arhiva: 16/02/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
CASATORIA INTRE CUMNATI
de honey_bunny la: 16/02/2009 23:16:26
buna,/ am si eu o nelamurire..este posibila casatoria intre cumnati? cumnati in sensul ca - el si ea se casatoresc. el are o sora mai mica si ea are un frate mai mic. intamplarea face ca cei doi frati mai mici ai fiecaruia se indragostesc. deci,intrebarea mea e daca este adevarat ca biserica ortodoxa nu permite casatoria in aceasta situatie? fratilor mai mici le este interzis sa fie impreuna, deoarece fratii lor mai mari s-au casatorit primii?(nu exista niciun fel de legatura de sange..)/ astept cu nerabdare opiniile voastre..sunt unul din pionii tristei situatii..
104 comentarii
modifica
Noapte Veneţiană
de Intruder la: 16/02/2009 22:33:05
in venetia, noaptea, leii au aripi. laguna isi instraineaza apele si uscatul isi arata zimtii din sase-n sase ore. / in venetia nu este carnaval niciodata, doar gesturi - cand prea umile, cand prea grandioase...gesturile oamenilor cu masti brazdate de gondole. / in venetia, noaptea, se-aprind lumini verzi si albe. ai voie sa-nchizi ochii sub o masca "nas lung" in forma de plisc si sa te-nchipui pe vremea ciumei. / in venetia, flacarile se jongleaza in cerc, stelele se aseaza in cerc si copiii sunt nascuti din alge. / cetatea dintre ape tremura sub ceru-i sarat, dogii isi rumega republica precum nisipul din clepsidre.../ oamenii, luati laolalta sau unul cate unul, sunt poeme, blesteme si sem  ...continuare .
29 comentarii
modifica
O adolescenta despre adolescenta
de Sheiriam la: 16/02/2009 20:11:31
nu am vrut sa par melodramatica sau altele si in plus nu scriam neaparat despre mine.am avut cativa colegi mai mari care sunt acum la liceu si carora sa-u intamplat lucrurile astea.vorbeam despre adolescenti in general nu doar despre mine sau poate in cateva locuri si despre mine , dar in viitor deocamdata raman in lumea copilariei.
39 comentarii
modifica
Rămânem amici
de anca c. carstea la: 16/02/2009 19:43:42
am scris pe plic totul. am vrut să-l scruteze orice priviri şi să simtă în palmele lor tot ceea ce mai aveam să îţi ofer: adică nimic. degetele ţi se agitau ( încurcau) în degete şi în gratii şi preţ de o clipă m-am gândit cum aş săruta un altul cu greaţă. / să mă laşi pradă vârcolacilor şi să fierb iar tu să devii spectator la un număr de circ în care fetele fac acrobaţii în jurul gratiilor?! te-ai gândit mult?/ nu mi-a plăcut niciodată cum miroşi: a bărbat puternic cu durere înscrisă pe trup. Însă mirosul pe care ţi-l culegeam adesea de pe frunte îmi va rămâne pe degete şi braţe şi de pe braţe în braţe, până voi mirosi toată a tine şi  ...continuare .
67 comentarii
modifica
Carte de bucate
de Apoll la: 16/02/2009 19:37:52
era o carte de bucate/ in care multi gurmanzi intrau,/ s-aleaga pentru gusturi, toate/ gramajele care contau ./ salate vegetarienii/ gaseau in paginile verzi,/ ce fac mandria buruienii/ cand cu uleiul o dezmierzi./ un castravete, cinci tomate/ si pe deasupra doi ardei/ inghesuiau cu rautate/ o ceapa, doua sau chiar trei/ si doi catei , care nu latra/ legati la gura, de-usturoi,/ iar o ridiche fals mulatra/ ii masura din linguroi./ in paginile galbui- albe/ calciul aduna osanza/ cand se rasfata in salbe/ cu simandicoasa branza./ iaurtul , laptele, faina/ s-adunau in noi formatii;/ placinte, cozonaci smantana/ o-ntindeau pe brune spatii./ se lafaiau in pagini roze/ sunci, slanine,umpland  ...continuare .
5 comentarii
modifica
dimineaţă perfectă
de alex andra la: 16/02/2009 19:10:17
/ când m-am trezit lumea era rotundă şopârle se încălzeau la soare străzile miroseau a pâine scoasă din cuptor şosetele albe ale şcolăriţelor în dulce contrast cu şorţuleţele lor albastre nicio scamă pe cerul dimineţii arcimbaldo pe tarabele cu legume şi fructe/ o bătrână trece strada dumnezeu stă de veghe maşina se opreşte cu botul în şoldul ei fractură fatală sacoşa de rafie îşi goleşte indecent conţinutul pe asfalt laptele se scurge în rigolă trecătorii se grăbesc dumnezeu nu clipeşte/
44 comentarii
modifica
Don Farfui - portret.
de ionuţu la: 16/02/2009 13:10:56
/ mulţi dintre voi îl cunoaşteţi deja pe don farfui din primele două episoade. la cererea cititorilor, voi publica astăzi şi o descriere fizică minuţioasă a deja celebrului personaj de epopee actuală, omniprezent între cei ce stau la bloc, deci sunt cu toţii nişte domni./ don farfui este cum vă spuneam, un bărbat trecut bine de vîrsta a doua, poate să aibă vreo’ 60-65 de primăveri, pensionat înainte de termen, din cauza uzurii la care a fost supus. poartă întotdeauna un fes pe scăfîrlie, fie iarnă, fie vară. fesul nu e întotdeauna acelaşi. are mai multe. după cum vă spuneam, cînd iese în faţa blocului pentru a-şi bibili maşinile, are întotdeauna pe cap  ...continuare .
7 comentarii
modifica
madlena?
de thebrightside la: 16/02/2009 12:22:48
sunt ruptă de lume. nimic nou, ruptă am fost mereu, dar acum e o chestie voită, premeditată. mă interesează de lume exact cât o interesează pe ea de mine - cred că e un târg echitabil. şi deci e just să conchid că ne suntem aproximativ indiferente./ trec pe lângă oameni de parcă ar fi copaci şi ei trec pe lângă mine tot aşa./ nu ne oprim să ne privim, să ne vorbim, fiindcă fiecare are viaţa lui şi viaţa fiecăruia e iremediabil mai importantă şi prioritară vieţii celuilalt./ oamenii n-au timp nici pentru ei înşişi – aşa zic ei. / şi totuşi uneori apare cineva care mă face să mă strâng în mine ca un şarpe împuns cu un băţ. nu să mă strâng a  ...continuare .
34 comentarii
modifica
oniricum
de grudurr la: 16/02/2009 05:46:33
intr-una din zile parca nu am mai simtit nimic. nici durere, nici oboseala, nici palpitatiile alea ingrijoratoare la inima, nici senzatia de cap greu, nimic din sfarseala cu care aproape ca ma obisnuisem. sau poate ca... sigur ca da, ma obisnuisem cu toate aceste probleme si in consecinta nu le mai percepeam. dupa predictia exacta a celorlalti in care nu am crezut o clipa: "o sa te obisnuiesti, ai sa vezi", spusa de fiecare cu aceeasi intonatie sigura dar plictisita. "aha, da, sigur" imi spuneam la fel de convins si de plictisit, convins pentru ca de mic m-am simtit diferit de ceilalti (cine nu se simte asa?!- poate doar mai lenes, ma incerca acum indoiala) si plictisit pentru ca raspunsu  ...continuare .
10 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...