arhiva: 21/02/2009


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Chinezarie
de 1640426florin la: 21/02/2009 22:46:08
cugetare a filozofului chinez chang ying yue:/ cel care, toata ziua/ e activ ca o albina,/ e puternic ca un taur,/ munceste precum un cal,/ si care seara se-ntoarce rupt de oboseala precum un caine,/ ar trebui sa consulte un veterinar, caci este foarte probabil sa fie un bou.
6 comentarii
modifica
BABA CU SEMINTE
de adynet1 la: 21/02/2009 20:35:51
apărea rar…stătea la subsolul unei case vechi, stilate, cu coloane în stil doric la intrare şi ornamente impresionante la ferestre. ni se părea ciudat că trăia într-o asemenea vecinatate dar mai mult ne preocupa s-o vedem în curtea noastră./ era surdo-mută şi-şi anunţa apariţia prin clinchetul unui mic clopoţel de aramă./ uşor gârbovită, cu nişte ochelari cu ramă de baga care-i încadrau faţa uscată, îmbrăcată în haine uzate şi neasortate, cam asta-i tot ce puteai reţine din imaginea acestei femei./ binenţeles, primul care auzea clinchetul clopoţelului era adrian bâlbâitu' ce venea în fugă :/ - ba bbaba..vine bbaba cu ss..sss...seminţe. reppede bbanii…  ...continuare .
20 comentarii
modifica
Tatulici, un dinozaur mov cu picatele
de Bucu la: 21/02/2009 19:24:31
l-am vazut azi pe realitatea.net, cu microfonul, la roma, transmitzând in direct de la o demonstratie forza nuova... / si ma gândeam ca traseul lui, de la viata studenteasca în anii '70 pâna la tvr în anii '80, iar azi la realitatea, i se potriveste de minune ... / papagal de partid la sectia "reportaje", apoi organizator al revelionului tineretului pe programul 2,/ dând azi indicatii pretioase despre emigrare, extremism, crize politice si-alte teme din astea "actuale" .../ dinozaurul se zburleste in direct. la europa, la cameraman, la trecatori, spectatori, public. nu-i isteric, joaca rolul înteleptului, omului care-a trecut "prin toate" , se da druid ridicând sprânceana, aten  ...continuare .
29 comentarii
modifica
Haiku - Origini
de 1640426florin la: 21/02/2009 18:01:24
pentru cri-cri/ haiku – origini (1)/ nu voi încerca un discurs didacticist asupra unui gen care este considerat de literatura europeană drept un gen marginal, oarecum nepotrivit felului de a fi al multor creatori contemporani de poezie. nici intentie nu am in a proclama superiorităţi sau avantaje în a scrie într-un anumit fel. nu sunt apologetul unui gen anume./ doresc să provoc o discuţie care să pună în evidenţă modul de percepţie al haiku-ului, în calitatea sa de a surprinde esenţa clipei, gândul ca un fulger, rafinarea in cât mai puţine cuvinte a procesului transmiterii unei impresii cât mai elevate şi mai apropiate de sublim./ / o fi haiku un gen liric ex  ...continuare .
3 comentarii
modifica
Ludica
de picky la: 21/02/2009 17:54:24
m-am hotărât!/ imi fac casă cu vilă./ care cu ce contribuiţi? se acceptă aproape orice, materiale de construcţie, mobilier, objecte , animale de casa, animale de companie, animale salbatice etc/ /
299 comentarii
modifica
Tilica (3)
de juli la: 21/02/2009 16:05:29
nu mă uitam unde calc, mergeam înainte ţinând strâns în pumn baierul trăistuţei cum mâna mamei printre străini. din urmă m-a ajuns vocea irinii lui toaderul lui colindău./ - cocoana aiasta ce mere-n jos, nu-i ilinca mariei lu’ ionu’ lu’ chifor oare? / - ie trebe să hie, da’ unde-o mere?! …de şcoală-i pre’ devreme./ - ilincă! aşteaptă-ne! unde meri?! …doară n-ai păţât oareşce?/ - …/ - hăi ilincă n-auz’?! stăi un ptic./ am încetinit paşii, ştergându-mi cu dosul palmei lacrimile în încercarea de-a-mi ascunde supărarea./ În dreptul porţii casei lalului m-au ajuns. era irina lui toader, raveca lucreţii din dâmb şi parasca mucului cu traiste  ...continuare .
2 comentarii
modifica
Short Story
de Areal la: 21/02/2009 15:14:26
de ciuda deschid aceasta confa, prin 2005-2006 am fost mentionat la proza la aceasta categorie, anul acesta sunt de acord ca povestirile cu talc si dictionarul de cugetari erau culese de pe net, dar macar amintirile erau ale mele si nu vrut nimeni macar sa le aminteasca!!!
21 comentarii
modifica
cite ceva despre criza
de INSULA ALTUIA la: 21/02/2009 14:23:09
/ / / / / "cei care au privilegiul de a sti, au datoria de a actiona" (a. einstein)/ criza financiară a fost declanşată la ordin/ january 6th, 2009 anti-motto:/ "owners of capital will stimulate working class to buy more and more of expensive goods, houses and technology, pushing them to take more and more expensive credits, until their debt becomes unbearable./ the unpaid debt will lead to bankruptcy of banks which will have to be nationalized and state will have to take the road which will eventually lead to communism." [karl marx, 1867]"/ / final/ poate că toate aceste detalii financiare vă obosesc. din pacate, guvernul mondial ne-a obisnuit să lăsăm chestiunile economic  ...continuare .
53 comentarii
modifica
Ganduri inghetate
de Abecedar la: 21/02/2009 08:59:53
inghetate de altii, eu doar le dezghet!/ paradox.pentru a dezbraca o femeie tanara trebuie sa o imbraci bine in prealabil./ am mult curaj, dar mi-e frica sa-l folosesc./ prostia e mai putin densa decat inteligenta. de aceea e tot timpul deasupra./ e mai usor sa faci copii, decat oameni./ unii merg la biserica in speranta ca dumnezeu verifica prezenta./ inainte de a negocia cu lupul, pune-i botnita./ a deceda inseamna a muri in mod oficial./ coincidenta este felul lui dumnezeu d a ramane anonim./ m-au calcat in picioare. acum stiu cat cantareste fiecare./ ma calca in picioare. sunt omul lor de baza./ deosebim doua tipuri de pedepse: cu moartea si cu viata./ incearca sa  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Din posta primita azi
de Abecedar la: 21/02/2009 06:23:09
trebuia sa trimit mai departe la patru prieteni dar pentru ca m-am poticnit la a-i alege, va trimit voua:/ o tanara doamna astepta avionul in camera de imbarcare a unui mare aeroport./ pentru ca trebuia sa astepte multe ore, isi cumpara o carte pentru a-si trece timpul si un pachet de fursecuri./ s-a asezat in fotoliu, in camera vip a aeroportului, ca sa se poata odihni si citi linistita./ langa fotoliul unde era pachetul de fursecuri s-a asezat un domn ,si-a deschis o revista si a inceput sa citeasca./ cand a luat prima prajitura, barbatul a luat si el una./ s-a simtit iritata dar nu a spus nimic. s-a gandit numai: "ce tupeu! daca as fi fost nervoasa l-as fi lovit pentru indrazneala!"/ pen  ...continuare .
4 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...