arhiva: 10/04/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Reculegere
de Omerta la: 10/04/2009 22:56:21
“la început a fost...”/ linişte./ nemişcare./ lac în noapte./ oglină în care cugetă luna roşiatică./ singură./ apa e curată, atât de clară încât zăreşti firicelele de alge tăiate de razele lunii. apă nobilă, izvor curat şi rece. / privesc şi eu oglinda nemărginită. o privesc alături de singuratica lună. mi-e teamă să ating luciul, pentru că ştiu că valurile vor călători până în celălalt capăt... până la nesfârşit. mii de ani vor trece, iar valurile tot nu se vor întoarce. ani.../ cerul e şi el liniştit. cupola albăstruie seamănă cu un turn găurit al unei vechi biserici, prin vreascurile căruia străpunge lumina, asemeni unor săgeţi  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Blesteme
de lautarul din beci la: 10/04/2009 21:50:40
deci mama si cu tata sunt in divort.....iar mama a inceput cu tot felul de blesteme...nu rostite din gura....ci cu lucruri.../ intr'o zii daduse foc la carbuni + o bucata de haina [ce ar trebuii sa insemne asta?]/ in alta zii a gasit tata o batista cu niste ierburi inauntru ...si era legata cu un elastic [ce inseamna ?]/ apoi ii stropea hainele lui tata cu ceva anume....spunea ca este aghiazma...daca era stropea direct din sticla nu din pahar.....iar aghiazma nu face verdeata pe fund ......a gasit tata sticla si avea verdeata pe fund...... [ce inseamna / ce poate fii acel lichid transparent?]/ acum recent...tata a gasit o "furca" .... ca o furculita cu 2 tzepi.....iar coada era invart  ...continuare .
25 comentarii
modifica
Invatatoarea severa a fratilor mei mai mici
de Abecedar la: 10/04/2009 19:11:47
ii asezam frumos in banca, aveam catalog, tabla, aratator, imi puneam niste ochelari gasiti prin casa si incepeam, zi de zi, in vacante, aceleasi ore...fratii mei mai mici, dragii de ei, aveau opt, respectiv noua ani. eu, o adolescenta responsabila./ rad acum dar atunci eram severa. puneam note mici si le dadeam teme grele. cea mai grea tema ,cred, a fost sa scrie o poezie! / - o poezie???/ - da, o poezie, aveti o ora la dispozitie./ ma respectau prea mult, altfel m-ar fi intrebat daca eu stiam sa scriu poezii, nu stiam, mi s-a raspuns in revista la "deocamdata nu!"./ - dar despre ce sa fie? / fratele meu era un picut mai curajos, cea mica era cat pe ce sa planga./ - despre ce vreti voi. poa  ...continuare .
23 comentarii
modifica
importanta gramaticii in predarea unei limbi straine - sondaj
de maan la: 10/04/2009 11:39:01
ce pondere credeti ca ar trebui sa aiba gramatica in predarea unei limbi straine, in conditiile (dovedite) in care cursantii nu cunosc gramatica limbii lor materne?/
92 comentarii
modifica
Sfasietor, dar adevarat...
de Abecedar la: 10/04/2009 11:30:37
mircea cartarescu - sfasietor, dar adevarat .../ / cititi-l inainte de a merge la alegeri !!/ / mircea cărtărescu: "În lipsa oricărei oferte / electorale decente, iarăşi voi merge la alegerile / parlamentare ca să votez răul cel mai mic." / blestemată ţară, în care mereu trebuie să alegi răul! / În care mereu şi mereu eşti silit să votezi bandiţii / mai mici, ticăloşii nu-chiar-atât-de-ticăloşi, / oportuniştii mai-puţin-decât-alţii... am trăit / cincizeci de ani în lumea românească, destul ca să-mi / pierd orice iluzie în privinţa adevărului care, nu-i / aşa, ar ieşi întotdeauna ca uleiul la suprafaţă, a / binelui care, după oarecare dificultă  ...continuare .
14 comentarii
modifica
"Terorista", libertatea si Cartarescu
de monte_oro la: 10/04/2009 06:44:48
luciat isi inchide blogul... terorism de cititoare ... amanunte aici http://mihneamaruta.ro/2009/04/08/terorista-a-decis-sa-si-inchida-blogul/ si aici http://rogozanu.blog.cotidianul.ro/2009/04/09/terorista-pleaca-din-romania-virtuala-si-hartuitoare-pentru-cunoscatori-adio-fermoar/ dar... am retinut o afirmatie de-a lui cartarescu... "libertatea nu e pentru analfabeti si trogloditi"... ooppsss! avem o problema? sau nu?...;)...
69 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...