arhiva: 24/06/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
De-amorul artei
de Honey in the Sunshine la: 24/06/2009 22:57:25
castrato e cuvantul italian pentru un barbat castrat in pubertate./ mai precis, intre secolul xvi si secolul xx, cam 4000 de baieti pe an sufereau operatii de extirpare a organelor genitale, facute de catre medici, frizeri sau macelari./ scopul era pastrarea in varsta adulta a calitatilor vocii adolescentiale. / daca erau talentati, daca supravietuiau operatiei, daca nu-si pierdeau oricum vocea inainte de varsta adulta si dupa absolvirea unei dure scoli de canto, castrati cantau in corul bisericii sau deveneau stele ale operei lirice./ interpretau ca soprani roluri masculine, dar mai ales feminine, avand in vedere interdictia femeilor de a urca pe scena sau de a canta in biseri  ...continuare .
147 comentarii
modifica
vorbe
de EmaAugusta la: 24/06/2009 17:56:02
cum nu le prea am cu scrisul, azi ma batu iar un gand contorsionist.api, dupa mine potopul:))/ / / umbra mea lovită-n ziduri, / se sparge n patos de culori / mi-e dor de strada cu lumina / pândindu şi umbra uneori. / mi-e dor de ..un nedor,/ de mov,de roşu,de pudoare / in sticle arse de priviri / pandit am hibele carnale.
12 comentarii
modifica
de cate ori?
de maan la: 24/06/2009 15:00:29
se da un individ (era sa zic un om)./ te agreseaza, il consideri un dobitoc, un marlan si-un pitifelnic, simti nevoia sa i-o spui si chiar o faci./ da' ala continua, ca tot micimanul, desi nu-l provoci in niciun fel./ de cate ori crezi ca e necesar sa-i repeti ce crezi despre el?/ sau mai bine: care e atitudinea cea mai nimerita in astfel de cazuri?
82 comentarii
modifica
Modul silentios
de inshade07 la: 24/06/2009 14:09:22
uneori/ trec la a doua stare,/ starea de nerv,/ pentru o luna sau pentru o mare/ pentru cat iţi ia sa renunţi/ la lucrurile pe care tu încă/ le stăpâneşti:/ solzii de peste si inima mea,/ o cochilie,/ un cerb,/ sau ceva/ mai înalt,/ mai cu cer/ cum ar fi:/ osul stern/ si anii mei următori./ / uneori/ trec la starea a doua,/ starea de nerv,/ îmi deschid/ in lumina/ tot întunericul/ si-l închid intr-o ploaie de cuburi turcoaz./ / starea de nerv presupune sevraj/ si tăcere totala:/ a nu se conjuga nici un verb/ a nu se cânta,/ ca o boala/ in starea benigna/ a nu se iubi./ (mai ales intr-o limba străina)./
40 comentarii
modifica
Capitalismul gol
de Equillibrum la: 24/06/2009 11:53:34
birturi populate cu intelectuali aburiţi de alcool, mall-urile, aceste temple ale capitalismului facute cantine pentru saraci ,vitrine goale pe care poti citi la tot pasul ''de inchiriat'',proletari pripasiti pe la colturile pietelor discutand problemele natiunii.vom putea avea o imagine de felul acesta in cel mai scurt timp?lumea va mai fi aceeaşi după această criză?
14 comentarii
modifica
S-a suit scroafa-n copac
de Intruder la: 24/06/2009 10:22:05
s-a suit scroafa-n copac pentru ca jos nu mai e cum a fost. / scroafa e conservatoare, desi lumea si locurile se schimba si nu neaparat in bine ("bine", adicacum vrea ratana). / uok, telefoanele mobile nu mai au doua chile, ci 4 grame...windows 98 e istorie, volga aia mare si neagra e masina de epoca, femeile grase fac si ele topless si au pretentie la orgasm, porcul si iarba se taie cu mila, cutiile de plastic se recicleaza, miresele nu mai ajung virgine la altar...si tot asa. / intrebare: ce sa facem? sa schimbam pe ici, pe colo sau deloc? / primiti cu schimbarea? / ps: un grup de cercetatori americani de la nasa au captat informatii de la civilizatii extraterestre si in urmatorii 20 de  ...continuare .
82 comentarii
modifica
Versuri cu tine
de inshade07 la: 24/06/2009 09:35:59
eu sunt / înapoia sânilor tai minunaţi/ si extratereştri/ undeva intre coaste si / acordeoanele celor care se ocupa/ de înflorirea copacilor/ si de respirarea luminii cu gri/ in parcurile din centru/ sau in noi/ încă mirosind a alb/ mirosind încă a zi./ / eu sunt/ înapoia sânilor tai / minunaţi si extratereştri/ ca un puls,/ ca un respir,/ ca un expir,/ prin carnea ta poezie/ prin carnea ta elixir/ si adun si scad/ si sărut/ un cuvânt îl are pe altul/ un cuvânt dezbrăcând alt cuvânt./
46 comentarii
modifica
de-a Sanziene si Pepele
de cosmacpan la: 24/06/2009 06:37:27
ma roade prisma si secunda mi-e zaluda/ pe mal imi caut secerata paparuda/ pe cer se valureste o frunza-n petiol/ mi-e pasarea colibri si fluturii ma dor/ ma lupt in pat somnul sau poate-i un baboi/ la ploaia nechezata carligul sa-l indoi/
13 comentarii
modifica
cadoouri
de maan la: 24/06/2009 00:37:53
aici ie loc de facut daruri./ (cred ca mai e unul, il sparg pe ala care ma trage de atentie!)/ se interzice daruri de neam prost si insulte./ se apreciaza glumele./ incep io, cadou pentru lascar si pentru doamna lui./ ceva ce gasii pe net:/ http://www.grigolite.com/?gclid=cjkmmbk5ozscfqouzaodeehrbg/ la 'prodotii'./ cica se ia pe barca...
139 comentarii
modifica
"Să nu uiţi niciodată cum ţi se zice!"
de Lady Allia la: 24/06/2009 00:26:08
/ stând aşa...eu cu mine, amintindu-mi atâtea grozăvii care mă fac încă să zâmbesc larg sau să râd cu poftă, mi-am zis într-o seară: "ce-ar fi să nu mai râd eu de una singură şi să le dau şi altora câte-o porţie zdravănă de zâmbet larg?!"./ zis şi făcut! aşa mi-s eu. ori fac când îmi vine - aşa dintr-o dată, fără turle şi trâmbiţe, fără pregătiri, fără aşternut pe hârtie în prealabil...instantaneu - că aşa e mai sănătos: direct de la sursa sufletului, acolo unde nu există modificări şi rectificări./ Şi, lăsând vorbăria la o parte, iată-mă în toată splendoarea copilăriei mele, cuibărindu-mă în ochii calzi ai anilor frumoşi şi  ...continuare .
23 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...