arhiva: 25/06/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
pas de deux "in sensul concilierii "
de cosmacpan la: 25/06/2009 23:24:02
randuri, randuri, ochiul boului/ “n-a stii nimeni ca m-am dus,/ numai m-or vedea ca nu-s”/ in cimitir, florile tin loc de cruci/ luandu-ne in brate numele si prenumele/ si ratacindu-ne printre anii scorojiti de zile/ sa nu stingeti lumina, / noi dormim somnul nostru si al vostru la un loc/ asa cum numai florile dorm in samanta tare./ imi aduc aminte ca ma rugam sa vina ploaia/ ca o baie de napalm sa ne linga toate ranile sufletului/ dar paparudele pornisera in pelerinaj catre alte piete/ unde tancurile plantau bibelouri chinezesti printre senile/ iar caloienii decolau cu elicopterele de pe acoperisul istoriei/ si daca uit o sa-mi aduci aminte sa-mi iau pulitzer-ul la culcare/ ca s-a  ...continuare .
comenteaza!
modifica
sunt atât de norocoasă
de marinela serban la: 25/06/2009 20:30:17
poemul salvator xxvi/ / */ pare nebunesc tot acest refugiu în cuvinte/ acest exces de idei. acest minus de fapte/ însă în adăpostul meu de vorbe alese/ deprimările cotidiene nu au putere/ ba mai mult: a scrie/ înseamnă un supliment de iubire/ un motiv serios pentru a mă lăsa sedusă de/ cel care scrie frumos/ / ideal ar fi ca toate gesturile tale tandre/ să traseze conturul unui poem erotic/ pe care apoi să-l decupez pentru a tulbura şi minţile altora/ scriindu-l/ / de ce să fac o taină din dragoste?/ nu-i dragostea precum un manuscris rar?/ când o găseşti/ de teama sfărâmării/ degetele tale mângâie doar aura-i din jur/  ...continuare .
30 comentarii
modifica
text de dragoste
de chelucupar la: 25/06/2009 18:59:36
am convingerea că totul între noi a devenit deziluzie. nu ştiu dacă vreodată a fost altceva; poate că a fost. poate nu am iubit în tot acest timp cu o pâclă pe ochi, o ceaţă grea care să-mi ascundă adevărul; adevărul fiind, draga mea, că sincer nu îmi mai pasă. nici de lume, nici de mine, nici de dumnezeu, nici de nimic; poate nici chiar de tine. aş vrea doar să mă aşez jos pe o stâncă şi să rămân acolo aşteptând pentru totdeauna ceva ce s-ar putea să nu vină niciodată. / nu, nu pe tine te aştept. deşi mi-aş dori. ceea ce eu aştept nu poate fi definit. este ceva inefabil. ceva dincolo de viaţă şi de moarte. iubirea, draga mea, iubirea este un lucru trec  ...continuare .
14 comentarii
modifica
Pariuri & poze
de Honey in the Sunshine la: 25/06/2009 18:10:33
in calitate de croupier delegat, va invit ca pe durata votului la concursul fotografiile lunii iunie sa incercam sa ghicim cine sunt cafegii fotografi./ tot ce aveti de facut e sa hotarati o identitate cafegista pentru fiecare dintre concurentii pe care credeti ca i-ati "ghicit" si sa puneti pariul pana pe 30 iunie./ cum pariurile n-au niciun gust fara iluzia de castiguri usoare, premiul consta in binecuvantarea pentru organizarea concursului foto al lunii august (editia din iulie a fost adjudecata de alex boldea) si in acordarea titlului "mama omida - iunie 2009"./ / spor la treaba detectivilor si clarviziune usoara!
103 comentarii
modifica
Scurte impresii din Spania
de EmaAugusta la: 25/06/2009 16:41:35
am stat o vreme in anglia. clima si decorul sunt depresive iar oamenii sterpi asa ca mi am facut bagajelul si directia spania. m am stabilit intr un satuc din zona valenciana si sunt peste masura de multumita. e poetica tara asta in felul ei . noptile-i sunt superbe , te inunda un aer inmiresmat ce aduce parca a lamaie si mir, iar din cand in cand auzul iti este gadilat de clopotele bisericilor ,sunete calme stinse in intuneric. cand e senin, reflectia stelelor pare ca ti arde irisul( pacat ca migrenele mele nu le suporta intensitatea ) . constientizez totusi ca suntem atat de mici si atat de ..departe si ma incearca un zambet naiv pentru e.t sfidand ratiunea zgomotoasa, acida,  ...continuare .
6 comentarii
modifica
fara adapost
de INSULA ALTUIA la: 25/06/2009 16:28:10
paienjenis de cute fine/ imi increteste sufletul/ singele nu mai curge/ ma tem de fericire/ e in hamac adormita/ in afara inimii/ simt ploaia-n suflet / fara adapost./ vulturul plesuv/ se opreste-n vazduh/ uramarind prada./ / /
6 comentarii
modifica
Decembrie 1989
de Equillibrum la: 25/06/2009 12:22:34
modul in care s-a facut ruptura de regimul comunist in romania ne prezinta cauzele pentru care acum platim scump aceasta democratie contrafacuta pe care o traim. in romania n-am avut parte de o conciliere a celor doua parti, comunisti pe de o parte si social democrati pe de alta parte , cei care urmau sa vina. nu am avut comunism , a fost mai degraba un hibrid monstruos care punea de o parte a baricadei dictatura lui ceausescu si de cealalta parte, camarila securitatii. romania nu a avut niciodata parte de continuitate ci mai degraba de acest fel de amputare pe care probabil o vom mai repeta in decursul istoriei si care ne va costa scump. ce a lipsit romaniei pentru a face acelasi pas in sens  ...continuare .
47 comentarii
modifica
Concret
de inshade07 la: 25/06/2009 12:14:40
concret/ mă deghizez uneori/ in altceva decât orice altceva/ si/ mă aşez pe scările rulante/ cu o fotografie in mana,/ (da, chiar cu o fotografie)/ si aştept/ o femeie frumoasa./ / uneori ea vine cu sfârc,/ cu glezna,/ cu toc/ si îmi întorc atunci oasele si le potrivesc după ora exacta/ tic tac,/ dong dong,/ pic poc,/ ii sărut mana de departe/ pana sa simtă/ cu cate un aer,/ cu cate un bot/ si ii ies înainte cu cate o poezie/ sau cu o fotografie uneori./ (da, chiar cu o fotografie)./ / ea îşi arunca atunci/ parul pe spatele drept/ de otel/ si îmi spune pe nume,/ eu ii prind palma cu ziua asta noua/ transformata/ in/ altceva decât orice altceva/ in astăzi uneori/ sau in mâ  ...continuare .
24 comentarii
modifica
Zbirleala saptamanala -episodul 1
de AnAmIca la: 25/06/2009 12:00:47
pe bune ca m-am saturat. de stres, de oameni incruntati, de ploaie si cer gri, de nesimtire si inghesuiala la metrou. numai saptamana trecuta a murit o femeie care incercase sa intre intr-un metrou blindat de oameni, si fusese tarata de metrou... . groaznic si inutil. nimeni nu facuse nimic, nimeni nu apasase semnalul de alarma.../ si-a pierdut viata pentru absolut nimic, stupid de-a dreptul./ numai de-astea vad/aud in fiecare zi. de-ale noastre, de-ale progresului, toate ca sa te-ajute sa-ti pierzi mai usor mintile, daca-ti pleci urechea la ele / iti multumesc europa pentru ca ti-ai deschis granitele si acum poate toata lumea sa circule liber. si iar revenim la compatriotii nostrii rromi  ...continuare .
16 comentarii
modifica
Fotografiile lunii iunie
de adina.petre la: 25/06/2009 11:18:56
doamnelor si domnilor, a venit ziua luminata si minunata, si cea mult asteptata! tema concursului de fotogrfie din aceasta luna, a fost oameni./ fotografiile le voi aseza in ordinea primirii lor, cu mentiunea si rugamintea importanta de a nu raspunde comentariilor cu poze, pentru a ma asigura ca le pun pe site asa cum trebuie, modificari, etc-uri. / voi veti vota incepand cu orele 00:00, azi, primele trei fotografii favorite, in functie de denumirea lor. cu rugamintea de a specifica in titlul comentariului stiti voi...top, vot, on topic, etc. / spor si bafta, tutulor! / pentru intrebari, nelamuriri si informatii, am sa va rog sa folositi cealalta conferinta: http://ww  ...continuare .
89 comentarii
modifica
Pelerinaj la marginea râului
de petretuteavsnietzsche la: 25/06/2009 11:03:17
sălciile parcă stau încremenite de pe vremea ultimului tango./ râul / dă impresia că îşi păstrează credinţa / în restaurare/ copacii sunt prinşi în marşul funebru/ o tufă zăludă:/ - dumnezeuleee! a murit subit!/ liniştea/ condusă pe ultimul drum -/ e încă frumoasă.../ sub voalul mortuar/ un bondar/ se-aşează / pe-o pungă de chipsuri/ din explozia multicoloră a gândului:/ păsările descantă
44 comentarii
modifica
Basesciene
de andre_ la: 25/06/2009 08:45:17
din stirea de aici http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/politica/135003/basescu-romania-risca-sa-devina-un-popor-de-asistati-social.html culeg cateva din zisele maretului base care acum, si-a dat si el seama de oaresce treburi in romanica. / "nu avem prioritati in alocarea banilor publici. originea risipei se afla intr-un comportament politic de natura populista si in lipsa de transparenta a modului de stabilire a prioritatilor bugetare", / "romania are nevoie de mai multa eficienta si de mai multa democratie"/ "toata lumea in romania pare a fi fericita de stadiul la care am ajuns"/ " aderarea la ue nu a adus inca nici ea o imbunatatire majora in capacitatea noastra de decizie cu pr  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Gramatica care este
de 1brasovean la: 25/06/2009 07:57:10
"clasa politica romaneasca trebuie sa fi simtit un fior pe sira spinarii cand guvernul de la moscova condus de vladimir putin a decis, zilele trecute, sa pedepseasca cu amenda greselile de exprimare comise de functionarii si politicienii din rusia." - <a href='http://ziua.net/news.php?data=2009-06-25&id=31594'> ne semnaleaza un articol de presa</a>./ sigur merge si al noi! / dat fiind (si) criza economica am putea strange oarece bani la buget din greselile politicienilor dar si ale functionarilor publici, fie in vorbirea libera, fie in scris. / acum – inante sa discutam de sume, clasificari ale greselilor [morfologie, sintaxa etc.] – ar trebui sa stabilim unde se duc banii din  ...continuare .
11 comentarii
modifica
anteprima
de cosmacpan la: 25/06/2009 05:22:49
/ dupa cum imi pare ca v-am spus/ de la oboseala mi s-o pupazat ochii si s-o vestejit graiul/ de numa dadeam din buze ca pestele dupa carlig/ si deodata se lasa asa ca un huruit de furtuna/ de-mi clampaneau toate valvele sub teasta/ si m-am alunecat, dus intru mutenie/ catre usile cele mari ale ceriului/ trezindu-ma asa ca ardeiu-n sita, da una mare, mare mai cat tot ceriul/ si multimi de voci care mai de care, cu fata ori cu catare/ zumzaind fara-ncetare ca la sfanta adunare/ si-ncepui a ma purta, / prin jur a ma preumbla/ coasa ostenita-n iarba/ retezand semnele-n barba/ ca-ntrebarile spaimoase, din invoalburare scoase/ si odat-am inlemnit cand vocea-i s-a auzit/ ca un tunet in furtuna cand  ...continuare .
3 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...