arhiva: 02/12/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Chong şi miracolul vieţii
de philo la: 02/12/2009 23:48:25
chong şi miracolul vieţii / chong se lasă mîngaiat de ultimele raze ale soarelui de toamnă. la picioare lui foşnesc frunze ruginii şi chong aude pînă şi mişcarile şarpelui ieşit după pradă. / nu. chong nu este orb. el vede şi chiar foarte bine deşi a ajuns la virsta de 503 ani. / chong nu mai tine minte momentul în care şi-a dat seama că este imortal. cîndva, cu secole în urmă, cel pe care în considera tatal său, doran, îi povestise ceva vag despre o nava extraterestră prabuşită în craterul muntelui gattara din apropiere. era o noapte de august, povestise doran şi o ploaie superbă de meteoriti lumina cerul, cînd, deodată, o stea mult mai luminoasa ca altele  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Sfarsit de august (1)
de Honey in the Sunshine la: 02/12/2009 22:20:18
e august si bate un vant fierbinte care usuca tot ce intalneste in cale. usuca buzele fetelor intinse la soare si acele pinilor abia cazute in nisip. si chiar acolo, la marginea desertului asteapta marea./ in parcarea improvizata din mijlocul pinetului e o masina. inauntru o femeie asteapta cu geamurile inchise. siroaie de transpiratie i se scurg pe fata, are parul ud ca dupa o fuga prin ploaie, iar in spatele genunchilor funinginea masinii s-a inchegat in dare negre care se imprastie spre glezne./ isi priveste ceasul de trei ori inainte sa hotarasca sa iasa la aer. la umbra pinilor temperatura e aproape placuta, oricum nu ca iadul asta in care simti ca-ti pleznesc capilarele tamplelor. de  ...continuare .
30 comentarii
modifica
concurs foto - DECEMBRIE
de zaraza la: 02/12/2009 20:28:28
dragi cafegii, / demaram azi concursul foto al lunii decembrie!/ tema concursului: bucurii. nu conteaza sezonul, bucurii sa fie. / regulament:/ - nu conteaza cand e facuta poza, nu voi verifica data. / - pozele se trimit la adresa: concurs.decembrie@gmail.com , pana la data de 20 decembrie 2009/ - puteti trimite oricate poze doriti (nu uitati sa specificati nick-ul de pe cafenea!!!)/ - voi amesteca pozele cum a facut si proud, astfel incat sa fie mai greu de ghicit autorul. / - votul incepe pe 21 decembrie si tine pana pe 25 decembrie, inclusiv. / - pe 26 decembrie afisez rezultatele/ - se vor vota 3 poze, punctajul este dupa cum urmeaza:/ locul 1- 5 puncte  ...continuare .
107 comentarii
modifica
eu ascult....
de alex andra la: 02/12/2009 18:32:08
asta:/ <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/6kuatl7g4b4&hl=en_us&fs=1&"></param><param name="allowfullscreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/6kuatl7g4b4&hl=en_us&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>/ voi ce (mai) faceti ?
65 comentarii
modifica
ploaia
de INSULA ALTUIA la: 02/12/2009 17:52:28
ai vazut vreo furnica/ plingind?/ un fluture/ suspinind?/ nici ploaia nu plinge / totdeauna la fel/ isi sterge ochii/ cu o esarfa fina/ se prelinge/ printre sprincenele-ncruntate/ ale soarelui/ citeodata scoate/ un cearceaf / ce nu-i deajuns sa stavileasca/ lacrimile/ unei vaduve neconsolate/ alteori/ prosoape colorate/ se chinuiesc sa puna dop/ potopului/ ce cade din/ samovare ciuruite./
2 comentarii
modifica
Yo-yo V
de esteu iar shi iar la: 02/12/2009 15:53:25
yo-yo v/ ianei îi place tare mult apa cînd nu este ameninţătoare. o vreme era terorizată de gîndul că spălatul pe cap se apropie. acum e altceva. pe cap i s-a pus un prosop, un intermediar. apa nu mai e violentă. dar mai ales apa în recipente, îmblînzită, e cea cu care poate lega o prietenie adevărată. de pildă, apa rămasă în băiţă după spălatul arghirei. iana îşi plimbă degetele, dă stropi pe mochetă, peste tot. intervenim. deseori prea tîrziu. În seara asta, prinşi în faţa televizorului de comentariile politice, am auzit-o vorbind singură de pe ţărmul băiţei, apropiindu-şi faţa din ce în ce mai mult de suprafaţa apei: acolo sînt eu... sînt şi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
femeie xxunu (creion)
de paparuz adrian la: 02/12/2009 14:10:26
/ / / eşti singură/ din ce în ce mai puţin/ ritualul duşului rece/ te mai ajută/ să scapi de dăngănitul/ de clopot/ e ca un drog/ recunoşti/ dependentă de o pungă verde/ o tabacheră/ şi de metrou/ e sâmbătă/ sau e luni/ nici azi nu-ţi aminteşti/ cum îl cheamă/ pe individul din patul tău/ eşti tot singură/ de când ai aruncat/ cu scrumiera după dumnezeu/ şi cu paharul de vodcă/ / acum e mai uşor/ primele nopţi fără fiul tău/ le-ai petrecut în infern/ azi ţi-e mai bine/ te-ai mutat acolo/ eşti singură/ ce stupid/ de parcă au murit/ cu toţii/ şi ţi-au lăsat/ aşa/ din politeţe/ doar halogramele lor/ să te minţi/ poate de aceea  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Încă-mi eşti...
de juli la: 02/12/2009 12:35:05
după un veac de tăcere/ m-ai sunat dis de dimineaţă/ în timp ce adăstam pe marginea unui vis/ acum plâng şi râd... / mi-e atât de bine./ uitasem cum îmi eşti/ ningeai liniştit doar în amintire, terminasem de înşirat clipele/ trăite, uitate, visate şi din nou renăscute/ cu fiecare chemare./ mă iartă!/ te rătăcisem printre himere/ încercând să-mi răscumpăr sufletul / încătuşat/ de mult, de prea mult timp/ cheia era la tine-n buzunarul stâng/ credeam c-ai rătăcit-o în răstimp/ şi-a ruginit./ / îţi sunt, încă-mi eşti/ floare/ fruct/ sămânţă ce-ncolţeşte/ peren./ / rolia
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...