arhiva: 30/07/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Barfe...
de cosmacpan la: 30/07/2009 22:39:14
-ce iti place sa faci atat de mult incat ai plati pentru asta?/ -daca ai mai avea 5 ani de trait, ai continua sa faci ceea ce faci acum sau ai face altceva?/ -daca ai castiga un milion de euro net astazi, ce ai face in urmatorii 5 ani?/ cica aceste intrebari se puneau acum tz ani cand seful voia sa stie daca te da afara sau te mai tzine.../ daca e sa raspund as spune ca:/ 1...imi place sa tai frunza la caini...si am doi asa ca nu risc sa ma plictisesc/ 2...as face altceva./ 3...normal as cauta sa-i cheltui.
15 comentarii
modifica
Puterea de a...
de cosmacpan la: 30/07/2009 22:27:12
lasati copilul ce se-ascunde-n voi sa-si scuture in soare pletele-i balaie. asa cum bine spune un amic, „atata timp cat in fiecare din noi se mai ascunde un copil, inseamna ca nu-i totul pierdut. / „ de ce oare doar celor mici le sunt deslusite tainele? de ce doar ochii lor strabat necuprinsul? de ce doar urechile lor prind soapta tainelor? de ce doar sufletul lor cerne spaimele ce se vor naste peste ani?"/ mereu m-am oprit in fata portii. mereu mi-am spus sa n-o deschid singur. sa fim impreuna. dar nu toti pot zari poarta. pentru unii poarta taramului fermecat nu exista. pentru altii ea se ascunde in spatele unei chei ruginite sau in spatele sifonierului plin de umbre. unii ajungeau in f  ...continuare .
16 comentarii
modifica
în care poetul descoperă înţelepciunea şi printre altele vrea să-şi plaseze poemul lângă un altul, poem cu adevărat şi mult mai delicat
de modigliani la: 30/07/2009 20:01:42
/ / după vreo patruzeci şi ceva de ani / timp umplut cu de toate / m-am surprins în postura corectă / nu-mi pasă dacă ce a început se termină / nici dacă mai continuă / nu-mi pasă / şi blugii îmi vin la fel de bine / precum costumul
57 comentarii
modifica
păpușa
de alex andra la: 30/07/2009 19:23:48
s-a întâmplat într-o vară ca asta/ cu iz de mătase / de porumb/ împletise părul păpușii blonde/ când i-a scos un ochi cu foarfecele/ mult mai tîrziu / i-a împlântat cruciș două ace în inimă/ să moară nemăritată/ fără rod fără lumină/ cu glas nefiresc a strigat blestemul/ craiul de ghindă să nu-l vadă/ să se usuce pe picioare/ să încurce zilele cu nopțile/ visul cu apa/ vinul cu trezia/ moartea a trecut cu aripa opacă peste câmpul de mătase/ porumbul s-a uscat în lan/ bocitoarelor le-a rămas cântul zălog în gât.../ păpușa cu mâinile smulse își lasă rumegușul în iarba arsă/ craii de curte veche s-au fost dus spre levant.../ / / /  ...continuare .
38 comentarii
modifica
Cine fură azi un ou… (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 30/07/2009 17:02:07
cine fură azi un ou,/ face asta doar de show,/ căci guvernul, în esenţă,/ nu acceptă concurenţă./ valeriu cercel/
21 comentarii
modifica
De ce sa nu iubim femeile antiteza la "De ce iubim femeile" de Mircea Cartarescu
de petretuteavsnietzsche la: 30/07/2009 16:05:43
pentru ca apeleaza la insamantarea artificiala/ si nu le intereseaza daca copilul este fericit/ langa un singur parinte./ pentru ca sunt obsedate de procreare./ de la eva tot asa o tin: multiplicand destine pe banda rulanta./ am auzit de prea multe ori: "nu am cerut sa ma nasc!"/ este posibil sa detina titlul suprem de intretinatoare a nonsensului?/ pentru ca scriu poezii reci - imbacsite de tehnica inginereasca./ arareori cand le gasesc modestia si-o gandire abisala,/ imi vine sa tip de fericire!/ pentru ca sunt mereu agitate si nemultumite./ pentru ca vor prea mult si ofera prea putin./ pentru ca nu esti alesul lor - cu toate ca sunt invaluite in dragoste si flori./ pentru ca te  ...continuare .
80 comentarii
modifica
Elevatorul
de Valeriu Cercel la: 30/07/2009 13:27:31
este cutiuţa mică,/ ce-apăsând pe un buton,/ ne coboară, ne ridică/ Între cer şi babilon,/ posedând, amestecate/ vertical în drumul ei,/ iz de crătiţi afumate/ Şi parfumuri de doi lei,/ este zona de intrigă,/ doar trecându-i printre uşi,/ cănd mizeria obligă/ să se umble cu mănuşi,/ este cerul unde luna,/ soarele, n-au luminat,/ dar sunt înjurate, numa’,/ când e becu-“mprumutat”,/ e momentu,-ntre etaje,/ când duşmanii fac popas,/ Şi sunt, fără de tapaje,/ obligaţi să-şi sufle-n nas,/ iar cucoanele făloase,/ cum a zis şi-aristotel (!)/ vor s-ajungă mai frumoase/ regulându-se niţel…../ este un măgar ce cară,/ făr’ să uite în cruciş  ...continuare .
1 comentariu
modifica
Ea a murit - 6
de modigliani la: 30/07/2009 12:14:37
/ sunt aici să ucid, pare să gândească moartea, ştiu, am sugerat deja că asta se întâmplă foarte rar şi nu ştiu în ce măsură rutina acestei îndeletniciri ar putea justifica complexitatea episodului psihotic - da, s-a citit bine, psihotic, dar nu-mi pot imagina că o moarte, banală sau complexă, inferioară sau superioară, speculativă sau pragmatică, poate gândi, atunci când totuşi o face, urmând o banală schemă specifică fiinţei umane - dar trebuie înţeles că foarte rar se întâmplă, o dată, maxim de două ori într-o viaţă de om, să-ţi pice din cer senin, o atât de zemoasă pară mălăiaţă. mă refer aici desigur, la aproape imposibila şansă de a  ...continuare .
17 comentarii
modifica
Modigliani - Viziunea 9
de adynet1 la: 30/07/2009 00:12:36
Şuviţe moi în boare azurie/ un gând prelung de sân rebel/ surâs ambiguu din grimasa/ unei porniri tacute…/
37 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...