arhiva: 23/02/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Tarisoara mea
de Abecedar la: 23/02/2009 18:46:11
nu stiu daca a trecut o zi aici fara sa fi auzit stiri despre romanii care fac rau (despre cei care fac binele se tace mult, dar nu acesta e gandul meu din seara asta!)./ in italia, dintre straini, romanii sunt pe primul loc la rau (si probabil si la bine dar...vezi conferinta lui "om"?/ la inceput am fost socata. nu e posibil, mi-am zis, sa fie redusa o tara intreaga la criminali, violatori, badante, prostituate./ o singura data am vazut intr-un telejurnal o prezentare succinta a istoriei si culturii romaniei.asa s-a vorbit despre eminescu, despre domnitorii nostri, despre enescu, brancusi.am fost extrem de fericita!/ ce stiu italienii despre noi? ce le spune televizorul. ce intalnesc in bl  ...continuare .
21 comentarii
modifica
Luca "s-a vindecat".
de Abecedar la: 23/02/2009 16:52:22
luca era gay, adesso sta con lei.../ asa incepe refrenul cantecelului care a inflacarat spiritele aici, in jurul meu./ a fost prezentat la sanremo,premiat, dar a starnit polemici cu luni bune inainte./ a deranjat mesajul ca homosexualitatea este o boala.luca deci era gay, acum este fericit cu o femeie. cu inima in mana povesteste viata lui, relaia cu parintii, fosta orientare sexuala. acum este heterosexual.da,si?/ care e esenta polemicii? / este doar povestea lui luca.altii fac drumul invers; se casatoresc au chiar copii, dupa care "descopera" (sau poate nu trebuia sa folosesc ghilimele)ca sunt atrasi de acelasi sex.da,si?/ dar de ce ar trebui sa stim,noi publicul, toate acestea???  ...continuare .
42 comentarii
modifica
Pictura lunii(2)
de Omerta la: 23/02/2009 16:27:15
vorbesc fără să gândesc şi fără să vreau, ca şi cum s-ar fi deschis un lacăt care nu era menit să se închidă vreodată. / - oricum am să mor curnd. măcar să ştiu .../ - să ştii ce? o întrerup eu agitat. nu ştiu să vorbesc destul ca să îţi spun ce e dincolo. nu pot fizic să-ţi descriu ceva care nu se poate decât simţi. nu poţi vedea acum ce ai să vezi atunci. / - poate.../ - ai fost şi tu şi ai văzut, dar erai prea mică să-ţi mai aminteşti acum. Şi poate e mai bine aşa. / nu vreau să-i spun că o să revadă curând acele drumuri. nu vreau nici măcar să gândesc asta. am pierdut deja prea multe. am îmbătrânit prea repede ca să mai îmi permit luxu  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Pictura lunii (1)
de Omerta la: 23/02/2009 16:20:23
“pictează o cruce de mormânt printr-un geam murdar…”/ pensula se mişca pe hârtie cu o măiestrie ruptă din alte lumi. culorile se amestecau, strat după strat, formând nuanţe noi. formele pline, rotunde, umbrele căzute pe jumătăţi accentuau alte feluri de rotunjimi. imaginea se contorsiona de-a lungul orelor, culorile ardeau diferit din clipă în clipă, din loc în loc. arta nu are nevoie de întrebări, nu cunoaşte vârste, nu ştie sfârşitul. / privirea omului mângâia fin imaginea de dinainte, temându-se să n-o atingă prea tare ca să nu o strice. naturaleţea mişcărilor mâinii mă fascina. totul părea viu, organic. / privirea./ arcuirea sprâncenelor./ br  ...continuare .
18 comentarii
modifica
presa: intre senzational si patologic
de om la: 23/02/2009 15:59:09
din comoditatea scaunului ergonomic si a unei atmosfere controlate de un ac supersilentios privesc la pojarul de afara. ce bine ca suntem o specie evoluata care nu mai sta la cheremul naturii. ce salbatici eram acum "n" ani!/ ma indrept spre garajul subteran si ma urc in masina, remote started acum 5 min. sincer ii compatimesc pe cei care trebuie sa infrunte urgiile naturii dintre locul de munca si masina parcata undeva mai departe. ii vad cum danseaza a la michael jackson cand o insecta, scapata de stropitul chimic de aseara, le zboara prin apropiere. nu mai vorbesc de octavele atinse ... cu siguranta mariah cary este invidioasa./ uf, am ajuns acasa, home sweet home, usa de la garaj se inchi  ...continuare .
13 comentarii
modifica
Pro sau contra...?
de Abecedar la: 23/02/2009 15:37:12
bunicile generatiei mele isi nasteau pruncii in casa. mamele noastre, in spitale. prezentul propune din nou nasterea acasa. avantaje: mediul familiar imbunatateste psihicul femeii, copiii nascuti asa plng mai putin./ dezavantaj: riscul.in casa e mai pronuntat (bunicile noastre nu riscau?), daca se intampla ceva, primul ajutor dat de aparatura spitalului e de neinlocuit./ costa doar 2000 eur totul, sau 3000, nu am auzit chiar bine...sunt cateva conditii, am retinut doar ca pozitia opilului trebuie sa fie cu capul in jos./ ce parere aveti? pro sau contra nasterii in casa?
75 comentarii
modifica
La .... şcoală (?!?)
de thebrightside la: 23/02/2009 15:15:08
am o zeamă de deşertăciune pe sub piele de îmi vine să rămân aşa în pantaloni de trening cu ţigara şi cafeaua, aici în camera asta, pentru tot restul vieţii. ca un personaj a lui kafka tot că veni vorba zilele astea de el; s-aştept să mor. ca un alt personaj dintr-un film văzut aseară. să vorbesc preponderent monosilabic, folosind ocazional - pentru diversitate - adverbul “degeaba” sau mereu adecvata “asta e”./ azi mi-am luat liber să mă duc la fi-miu la şcoală. dirigu’, lider de sindicat, foarte ocupat. Între patru conversaţii pe mobil, câteva indicaţii secretarei şi un împrumut pentru un coleg îmi mai aruncă două, trei informaţii, nimic nou, nim  ...continuare .
76 comentarii
modifica
Lica Zburatorul
de Areal la: 23/02/2009 14:21:04
lica zburatorul/ ce fel da inger e lica? inger, de, ca toti ingerii! ( e drept ca e facut, iar nu...nascut, ca fratii lui din ceruri.)adica e rentier la ...''al de sus''.ce face lica zburatorul? nimic nu face, ca de ce e el inger!...cum a evoluat? mai intai, cu chiu, cu vai, si-a luat bacalaureatul. pe urma s-a angajat undeva slujbas. dar nu a stat prea mult si a... ''zburat'' pe baza de incurcaturi la... aritmetica. unii zic ca a fost dat afara. eroare! de fapt a facut, cu acest prilej, primul sau zbor...fara aripi. pe urma a mai facut si altele. si tot zburand asa , a reusit sa se faca inger. cu brio a reusit! dovada? a aterizat in...rai. adica acasa la ''babaci''.si traieste aici ca in san  ...continuare .
2 comentarii
modifica
caut o ......prietena din scoala!!!!!!
de leta la: 23/02/2009 14:00:30
caut o persoana....eftemie mihaela,nu stiu sigur adresa,dar stiu ca locuia undeva aproape de targoviste.va rog ajutati-ma sa-i aflu adresa din romania,,,stiu ca momentan este in italia.......va rog,,,multumesc
9 comentarii
modifica
Hobby-uri cu frisca si sfortari dantelate
de tzutzix la: 23/02/2009 12:53:11
am scapat (cu bine, speram, si fara pagube colaterale) de ziua lu’ vali. ne pregatim sa infruntam vitejeste avalansa de e-mail-uri si sms-uri avand acelasi text, sau in cel mai bun caz cu minore modificari, prin care ni se ureaza “o primavara stralucitoare pentru femeia din tine” si alte asemenea. probabil filtrele de spam vor suferi niste modificari in perioada asta./ cum pana atunci mai sunt cateva zile (de respiro), va propun sa uitam, pentru moment, de “simbolul primaverii”, “renasterea naturii”, “anotimpul sperantei” si alte clisee asemanatoare, care ne vor “asasina” oricum in viitorul imediat. nu va era dor de tendinte? da, ma gandeam eu. si nu, materialele pe tem  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Romîne, fii şomer!
de ionuţu la: 23/02/2009 10:19:09
a nins din nou azi-noapte. ninge aşa de vreo cîteva zile: vîrtos noaptea, anemic ziua. dar ninge. asta e important. ninge alb peste oraşul gri-cenuşiu. oameni grăbiţi, maşini murdare, cerşetori, vrăbii obraznice. se succed ca imaginile unui film mut, în care nu se întîmplă nimic./ te trezeşti de dimineaţă, ca în fiecare zi de fapt, a ultimelor două luni. poate ca să nu îţi ieşi din program, poate din sentimentul de vinovăţie. e greu să rămîi fără job în perioada asta. Îţi faci cafeaua, mănînci ce apuci de pe masa lăsată nestrînsă de el/ea, plecat mai devreme la muncă. sau la servici. că la muncă te duci cînd ai sub 8 clase. Ştii că e alături de  ...continuare .
77 comentarii
modifica
de trei ori poveste
de cosmacpan la: 23/02/2009 04:43:16
povestea lui smoc sau maşina de sonat profunzimea umană./ Ţinând cont că eu nu ştiu să scriu nici despre sf nici despre fantasy nici despre horror voi scrie povestea pe care am găsit-o în colţul din dreapta al beciului de la casa părăsită din latura răsăriteană a maidanului. asta se întâmpla cam cu o şăptămână înaînte să vină ăia cu buldozorele şi să cureţe maidanul şi dărăpănăturile din jur pentru a face loc mallului cu ochi albaştri. aşa-i spunea toată lumea pentru că ferestrele de la faţadă prinse în rame verzui-auriu erau ca lentilele ochelarilor şi în ele se reflecta cerul cu toată albăstreala lui. aşa, dar nu despre mall voiam să vă s  ...continuare .
2 comentarii
modifica
de trei ori poveste
de cosmacpan la: 23/02/2009 04:39:46
povestea limundei sau teoria unificată a transgresisităţii iluzorii suboscilante/ ori de câte ori prindea ocazia, bunica îmi povestea cum şi-a luat ea diploma de solomonăreasă călărind balaurul mâncător de ciuturi de pe întinsul mlaştinilor şi smârcurilor şi cum a reuşit ea să finalizeze modelul pliscontrocilor. asta nu că n-ar fi ştiut să facă ceea ce făcea toată lumea, că doar era cea mai vestită fermecătoare din tot cuprinsul împărăţiei dar ea voia diplomă cu ramă din pielea de aur a priconitolehiţei. da, asta era bunica mea, atunci în tinereţe pentru că acum nu făcea decât să stea toată ziua în poltrone ascultând vuietul fuioarelor de fum ce st  ...continuare .
3 comentarii
modifica
de trei ori poveste
de cosmacpan la: 23/02/2009 03:43:45
povestea lui lam sau “cât de păguboasă poate fi o gaură în plus”/ "o furnică duce-n spate, un grăunte jumătate…" / - lam, totul e gata? / vocea sună destul de strident, cu accent metalic, în difuzorul de deasupra consolei. tehnicianul din camera cronoscopului privea pierdut gaura stranie ce apăruse deodată în partea superioara a incintei de preconfigurare şi ajustare a finalităţii transgresive. / - lam, mă auzi?/ - da, sot. te-am auzit. totul este conform parametrilor./ - putem începe numărătoarea?/ - dacă fargas îşi dă acceptul, da. aici totul este în bune condiţii./ lam se întoarse la gaura lui, dar nu atat la gaură cât la antenele ce se mişcau frăm  ...continuare .
1 comentariu
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...