arhiva: 12/02/2009


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
adaptare
de om la: 12/02/2009 23:23:38
conduc prius elegant/ intr-un mediu poluant/ ph-ul'i 3 pe mana/ dupa ploaie o saptamana/ pun o crema antisun/ friendly nature intr-un an/ din rosie am muscat / si nitrati am digerat/ ma imbrac iarna in slip/ sa fac baie de nisip/ in ocean daca'm intrat/ tot prin alge'am inotat/ tata box si translocon/ ceru'i plumbuit beton/ 1.2.3 si uv-b/ download gena'n usb/ error system/ shut down!/ et goes home/ et goes home/ et goes home/ et goes home/ ............./ power off!/
23 comentarii
modifica
re. Viata... un fum (1)
de irma la: 12/02/2009 22:48:54
stateau pe terasa care ocupa mai mult de jumatate din trotuar, a unei cafenele din romana. doi barbati cam de-o seama, inregimentati-in-floarea-varstei dupa cum ar fi zis roscovanul, tineri-de-succes dupa cum ar fi zis brunetul, “sprijineau” de vreo ora o masa pe care se aflau doua cafele. amandoi isi rasucisera scaunele astfel incat sa poata privi strada. / de ce leneveau in toiul zilei primavaratice, in mijlocul saptamanii, nu stim, dar putem presupune asa de dragul jocului ca-si luasera o pauza de masa prelungita, sau ca fusesera concediati simultan. / de cateva minute bune, poate chiar de un sfert de ora se multumeau sa studieze in tacere strada si trecatorii. / -ce ti-e si cu vi  ...continuare .
27 comentarii
modifica
Am un inger...
de monte_oro la: 12/02/2009 21:16:16
am un inger/ ingerul doarme, e somnoros/ sau n-a baut astazi destul/ se crede mare, ii laudaros/ si niciodata nu pare satul./ il hranesc, pe onoarea-mi,/ cu frunza de vant/ si iarba din palma umbroasa/ dar e pe toane, imi cere sa-i cant/ apoi sa-l conduc si acasa./ n-avem contracte, nu semneaza nimic/ uneori cred, doamne iarta,/ ca sta-n chirie, de aceea ii zic/ sa ma lase a-i bate la poarta./ dar nu aproba, protesteaza mereu/ doar coltu-i vazui de la strada/ telefonul mobil il plateste cu greu/ cand il caut, mereu e in cada./ acum stau si-ntreb:/ de vina-oi fi eu:/ n-am nectar si ambrozie-n mine?/ ori am dat, nu stiu cum, / peste-un inger ateu/ care vrea doar sa-i fie lui bine?/ cum ar fi,  ...continuare .
45 comentarii
modifica
Nu...vreau...
de mihnea21 la: 12/02/2009 20:35:54
nu vreau / sa-ti fiu a gandurilor povara/ sa ma privesti cu scarba din pranz pana-n seara/ nu vreau/ sa-ti descriu al meu cosmar/ si sa-ti fac din primavara, in suflet, toamna iar/ nu vreau/ sa te-alerg prin ceruri mereu/ si sa ma lepad din nou si din nou de al meu zeu/ nu vreau / sa te-alint cu flori de mai/ si sa-ti sarut printre randuri parul balai/ nu vreau/ sa ma chemi la rasarit/ si sa-mi spui printr-un geam ce mult m-ai iubit/ nu vreau/ sa mai stiu de tine deloc/ si sa ma las ars de-a binelea de-a-ti purerea foc.../ /
11 comentarii
modifica
Tulburare...
de mihnea21 la: 12/02/2009 20:23:45
traim vremuri tulburi.../ ca buzele-ti vineti dupa un pahar de vin,/ ca sarutul mortii plin de pelin/ traim vremuri grele.../ iar linistea ta-n bratele mele-i uitata si ea,/ atarna firava de-un fir de soare dis dimineata/ traim vremuri tulburi.../ ca imaginea siluetei tale in asfintit,/ ca dragostea ce-arde-n mine tacit/ traim vremuri grele.../ iar apa adunata din izvorul lacrimilor tale/ imi arde din suflet si-l preschimba-n petale...murdare.../ traim vremuri tulburi.../ ca vantul ce canta-n lanul florilor de mac,/ ca ploaia ce cade din nori in zig-zag/ traim vremuri grele.../ iar viata din mine se stinge incet... / si-astept.../ la crestet, din imortele, sa-mi faci tu buchet/ tr  ...continuare .
9 comentarii
modifica
La pescuit. 2
de M a o la: 12/02/2009 19:08:13
noapte era fără lună. cerul senin, puzderia de stele, adierea văntului de seară racoroasă si mai ales presimţirea unui somn dulce, toate astea mă atraseră mai spre iarba de pe mal, iarbă ce-şi avea graniţa în dreptul trunchiului salciei găunoase. stăteam încă pe scăunel, cu privirea când la vârful undiţei, când la calea laptelui, nor fusiform strălucitor, care îsi câştigă foarte curând toate drepturile de focalizare a privirii, în detrimentul obiectului principal al vizitei noastre pe maluri mureşene, pescuitul. simţind deja că gâtul începe să-mi înţepenească, l-am răsucit cu cap cu tot spre raniţa unde speram să găsesc ceva de întins pe jos. Înaint  ...continuare .
13 comentarii
modifica
La pescuit. 1
de M a o la: 12/02/2009 19:07:14
-de aici, o luăm pe jos!./ am coborât bombănind de pe şaua motocicletei, nu inainte de a-mi întinde piciorul drept de vreo doua ori, sa le fac in ciudă acelor ce mă inţepau cu insistenţă şi intensitate crescândă în toţi muşchii. până aici merseserăm pe şosea, raniţa şi beţele de pescuit forţându-mă să-mi menţin poziţia iniţială, nu prea comodă, de la plecare. / după cum era de aşteptat, calabalâcul urma să rămână tot în spatele meu, dacă în timpul mersului pe motocicletă pentru a nu-l incomoda la condus, acum, când mergeam pe jos, „pentru că io car motoru’!”, îmi explicase, răbdător, frate-meu, „tu ai idee căte kile are?!”./ plecaser  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Verdict...Crima!
de mihnea21 la: 12/02/2009 18:42:17
crima.../ la limita dintre batrana terra si infernalul cer,/ in linia orizontului.../ e-al tau vesnic mister/ crima.../ m-ai imbatat si m-ai lasat s-alunec in miraj/ si din boala-mi / ai reusit sa prinzi curaj/ crima.../ cand te ascult mi-esti vesnic afrodisiac/ si-atunci cand taci.../ ma lasi pustiu, opac, sarac/ crima.../ dansezi si canti desculta-n soare mai mereu/ si desenezi din zambet si din vant... tot ce am eu/ crima.../ ai ras si-ai plans sub frunze de artar/ si ai tesut din seva lor.../ al umbrei mele dar/ crima.../ in extremele membrelor tale dezgolite/ zac resturile gandurilor mele.../ anonime...parasite/ crima.../ mi-ai decimat de-atatea ori armata de cuvinte/ si ai c  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Ana şi conştiinţa ei sfărmată
de diana vlase la: 12/02/2009 16:32:49
ana. pe vremea aceea lucra la editura cea mai cunoscută din oraş. era corectoare. a primit această slujbă exact când îi era mai greu. pentru un timp, a simţit că dumnezeu există. primea banii la timp. putea să îşi facă planuri şi, mai mult, să mănânce în fiecare seară ceea ce îşi dorea. mare lucru! lucra cu încă vreo 6 oameni. / Într-o luni, de dimineaţă, când a venit la lucru, a găsit un manuscris pe birou. “tratat de tratare a conştiinţei”. amuzant, şi-a spus ana./ “conştiinţa, dragii mei, este cel mai mare duşman al omului. din cauza ei nu poţi fi liber, nu poţi să te rupi de lanţul trecut – prezent – viitor. poate crezi că nici nu îţi dor  ...continuare .
9 comentarii
modifica
mă spun pe de rost
de alex andra la: 12/02/2009 15:30:01
/ ştiu tot despre viaţă şi moarte/ despre vecernii siciliene şi capete încoronate cu spini / am învăţat să ucid vise/ să fur blazoane să isc ninsori fabuloase/ să ştirbesc strălucirea dimineţilor să cobesc/ să vandalizez biserici/ să sparg cerul să scuip să ling răni să tulbur minţi/ / strâng în braţe iubiţi / recolte de maci şi albăstrele/ de pe buze culeg săruturi din ochi lumină / din cărţi adevăruri provizorii/ depun la picioarele mariei magdalena păcatul preacurviei/ arunc poduri peste râpile dintre zi şi noapte/ ţes năvoade pentru peşti de aur/ dau de pomană bineţe/ cerşesc iubire la colţ de stradă/ încă mai răsar la răsărit /  ...continuare .
100 comentarii
modifica
Mama imbecililor
de ionuţu la: 12/02/2009 14:30:19
…este mereu gravidă în romînia. am zis că eu nu o să tratez de nicio culoare cazul marian cozma. l-au dezbătut mult prea pe larg, poate mult prea mult decît trebuia, toate televiziunile. mai mult sau mai puţin profesionist, mai degrabă fără nicio o urmă de decenţă pentru, în definitiv, moartea unui om, a unui om tînăr, tragedia unei familii./ venit precum o mană cerească dar şi precum un blestem pentru miliţienii romîni, cazul din ungaria a reuşit să devanseze (mediatic) cu lejeritate cazul de la braşov. / de ce şi precum un blestem? pentru că spre deosebire de porcii noştri, buni de dau afară de altfel cînd vine vorba de rutiere, poliţiştii maghiari au r  ...continuare .
19 comentarii
modifica
catharsis
de thebrightside la: 12/02/2009 11:09:09
scârţâie o vioară din coarde umede/ solilocviu pentru pustiu/ oraşul e viu/ i s-au uscat doar rădăcinile/ şi câteva vise ordinare/ dumnezeu pictează / geamul plâns cu ramuri negre/ avatar cu ciori şi-o pereche de jeanşi / spânzurând/ livizi şi grei/ rigor mortis/ prin măruntaie se scurge ploaia / sânge surd incolor/ aşa oxidează durerile/ mâine vom transpira/ tot jegul din noi/
31 comentarii
modifica
Lucica
de mazariche la: 12/02/2009 09:18:59
/ nu mai vorbeşte nimeni despre ea. m-am trezit de niciunde cu amintirea ei. imaginea e strălucitoare si distorsionată, ca vazută printr-un ciob de sticlă. si-mi dau seama ca mi-ar plăcea sa-i spun povestea./ a venit la noi în casă cand avea in jur de şaisprezece ani. o dăduseră ai ei la liceu in oraş dar nici nu prea dădea pe la şcoală, nici nu făcea mulţi purici pe la gazde, care-o tot dădeau afară./ / in anul acela se mutaseră ai mei la bloc, într-un apartament care -mi părea mic pana si mie, ce crescusem in odăiţa mamaii, alături de care se mai afla o cramă si un dincolo unde era întins războiul . tataia murise in război, aşa că în camera aceea  ...continuare .
46 comentarii
modifica
Inceputul franturilor ...(3)
de adina.petre la: 12/02/2009 07:27:05
din momentul în care am fost două celule îmbrăţişate am avut cele mai fericite două săptămâni la dispoziţie. / căsuţa mea era mare, caldă, primitoare, şi nimic nu conta atunci. o simţeam că este intimidată, era tânără şi poate insuficient pregătită, dar aveam certitudinea că se va descurca de minune cu noua responsabilitate. era genul de încredere pe care doar tinerii o au, cea care frizează inconştientul. / / apoi a primit un telefon şi mi-am simţit celulele încărcate de durere, o durere pe care am simţit-o, şi care nu a putut fi spălată cu lacrimi. Îmi simţeam ameninţată existenţa când în jurul meu părea că totul se învârte, ameţitor, cutr  ...continuare .
26 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...