arhiva: 30/05/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Tare din confe adunate
de om la: 30/05/2009 23:20:26
dragostea este prezenta in fiecare si numai constientizarea ei este ascunsa de reflexe pavloviene decameronice. / totusi cel mai mare pacat este nevoia de dragoste, pentru ca nevoia anihileaza constientizarea a ceea ce avem deja (self) si rupe orice posibila legatura de exprimare a lui. nevoia te invata. nimic mai neadevarat! nevoie doar te subjuga supravietuirii introvertite. nevoia mea se lupta pentru supravietuire cu nevoia altuia. nevoia anihileaza pe altul. / dragostea este opusul nevoii! cand nu ai nevoi, iesi de sub tutela supravietuirii introvertite. cele mai bune decizii sunt cele facute atunci cand nu ai nevoie ca sa le faci!/ dragostea nu trebuie sa aiba un nume sau o logica. drago  ...continuare .
44 comentarii
modifica
cele zece porunci
de MOGECRI la: 30/05/2009 23:08:21
ma intreb mai respecta cineva cele zece porunci? mai sunt valabile in societatea noastra ? mai sunt compatibile cu vremurile pe care le traim si cu regulile impuse de societate?/ cand dumnezeu a spus" sa nu ucizi!" se referea si la animale?/ e drept sa ucidem animalele si sa le mancam? este aceasta o necesitate sau un obicei dobandit cu mult timp in urma?/ s-ar putea sa traim si altfel? este drept sa crestem animale in conditii inumane si sa le ucidem fara mila numai pentru a ne satisface papilele gustative?cati ar fi in stare sa ucida animalele pe care le mananca cu mana lor? v-ati mai putea atinge de un animal omarat cu mana voastra?/ e usor sa cumperi carne la macelarie dar la cati dintre  ...continuare .
144 comentarii
modifica
Moartea ca eveniment absolut personal
de cosmacpan la: 30/05/2009 21:49:29
/ mă gândeam să spăl ceva rufe…în familie/ dar familia nu-s decât eu, exponat de muzeu/ alături de toate spaimele şi himerele/ ce-au pierdut cărarea / rătăcite/ pachiderme./ În ultimul timp, nici câinii/ nu mai mor elegant/ se-agaţă cu dinţii de viaţa mea, haită,/ folosind ultima pastă de reclamă/ stricnină./ da, şobolanii au ajuns vedete/ se pierd în blănuri fine, / printre eprubete/ trăgând pe nas noile seruri/ la o şuetă-n labirint/ algernon./ lumea toată e conectată la youtube/ cerşindu-şi adrenalina/ o coardă-ntinsă / pe centură/ tir…/ vă rugăm circulaţi normal, s-a dat drumul la-nsingurare…/
11 comentarii
modifica
cuvintele barca
de Mariada la: 30/05/2009 21:01:39
... imi facusem o casa/ din jumatatile acelea de cuvinte/ pe care le aruncai aproape noi/ gindidu-ma/ de faceam din ele o barca/ puteam ajunge departe/ sufletul meu...
7 comentarii
modifica
pe cimpul de lupta
de Mariada la: 30/05/2009 20:53:37
/ ...iar bratele-i fragede/ incercatele/ se-ndoiau lasind loc/ sa faca curat de riu/ pe cimpul de lupta/ dar riul tremura/ respira adinc si tremura/ tragind clopotul infinitului/ lacrima scotea pui/ rinduri / rinduri/ pe fata pamintului.../
4 comentarii
modifica
negativul tacerii
de Mariada la: 30/05/2009 20:48:03
/ ... febra de ginduri in despicatura/ diminetilor/ negura intraductibila ca o/ frivolitate/ si tu/ multimea lacrimei/ in difractia urmelor/ intr-o balta de lucruri/ atit de rau / disparut...
2 comentarii
modifica
joc
de maan la: 30/05/2009 20:15:26
propun un cuvant./ sa zicem 'mare'./ in loc de definitia lui de dictionar, dati una muzicala./ daca nu aveti muzici, puteti pune si imagini./ cat mai haioase, mai neasteptate.../ ps. nu uitati sa propuneti urmatorul cuvant.
12 comentarii
modifica
garoafa
de Roman Haduch la: 30/05/2009 19:31:37
mie imi place garoafa rosie./ ti iti place garoafa rosie? daca: da, spune te rog , de ce ? daca ? nu, spune, te rog, de ce?
7 comentarii
modifica
Critica - o metoda simpla si sigura
de oeo_ la: 30/05/2009 13:42:39
in eseul “ori de cate ori sunt pe punctul de a publica o carte”, mark twain dezvaluie secretul increderii cu care isi publica cartile. totul depinde de arta de a alege corect publicul si de a interpreta reactiile acestuia. iata un fragment al cartii citit de john lithgow cu o excelenta animatie de flash rosenberg. / <object width="400" height="301"><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="movie" value="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4242242&amp;server=vimeo.com&amp;show_title=1&amp;show_byline=1&amp;show_portrait=0&amp;color=&amp;fullscreen=1" /><embed src="http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4242242&amp;serve  ...continuare .
35 comentarii
modifica
Utilizatorul 'georgenicolae' a fost confirmat
de admin la: 30/05/2009 12:39:11
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/27297'>georgenicolae</a>, am decis sa il confirm.
4 comentarii
modifica
Utilizatorul 'Stefan Doru Dancus' a fost confirmat
de admin la: 30/05/2009 12:38:10
luand in considerare activitatea pe cafenea a utilizatorului <a href='/users/show/23140'>stefan doru dancus</a>, am decis sa il confirm.
1 comentariu
modifica
PRIMA MASA PARTICULARA
de Tot Areal la: 30/05/2009 11:50:55
lume! lume!/ premiera in aceasta sambata!/ am primit n_shpe telefoane pentru rezervari, dar m-am hotarat sa o las open!/ masa si scaunele le-am adus de acasa, iar spatiul din cafenea l-am inchiriat!/ nu va fi nici ''privata''( imi suna urat), nici ''discriminatorie''( este totusi democratie)!/ tema:/ -cine sunt ei?/ -cine suntem noi?/ dezvoltare:/ -ei sunt cei cu iq ridicat,cititi, cerebrali, prozatori sau poeti;/ -noi suntem cei cu iq mic,inculti, viscerali, fara inclinetii artistice./ cati sunt ei? cca.200!/ cati suntem noi? restul!/ de aici va rog sa nu trageti nici o concluzie religioasa sau laica!/
83 comentarii
modifica
INALTAREA
de Roman Haduch la: 30/05/2009 08:23:58
domnul iisus s-a inaltat la ceruri. de ce?el s-a inaltat la ceruri, la 40 de zile dupa inviere, pentru a pune vorbe bune la dumnezeu tata, pentru a-l indupleca sa nu mai ne lase singuri nicicand, ci, sa ne trimita un mangaietor in persoana duhului sfant care ne va conduce in tot adevarul si va ramanea cu noi etern. odata aprinsa lumina , ea ne va ajuta sa iesim din latzurile lipicioase pe care le-a lucrat diavolul. vrei sa fii liber? vreau. ma bucur sa-mi scot capul din latzul placerii de a fuma si sa azvarl de pe mintea-mi, pofta de alcool , ma bucur sa am ganduri bune despre tine. privind la fornetti, parca vad burtosii slinosi, cu trabuce molfaite , cu ochii mici si rai, o , nu , p  ...continuare .
20 comentarii
modifica
vinil contemporan
de raphaelle guran la: 30/05/2009 05:44:34
demistificare. distorsionare. deteriorare. / alienare. resemnare. / sau noi, pierduti in fluxul de oameni./ pregnant, un iz de modernitate lichida./ / mi-am alungat nasturii si fermoarele si cusaturile./ croiala, materialul, firul de ata./ goliciunea pielii se loveste de fumul incrucisat al tigarilor noastre. / si-am spus ca nu mai fumam de maine./ / zgariat, vinilul canta inceputul unui cantec. prost inceput dealtfel/ new wave si folk armonic. / ne-am gresit anii, bai, cine mai asculta viniluri/ pe ploaie, tarziu in mai?/ pe balcon de zece minute in ploaie goi si fara remuscari de dimineata tigara stinsa-nestinsa eu tu un altfel de a spune noi mimam pe vinil  ...continuare .
37 comentarii
modifica
Deliruri
de Amnesssia la: 30/05/2009 01:16:34
unde esti fecioara naiva? cea care ti-ai azvarlit bucata din tine , ti ai renegat-o , poate i ai dorit aceeasi soarta ca si tine / unde esti artist desavarsit si damnat de a te chinui? ce usor m as fi putut indragosti , te as fi lasat a trai in creatie . insa m ai uitat dinainte de a ma naste / unde esti cavaler de bal vienez? te definesc lucruri simple care insa coincid cu esenta . imbatat de amorul fata de o domnisoara , te plimbi in fiecare seara la pervazul ferestrei mele . radem , glumim , chicotim doar pentru a uita de a ta dezamagire . poate in alta dimensiune vom dansa impreuna / unde esti amintire? tu esti formata din oglinzi . sparte , fiecare ciob este un suras . regasit pe u  ...continuare .
4 comentarii
modifica
un strop de ulei
de Amnesssia la: 30/05/2009 01:14:03
hai sa facem dragoste pe o panza pensule din trupurile noastre sa nu fim doar o schita sa ne consumam pana la epuizare si nimeni sa nu inteleaga scindarea culorilor in mii de bucati saruturi in pline fragmente de carne ne am piedut sufletele la apus de soare cuburi ne am format din sori si stele cu cat stralucim cu atat ei se regasesc in sclipirea momentului . ah te regasesti madona? ai vrea sa sufli in ceafa artistului? cu cat se joaca mai mult cu atat il pierzi mai mult in notiunea frumosului abstract.
45 comentarii
modifica
Mad Men
de oeo_ la: 30/05/2009 00:58:57
serialele de tv sunt ca si cutiile cu bomboane: niciodata nu sti ce te asteapta. am avut multe deceptii, dar nu cu acesta - mad men - inteligent, subtil, tragic, comic, elegant. plasat in new yorkul anilor ’60 reda cu mare acuratete viata dominata de ego a specialistilor in publicitate de pe madison avenue, cei care au dat forma sperantelor si viselor americanilor din acea epoca. o epoca in care barbatii ocupa toate posturile cheie, directorii sunt albi iar negrii sunt la fel de serviciali ca femeile. femei care se zbat sa semene ori cu marylin ori cu jackie. o lume in care toti fumeaza si beau whisky chiar si la micul dejun. si totusi, o lume plina de glamour. / fotografia si muzica sunt  ...continuare .
9 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...