arhiva: 26/02/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
flori de gheata
de INSULA ALTUIA la: 26/02/2009 18:51:28
crengi pierdute-n/ aburii padurii/ iarna/ flori de gheata/ pe mormint/ acum ma sting/ intr-un sarac / suspin./ am uitat de coltii ce/ ma sfisiara/ ma pierd in bezna./ cu puteri nebune/ ma inalt spre cer/ sfirtecind eterul / uitind de abis./
2 comentarii
modifica
Manifestul zambilei sălbatice
de Jagheter la: 26/02/2009 18:40:17
premisele unei târguieli cu folos/ povestea crinului alb nu s-a încheiat nici măcar în zilele noastre, el continuă să influenţeze spaţiul românesc, ce-i drept, nu la fel cum o făcea acum 80 de ani./ Într-o ţară devenită un târg de violatori, hoţi, beţivi şi grobieni irecuperabili în ochii străinilor care localizează confuzi capitala româniei între buda şi pesta, mircea eliade, emil cioran, radu gyr şi mulţi alţii au rămas printre numele care pot face din ţara noastră una de prima clasă, nu de clasa întâi primară, ci de clasa întâi postdoctorală./ e mult prea simplu să pretinzi că nu ai nevoie să citeşti în liceu despre o tânără indiană al c  ...continuare .
71 comentarii
modifica
Cainele care latra...
de Abecedar la: 26/02/2009 17:45:20
...nu musca, se spune./ din experienta voastra de viata ce stiti? de care oameni va temeti, daca va temeti?!
35 comentarii
modifica
'si nu ne duce pe noi in ispita'
de maan la: 26/02/2009 15:46:46
ieri-alaltaieri va ziceam ca nu-nteleg bucata asta de rugaciune./ si iaca ce taman am gasit in 'jurnalul intim' al lui miguel de unamuno:/ si nu ne duce pe noi in ispita. sa nu ne incredem in propriile noastre forte, caci cine iubeste primejdia piere in ea./ cum a ajuns unamuno la concluzia asta?/ ca 'ispita' = increderea in propriile forte??/ mai departe, nici nu-ndraznesc a-ntreba...
65 comentarii
modifica
Ariciul suparat
de Areal la: 26/02/2009 15:08:12
era odata de demult o padure cu diferite animale, dar dintre ele cel mai suparat pe toate si mai ales pe el insusi era un arici. intepa pe toata lumea fara deosebire, iar sentintele lui erau definitive si irevocabile. au incercat pe rand cu vorbe bune la el vulpea, ursul, lupul , bursucul si alte vietuitoare, dar nu au avut suuces, ariciul ramanea suparat si intepa pe toata lumea. ba s-a dat si la leu, dar acesta l-a pus la punct pentru o perioada, dupa care a revenit la intepaturile lui vesnice. celelalte animale dupa un colocviu rapid s-au despartit in doua: unele care il sustineau pana in panzele albe si altele care-l ocoleau sau nu-l mai bagau in seama. si asa timpul a trecut si variante  ...continuare .
157 comentarii
modifica
Copilarie spirituala regasita…
de Areal la: 26/02/2009 14:24:09
dupa moartea lui miguel de unamuno, scriitor si filozof spaniol, au fost gasite cateva manuscrise, printre care si urmatoarele randuri:/ ‘’croieste o poarta mai mare, tata ceresc, pentru ca nu pot trece. tu ai facut-o pentru copii, iar eu am crescut fara sa vreau. daca n-o vei face mai mare, fa-ma pe mine mai mic, te-as ruga. intoarce-ma inapoi la vremea cand viata era vis.”/ a ne pastra copilaria spirituala inseamna a incerca sa devenim in mod progresiv copii, sa ne regasim inocenta, sa descoperim simplitatea si frumusetea sufletului -/ desi, conform intelepciunii lumii acest lucru pare inexplicabil, intrucat stabileste o inversare de valori si de judecati…/ copilul este in mod funda  ...continuare .
15 comentarii
modifica
Algocalminul
de Abecedar la: 26/02/2009 10:57:26
/ algocalmin - otrava la liber in casele oamenilor / / / interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vånda la liber in farmaciile romånesti. desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, ministerul sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului / / reprezentantii asociatiei romåne pentru studiul durerii sustin ca 60 la suta din medicamentele folosite in controlul durerii in  ...continuare .
20 comentarii
modifica
DE CE IUBITI FEMEILE?
de anisia la: 26/02/2009 10:30:22
pentru ca.../ 1. femeia te ridica, femeia te coboara, femeia te iubeste, femeia te doboara./ 2. fara de dansa parapelipipedul circumvolutionar in care se hodine haiducismul masculin s-ar atrofia din lipsa de onomatopee inaltatoare si tremur de coapse inspititor./ 3. are inima de tiganca, inima de tiganca, inima mea ar vrea sa bati doar pentru ea, inima de tiganca - si-n ea se afla-mparatia cerurilor si-a ta, barbatule cu coasta rupta./ 4. iti poarta dragostea-n pantec, in brate si-n fiecare celula cat de mica, si fara de ea n-ai sa cunosti nici fotosinteza lumii, nici a nedeslusitelor cai astrale./ 5. atunci cand te boscorodeste pentru cine stie ce nimic ai facut, i se-ncrunta o ven  ...continuare .
23 comentarii
modifica
Respir
de Realdo la: 26/02/2009 09:00:01
/ azi noapte mi-am dormit visele cu capul în jos. s-au adunat toate, fericite să scape din trupul frânt. gravitaţia le-a scurs din mine şi s-au ascuns în desenul de pe covor, în liniile parchetului, simetric şi mort. n-am ce interpreta, herr freud./ */ trăiesc între un deadline şi altul. o fărâmă de bun simţ să avem şi vom recunoaşte că deadline nu înseamnă termen, nu-i nimic altceva decât o linie moartă. Şi schimbi doar macazul de la una la alta. cărţile pe care le scriu, una, două, trei, hei, cărţile pe care nu le mai termin, fiindcă habar n-am să trăiesc ca-ntr-un clip, sunt trenuri îngheţate trase pe linii moarte în găr  ...continuare .
43 comentarii
modifica
Kitch-ul culinar
de lafemme la: 26/02/2009 07:57:32
deanazi vorbeam la telefon si rasfoiam o oferta carrefour./ nu mica mi-a fost mirarea cand, printre produse dadui cu ochii de urmatoarele:/ - sunca sissi ( cu reproducerea printesei pe ea)/ - ciocolata frederic chopin ( iar portretul conpozitorului incadrat de note muzicale)/ / recunosc. imi scapa motivul care ar putea determina pe cineva sa aleaga o asemenea denumire pentru un produs alimentar - de orice natura. adica - in cazul suncii - ce vroiau ei sa-mi spuna? ca o transasera pe printesa si ne-o serveau la bucata? ca ea, in rochia dantelata, prepara sunca - deh hobby - unele printese canta la pian, picteaza, ei bine ea mezelareste? ca ii placea sunca?ca eu ar trebui sa ma simt ca o pr  ...continuare .
18 comentarii
modifica
madlenă
de Sancho Panza la: 26/02/2009 00:11:20
frământ timpul în palme ca pe-o frunză de nuc/ şi inspir/ / ce iarnă / iubite/ ce iarnă / nici morţii nu-i rămâne cărare/ nici numelui tău/ / / steaua polară s-a chircit în fântâni/ şi ne strigă / / am dezlegat noaptea / va ţine departe căţeaua uitării / aşteaptă/
21 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: