiam atunci? dimpotriva. peste valul de sange s-a asternut deja un val de uitare. franturi de amintiri avem fiecare dintre noi, dar tabloul intreg al revolutiei loviturii de stat ne scapa inca majoritatii. din pacate, peste amintirile noastre reale s-au tesut de-a lungul vremii o serie de imagini si de povesti ale altora (a se citi mass media), care au deturnat sensul exact a ceea ce simteam si stiam la vremea respectiva. cei care au raspandit acele povesti si versiuni au fost constienti de faptul ca multi vor ajunge sa perceapa cele spuse de altii ca fiind adevarul, in loc sa caute in propria amintire faptele la care au fost martori.
42 comentarii
modifica
Arheologie a guvernarii
de 1brasovean la: 15/12/2009 08:19:17
<img src='http://www.metmuseum.org/toah/images/hb/hb_17.3.859.jpg'>/ << explicaţia stă în faptul că guvernarea nu vizează bunăstarea locuitorilor, ci a unui grup, mai precis, a unui om, domnitorul. domnitorul are interesul să strângă rapid banii (timpul înseamnă acum, viitorul nu există!), în afara unor reguli clare, aplicate unor supuşi consideraţi a fi nevirtuoşi. naum râmniceanu relatează că sub unul dintre ultimii fanarioţi, alexandru Şuţu, trimişii administraţiei „legau copii tineri, de câte unsprezece şi doisprezece ani, spate la spate, afară sub văzduh, în vreme de iarnă şi, turnând apă peste dânşii, se lipea de îngheţa ticăloasele trupuri şi  ...continuare .
5 comentarii
modifica
*
de verra la: 15/12/2009 07:41:53 modifica
poem
de lyus la: 15/12/2009 00:56:51
doar ma nascusem in necuvantare / si cel mai tare durea / cercul lor -al pasarilor cu zbor/ nu era nici macar o zi/ nu era mai nimic de fel/ cel ce vedea vedea stramb/ laconic si avar/ si doar ma stiam/ si nu puteam face nimic/ cercul cocorilor albastri ma strangea/ in dincolo de respiare/ si-mi era greu/ adanca-mi lupta devenise/ un fel de a fi/ nu era nici nimic/ sau nu se vedea nu se atingea/ nu tu umbra nu tu zid/ doar timp aspru si castic
6 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...