Pentru a accesa aceasta pagina trebuie sa fii conectat

arhiva: 01/07/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cam doua ore - Partea 4
de taticu la: 01/07/2009 21:49:00
/ dan (nervos)- până vine cu baia, spune de ce ai ajuns aşa./ bĂtrÂnul - tătuţule, nu te mai supăra. nu face nimeni nimic rău.../ dan - lasă să mă exteriorizez că altfel îmi pierd minţile aici! cum ai vrea să reactionez? nu-ţi dai seama ce mi s-a intâmplat? nu înţelegi că e prea puţin timp să înţeleg, că e prea mare lipsa de acoperit? nu îţi dai seama că e totul greu de înghiţit, pur şi simplu? de ce ai tăcut, nu înţeleg... aveai tot dreptul să mă cunoşti, să mă ştii, să te pot ajuta, să îţi fie bine. aveai dreptul să trăieşti bine. eu aveam grijă. Şi apoi nu trebuia şi eu să am un tată? Îţi dai seama de câte bucurii te-ai privat?  ...continuare .
5 comentarii
modifica
Cam doua ore - Partea 3
de taticu la: 01/07/2009 21:46:26
/ bĂtrÂnul - hai să te întreb şi eu. Îţi aminteşti ceva de înmormântare? de doliu?/ dan (gânditor) - mama nu a ţinut doliu..../ bĂtrÂnul - Şi de ce am murit, ce ţi-a zis?/ dan - păi accident de maşină. sau de muncă. habar n-am. aşa ceva./ bĂtrÂnul (trist) - cum, nici măcar asta nu ştii, de ce am murit?/ dan - păi stai, aveam 8 ani. ce să îmi amintesc de atunci? eram un puţoi. credeam tot ce mi se spunea. Şi de ce m-ar fi minţit mama?/ bĂtrÂnul - eu cred că ştiu./ dan - uite, eu nu cred că mata eşti tata. e doar o potriveală, o neînţelegere, o aiureală./ bĂtrÂnul - fii atent, dănuţ. pe mine mă cheama florea marin. pe mama ta o che  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cam doua ore - Partea 2
de taticu la: 01/07/2009 21:43:40
intră sanda cu un tensiometru, merge la el şi îi ia tensiunea./ sanda - 80 cu 40./ dan(mirat) - e încă bine./ intră leni cu un portofel jupuit pe care îl ţine cu două degete, departe de nas./ leni - uite-l, ăsta e? / bĂtrÂnul - da, ce bine! (febril, căutând în el, scoate o bucăţică de carton) uitaţi domnu', ăsta e numărul..../ dan (nu se uită) - aşa, şi?/ bĂtrÂnul - te rog pe matale. zi-i de mine că sunt aici./ dan (după o secundă)- sanda, suni tu?/ sanda - eeh, lasă-mă dragă.... de ce nu sună el?/ dan - uite tataie, dacă vrei să suni mata, bine. Îţi dăm noi un telefon să suni. dacă nu, noi plecăm că e treabă în saloane. Şi aşa  ...continuare .
comenteaza!
modifica
Cam doua ore - Partea 1
de taticu la: 01/07/2009 21:39:46
un salon de spital în şantier, în care e un pat metalic vechi cu o saltea pătată de vopsea, o chiuvetă murdară, o oglindă spartă deasupra. sunt saci de ciment într-o stivă şi pe jos moloz, ziare şi mucuri de ţigări. / intră doi infirmieri cu un pat mobil în care se află un bărbat zdrenţuit şi bătrân, bandajat la cap şi fără cunoştinţă. după ei intră asistenta, o femeie blondă, frumoasă, la vreo 30 de ani, cu aspect foarte îngrijit./ asistenta - aici e bine, duceţi patul acolo în colţ! ...şi deschideţi geamul ăla!/ / infirmierii mută patul în colţul camerei, îl iau în braţe pe bătrân şi îl pun în pat apoi deschid o fereastră./ intră o i  ...continuare .
2 comentarii
modifica
A picta cu lumină
de Bitterdream la: 01/07/2009 21:16:48
confa este deschisa cu scopul de a delimita un spatiu dedicat fotografiei si comentariilor pe aceasta tema./ nu se refera la un concurs, ci se doreste o modalitate de cunoastere reciproca./ singura regula este legata de postarea fotografiilor. nu ne aratati lumea prin ochii altora. aratati-ne lumea asa cum o vedeti voi. deci fotografiile sa va apartina./ m-am plictisit sa tot alerg prin diferite conferinte, pentru a vedea poze facute de membrii cafenelei./ e dat cu var alb, peretii sunt curati, e lumina. poftiti.
1186 comentarii
modifica
Best Fest
de nwm la: 01/07/2009 20:56:49
sa vedem dupa prima zi. pacat ca ploaia tot siroieste .. dar amatorii de muzica buna nu se lasa :( mult succes. sper ca ploia sa nu fie prezenta chiar in fiecare zi si nici in cantitati semnificative./ sa ne vedem acolo, cu bine !
7 comentarii
modifica
Arta cliseului
de Honey in the Sunshine la: 01/07/2009 17:04:09
va propun urmatoarea compunere:/ -subiect la alegere/ -lungime dupa plac/ -singura regula: trebuie sa cuprinda cat mai multe clisee cu putinta./ / incep eu:/ draga mea,/ ne-am iubit de parca am fi fost ultimii oameni ramasi pe planeta./ dupa ce ai plecat din viata mea am suferit ca un caine imaginandu-mi-te in bratele altor barbati./ ma incearca o tristete adanca gandindu-ma la toate clipele frumoase petrecute impreuna./ buzele tale rumene, parul de aur, ochii de culoarea cerului imi sunt primul gand cand ma trezesc si ultimul inainte sa te visez./ te-am ranit pentru ca nu stiam ca fara tine viata mea e goala. ti-as da si luna de pe cer, te rog intoarce-te la mine!/ cu drag si dor,  ...continuare .
33 comentarii
modifica
picătura ochilor umezi
de marian bidea la: 01/07/2009 16:18:49
în tinda sufletului/ am găsit o invitaţie la/ spectacolul nostru pe care/ inima ta vrea să mi-l ofere/ şi iar m-am abandonat/ în uitare pe drumul ce/ duce spre fiinţa ta/ astăzi te-ai îmbrăcat în frac/ fată albă cu părul din liane/ reverul negru de la haina arhaică/ cusută cu fir de mângâiere/ este în acord cu inima mea/ descompusă în mii de note muzicale/ ce plânge după noapte sofisticată/ şi iată tremur de dor/ în aşteptarea parfumului tău/ şi-ţi cer să laşi noaptea să ne învăluie/ ca distanţele dintre noi/ să tindă către zero absolut/ respir prin gura ta/ un aer de epocă medievală/ ce mă face să păşesc/ mai hotărât spre pragul buzelor tale/  ...continuare .
5 comentarii
modifica
MEREU FIDEL
de Tot Areal la: 01/07/2009 15:05:13
cred ca titlul confei este inspirat din mottoul trupelor seals, dar se aplica perfect celor care au un caine si stiu sigur ca multi dintre voi aveti./ ei stabilesc cu noi o relatie speciala si ne daruiesc toata afectiunea lor, deoarece ei depind 100% de noi, iar cei maidanezi trebuie sa se descurce singuri./ povestea lui seven este simpla: gasit in parcul crang pe 07.07.2007, la varsta de doua saptamani, nu-i dadusera nici ochii./ nu putea sa-l cheme altfel decat data la care l-am gasit, a fost dus acasa plin de purici, capuse, limbrici si cu ochii lipiti./ cca. doua saptamani l-am hranit cu biberonul, l-am deparazitat extern si intern, l-am spalat si am inceput programul de vaccinare lunara  ...continuare .
5 comentarii
modifica
premoniţie
de marian bidea la: 01/07/2009 14:44:48
cu securea deasupra capului/ şi cu grăunţe în troc/ îşi numără ultimele clipele din viaţă/ astăzi este ziua cea mare pentru ei/ ultima zi pentru el/ călăul mai hârbar decât/ vecinii din coteţul alăturat/ are o droaie de copii de hrănit/ moartea lui veselia lor/ nu ştie de ce el/ întotdeauna s-a simţit favorizat/ bine hrănit/ vecinii de vis-a-vis/ râd a pagubă/ ritual fără pereche/ în zile reci de iarnă/ paie uscate/ culcuşul lui/ îi va arde pielea până la coacere/ brusc/ tresare din somn/ se uită ca nebuna împrejur/ şi-şi spune/ ce dracu sunt vacă
8 comentarii
modifica
Scrisoare din cer
de marian bidea la: 01/07/2009 12:42:04
Îţi dăruiesc, din ceruri, o inimă de plumb,/ un rug mi-e sufletul şi-un foc imens de patimi,/ iar ochii negri, plini, pan’ la refuz de lacrimi,/ stârneşte-o ploaie rece pe câmpuri de porumb./ / “să vii la locul unde ne-ntâlneam odată,/ la porţi de rai, în scânduri, voi fi întru moment,/ nu-ţi face grijă, trăim iubirea permanent,/ şi respirăm scadent pe nări, natură moartă./ / desfiră-ţi părul lung şi fin la mângâiere,/ şi vânturi calde, lin în şoapte, să-l străbată,/ îmi vei simţii parfumul fin de altădată,/ un dar primit cu drag în noaptea de-nviere./ / să mă aştepţi pe malul apei curgătoare,/ pe locul unde am stat culcaţi, îţi amint  ...continuare .
14 comentarii
modifica
NOI...EI...VOI!
de l1cur1c1 la: 01/07/2009 12:19:17
cand mergi din scumpa tara romania.../ acum iti place restul! da la altii e bine, e frumos, e racoare, e cald, e cu bani, e scump, e ieftin....per ansablu e de bine. da...ce nu e bine? hmmmm la altii e privit romanul urat... e privit cu mila, e privit cu spaima. nu e primit cu mainile deschise./ parerea mea? ca a multora de altfel e: o meritam!/ nu, nu o meritam pt ca am fi hoti! hotie e peste tot, nu romanii au inventat-o. nu, nu noi suntem primii care am bagat cutitul de nebunii in toti din jurul nostru, nu , nu noi suntem cei mai prosti, cei mai redusi, cei mai inceti...etc. din contra! suntem destepti, foarte destepti(lumea o stie) suntem harnici, extrem de harnici(nimeni nu ma poate  ...continuare .
29 comentarii
modifica
ne e frica
de l1cur1c1 la: 01/07/2009 10:43:43
ne e frica sa vorbim de dumnezeu,in general. e o observatie personala, la care s-ar putea sa ma insel. cand o facem,(vorbim)se itampla mai mult pentru a afla parerea celui cu care discutam despre subiect, nu pentru ca noi avem o parere ferma, clar conturata in sinele nostru. se intampla mai mult pentru faptul ca avem intrebari, indoieli, neancrederei./ ne e frica sa vorbim despre noi. despre cum e inauntrul nostru cu adevarat. trebuie, in general, sa se intample o chestie frustranta sa putem avea curajul de a privi inuntru, mai mult, de apovestii ce e acolo./ in schimb nu ne e frica sa vb despre ce e bine, ce e frumos acolo ./ hmmm ...tocmai ce ma gandeam: la "inauntrul" meu. / cum il simt?  ...continuare .
15 comentarii
modifica
EcoArt, Brasov 2009
de 1brasovean la: 01/07/2009 09:54:11
centrul cultural german şi alianţa franceză organizează / <img src=' http://kulturzentrum-kronstadt.ro/typo3temp/pics/abfa75c051.jpg'>/ brasov, 4 – 12 iulie 2009/ / -mai multe detalii <a href='http://kulturzentrum-kronstadt.ro/kulturprogramm/ecoart-2009/'>aici</a>./
3 comentarii
modifica
ghicitoare
de marian bidea la: 01/07/2009 00:03:24
un pătrat perfect, aş spune,/ altele mai mici în el,/ cifrele par o minune/ când le rândui într-un fel.
35 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...