arhiva: 20/02/2009


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
0,08 secunde
de 1brasovean la: 20/02/2009 22:21:59
"uneori/ oamenii sunt tristi/ pentru ca/ nu pot zbura/ dar/ ei nu stiu/ ca/ vor fi fluturi/ si/ vor avea aripi."/ (muzica recomandata: http://www.youtube.com/watch?v=dh8fqt-147a)
42 comentarii
modifica
Alianța cuvintelor.
de Apoll la: 20/02/2009 20:11:16
aflând de la o declarată urmașă a evei despre un dicționar de cuvinte noi introduse în limba/ română ,de personalități culturale, poeți de valoare mai mare sau mai mică, am scris o poezie, în / care am folosit mai multe cuvinte din acesta și am publicat-o pe un site ce mă atrage ./ la serviciu, într-un moment în care vegetam, am citit-o și colegilor .cel mai atent a fost amicul / pavel-amedeo popândop, un tip  ...continuare .
23 comentarii
modifica
zile trecute
de INSULA ALTUIA la: 20/02/2009 17:21:13
in vremi uitate / am conjugat iubirea/ nici soarele n-o arde/ si n-o transforma gerul./ floarea ce mi-ai dat-o/ este ofilita/ trei petale moarte/ s-au desprins din ea./ si-au ramas pe masa/ in decorul sumbru/ unde clipa cade/ ca o usa grea./
27 comentarii
modifica
Kafka - Interpretari personale
de Honey in the Sunshine la: 20/02/2009 17:14:19
cititorii (iubitori si neiubitori de kafka) sunt invitati sa-si prezinte ideile si interpretarie personale legate de procesul, castelul, amerika, metamorfoza si restul povestirilor./ cateva intrebari rapide:/ -ati incercat sa cautati o cheie de interpretare citindu-l sau ati renuntat sa va bateti capul din cauza de pura placere a lecturii?/ -vi se pare ca ati inteles lucruri diferite fata de interpretarile "general acceptate"?/ -credeti ca majoritatea temelor, personajelor, situatiilor, obiectelor alese sunt neaparat simboluri sau doar joaca unui autor pe care-l distreaza absurdul?/ -credeti ca viata personala a lui kafka i-a influentat creatia si in ce masura?/ -ati resimtit atmo  ...continuare .
22 comentarii
modifica
impuneri guvernamentale
de om la: 20/02/2009 16:57:50
nici sa mori cand vrei nu mai poti in ziua de astazi, ca se gaseste cate o lege care sa te opreasca./ -nu fumat (ca de la confa asta a lu' ionutu m-am zburlit), pune centura de siguranta, etc/ centura de siguranta salveaza vieti si iei amenda daca nu vrei sa te salvezi :))) ...sau... :(((/ nu stiu ce sa zic pt ca am sentimente amestecate...voua va pasa de viata voastra sau de amenda pe care o luati ? / :)
15 comentarii
modifica
ce se mai canta/danseaza prin lume
de om la: 20/02/2009 16:19:34
din greseala am nimerit intr-o disco in care se canta/dansa zouk./ n-am auzit in viata mea, dar mi-a placut...nu vorbesc de adrenalina care mi-a dat-o anturajul de acolo/ voila un morceau:/ http://www.youtube.com/watch?v=rlts6m0d7oc
22 comentarii
modifica
Lectia doi
de adina.petre la: 20/02/2009 15:54:51
citit "eneida" de vergiliu. / pe scurt, mi-a placut mai putin decat homer. de ce? nu prea as sti sa spun. / homer mi s-a parut mai...melodios./ "eneida" insa mi s-a parut putin mai accesibila, mai usor de inteles. / o sa revin cu detalii cand timpul imi va permite. /
9 comentarii
modifica
Filă de jurnal, week-end la spital... (2)
de juli la: 20/02/2009 14:59:02
intr-un târziu am fost chemată. intru însoţită de fiica mea. sala de consultaţii curată, luminoasă, modernă, părea să nu aibă nimic în comun cu sala de aşteptare. ca două lumi diferite, două epoci – cumva parcă, odată trecută uşa ce-o ţintisem cu privirea mai bine de un ceas, am făcut un salt în timp şi spaţiu – din spatele unei mese de birou o voce caldă ce trăda totuşi plictiseală şi apatie mă interogă fără a răspunde la salutul ce-l adresasem./ - să vedem ce vă supără? … în timp ce vă dezbrăcaţi spuneţi-mi cum vă numiţi şi apoi întindeţi-vă pe pat să vă consult ./ În timp ce vorbea îmi indică locul din spatele unui paravan./  ...continuare .
4 comentarii
modifica
cioclu cu jumătate de normă
de thebrightside la: 20/02/2009 14:14:49
una dintre victime a decedat în drum spre spital/ neatentia, carosabilul umed…/ se întorceau de la o petrecere/ pe fondul consumului de alcool/ niciunul dintre pasageri nu a supravieţuit/ neadaptarea vitezei la condiţiile de trafic/ oboseală la volan / cioclii duc morţii la groapă./ eu sunt un cioclu atipic./ Îi aduc înapoi./ la voi./ unii o să spună că n-am de lucru. / poate că n-am./ sau poate mă doare o viaţă frântă înainte de vreme atât de tare, încât nu pot s-o las unde i-e acum locul./ În mormânt./ poate că sunt accidente. / ori poate e soarta./ sau poate că sunt oameni care se cred speciali şi nu sunt  ...continuare .
61 comentarii
modifica
Annamaria
de Abecedar la: 20/02/2009 10:37:05
annamaria franzoni este o mama inchisa, dupa ani de judecati de toate gradele, pentru uciderea fiului sau, un baietel de cativa anisori. se proclama neincetat inocenta, italia e impartita in doua parti-una crede ca e vinovata, cealalta jumatate, ca e nevinovata./ unde e adevarul? nu s-a gasit nici un alt suspect, casa e izolata, nu s-a gasit arma delictului. copilul a fost salbatic lovit intr-o dimineata./ sotul a plecat la serviciu,ea a ramas cu baietii, l-a condus pe cel mare la autobuzul pentru scoala, a lipsit cateva minute. intrata in casa, spune ea, l-a gasit pe copil in sange. a chemat desigur salvarea./ a fost judecata in stare de liberatate, intre timp a mai avut un copil. in cele di  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Is That All There Is...?
de Cerulsarat la: 20/02/2009 09:45:18
/ supun atentiei voastre versurile urmatoare pe care le voi reda in limba engleza (versiunea originala), deoarece am impresia ca traduse si-ar mai pierde din valoare.../ este foarte probabil ca versurile sa va fie cunoscute./ bette midler "is that all there is?" / "i remember when i was a very little/ girl, our house caught on fire./ i'll never forget the look on my father's face/ as he gathered me up in his arms/ and raced through the burning building out to the pavement./ i stood there shivering in my pajamas and watched/ the whole world go up in flames./ and when it was all over i said to myself,/ 'is that all there is to a fire?'"/ is that all there is?/ is that all there is?/ if t  ...continuare .
6 comentarii
modifica
Anti-fumători.
de ionuţu la: 20/02/2009 09:15:46
faptul infinit mai scandalos în acest edict ţine de ceea ce se întâmplă de peste un deceniu în statele unite şi de câţiva ani în uniunea europeană: este vorba de interzicerea prin lege a fumatului în toate spaţiile publice şi de diabolizarea oficială, folosind toate instrumentele statului (de drept ori nu), a fumătorilor. fumătorii au devenit, prin consensul tuturor militanţilor progresişti, cea mai persecutată minoritate din toată lumea civilizată şi singura care nu poate invoca în apărarea ei nicio lege. este persecuţia perfectă. h.r. patapievici în evenimentul zilei. mai mult aici: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/838567/senatul-evz-dusmanii-l  ...continuare .
178 comentarii
modifica
Ani de liceu...
de Abecedar la: 20/02/2009 08:45:29
raymond,/ abia acum pot sa ma asez frumos si sa-mi amintesc.ma duc la raul po,sau la un altul-important e sa fie rau, sa curga adica, si sa-mi poarte gandurile./ ani de liceu,cu emotii la romana...toata viata mea de scolarita am avut emotii la romana. tu tot imi spui de creatiile mele,ca erau asa si pe dincolo, eu cu creatia ma mai scoteam-altminteri as fi fost o vesnica corigenta. stiu ce spun.imi era deosebit de greu sa "comentez" opere, sa caracterizez personaje. sa povestesc ce au scris altii, sa analizez cuvintele altora, viata dinlauntru cuvintelor unor necunoscuti./ tii minte cat era de socat proful ca am dat teza despre eminescu goala,alba ca neaua in mai? credea ca imi e rau, tot se  ...continuare .
4 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: