arhiva: 04/07/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
abis
de Lady Allia la: 04/07/2009 23:49:59
viaţa mi-e-ntoarsă pe dos ca o mănuşă/ din cer îmi cresc copaci de toamnă,/ iar din ramuri îmi cad flori cenuşii/ pamântul mă stoarce asemeni unui nor/ pâna la ultimul bob de ţipăt/ la colţ de viaţă ascult/ muzica sacadată a unei adieri de vânt/ printre gânduri îngălbenite şi răvăşite,/ aud doar scârţâitul bătrân al unei uşi de suflet/ ce are intrare doar pe dinăuntru/ îmi îndes palma pe gură să nu urlu,/ dar gura strigă singură fără mine/ în ce abis de suflet să o arunc/ să înveţe să tacă când oricum e tăcere???
13 comentarii
modifica
Jocuri
de latu la: 04/07/2009 21:38:24
gînduri se prefac in fluvii,/ rup din mal de vis incert,/ lasă-n urmă doar efluvii./ inc-o deltă in deşert...
62 comentarii
modifica
interstíţiu
de thebrightside la: 04/07/2009 20:37:58
dacă l-aş întâlni astăzi pe dumnezeu nu l-aş întreba nimic. viaţa asta mi-e un inel pe care îl am şi atât. nu l-am cerut, nu l-am tânjit, mă strânge sau mi se scurge pe deget, după cât de tumefiat mi-e sufletul în clipa aceea. / / clopotele bisericii bat îndelung a chemare, dar sunetul lor nu poate răzbate până la timpanul obturat al bătrânului care-şi adună singurătatea cu pijamalele murdare de pişat./ nu-l cunosc pe bătrânul acesta, nimeni nu-l cunoaşte. totuşi, printre petele de pastă de dinţi, în lumina difuză a unei dimineţi alb – negru, o oglindă parşivă îi spune că există. o oglindă şi o durere netrupească mai adâncă decât oric  ...continuare .
37 comentarii
modifica
faliment
de alex andra la: 04/07/2009 19:22:27
mi-au zburat vrăbiile toate/ mi-a scăzut nivelul mării sub cota sinuciderii balenelor/ mi s-au uscat melcii pe cărare/ pe buze îmi flutură zâmbet veșted/ între coperți pagini nescrise/ pâna la pescăruși mai e o vară și o toamnă/ nu mă întreba ce legătură au toate astea cu ora strâmbă din oglinzi/ nu știu să număr/ pătratul nu mai are laturi egale/ ulciorul s-a ciobit la gură/ și pâinea-i prea uscată/ merindea de drum e pe terminate/ nu mă întreba de ce sunt / nici eu nu știu/ nici cerul cu obloanele trase/ / / /
72 comentarii
modifica
Rada (6)
de juli la: 04/07/2009 19:17:03
tata a uitat să-şi ţină promisiunea de-a aduce acasă baieţii. este din ce în ce mai tăcut şi preocupat. lipseşte zile întregi. / / zilele, săptămânile, lunile trec, casa-i tristă şi rece, mi-e urât fără maria, teo şi viorel. / / am crezut că o să cadă cerul peste pământ, tunete şi fulgere au brăzdat orizontul, nori negri, ameninţători au coborât atât de jos că aproape atingeau acoperişul caselor./ m-am aşezat în faţa geamului zgribulită de teamă şi privesc zbaterea crengilor în furtună aşteptând întoarcerea tatei./ a venit însoţit de o străină. o femeie uscată, înaltă, cu buze vineţii./ - bună seara... rada, ea-i călina, ar fi bine  ...continuare .
8 comentarii
modifica
Love story pe 100...(cap3)
de adynet1 la: 04/07/2009 19:06:58
am petrecut-o cu ochii pe silvia, până la ascensor. Îmi aruncă o ultimă "bezea" şi dispăru în tăcere…/ gabi se instalase pe acea dormeză, studiind încăperea. părea că-ncerca să se acomodeze, dar se vedea clar că se simţea puţin stingheră./ - vrei o cafea?/ - da, mulţumesc/ - cum o bei?/ - n-are importanţă, cum o faceţi dumneavoastră./ - bine, să-mi spui doar dacă-ţi va plăcea./ Încercam să creez o atmosferă care să ne apropie. cafeaua era doar un tertip de a mă aşeza lângă ea şi a mi-o apropia încercând un "small talk"…/ -deci înteleg că doar de curând…/ -da, sunt nouă în asta…/ -dar, câti ani ai?/ -am împlinit 18, în februarie. vrei să  ...continuare .
32 comentarii
modifica
Un gand profund
de Maximilian Serban la: 04/07/2009 16:26:28
aseara eram cu niste baieti si ne uitam la zorro iar unul dintre ei a avut un gand profund:/ " tu iti dai seama ca zorro, singurul super-erou mexican se lupta ca sa ramana in america?"/ va rog, comentati aceasta afirmatie :)
4 comentarii
modifica
CAZ REAL
de Tot Areal la: 04/07/2009 15:14:02
s-a intamplat in ploiesti pe vremea lui ceasca, cred ca unii de acolo isi mai aduc aminte!/ o familie de medici primari, sefi de sectie la spitalul predingher ( fara nume), casatoriti din facutate, cu doi copii majori, apartament de 4 camere in buricul targului, doua masini, o viata linistita si fericita./ pericolul apare la orizont: una din asistenetele medicale il da in judecata pe doctor pentru stabilirea paternitatii unui minor nascut in afara casatoriei. / rezlovare: toti, inclusiv sotia, sustin ca nu este adevarat si aduc la tribunal analizele si testele respective care infirma cererea petentei./ postrezolvare: doctorul multumeste celor care l-au ajutat in particular; toti dau din umer  ...continuare .
25 comentarii
modifica
e 4 iulie...vacanta
de cosmacpan la: 04/07/2009 12:32:41
si-americani defileaza/ inalta steagul, dau onorul/ simboluri.../ care, cat pe cine mai marcheaza.../ cum vede fiecare sarbatoarea de la 4 iulie, caci pentru mine tom cruise cu al sau 4 iulie m-a marcat...dovedind ca simbolurile in care crezi si pentru care iti risti viata te pot lepada resturi de "picnic la marginea drumului"
1 comentariu
modifica
Nic. Steinhardt
de taticu la: 04/07/2009 11:57:00
..ca tot pomenisem de nicolae steinhardt, iata ce am subliniat din jurnal:/ - "definita eroismului si sfinteniei : sa faci imposibilul posibil"/ - "gandind credinta, o scoatem din inefabil, din candoare"/ - "a scapa de ispita e o amagire trufasa, toanta"/ - "prostia este ispita"/ - "nu te bagi in duel cu omul care nu e vrednic sa ii versi sangele"/ - "cine a trecut prin inchisoarea comunista, nu numai ca nu se indoieste de minuni ci se mira ca nu sunt recunoscute de toata lumea ca lucrul cel mai normal"/ - "nimic nu e mai amarnic decat amintirea faptelor urate, rele, meschine"/ - "ne construim singuri paradisul, care nu e decat o suma de fapte bune, de actiuni nobile ori eroice"/ - "  ...continuare .
40 comentarii
modifica
Rezumat in doua pagini
de lafemme la: 04/07/2009 00:00:40
- Şi zici că bărbatu matale a făcut casa asta cu mâna lui?/ - da şi cine să ne-o facă maică?/ - păi ştiu şi eu... vreun zidar de pe aici?/ - eh... pe vremea mea nu era aşa ca acuma. nu fugea omul de muncă. ce? ca voi? de staţi toată ziulica pe scaun ca să luaţi un ban şi pe urmă vă întoarceţi obosiţi acasă, că doar aţi muncit pe brânci?/ - ei lasă mamaie că nu e chiar aşa./ - ei nu?! voi habar n-aveţi ce e aia muncă. păi ăla bătrânu de ce crezi că m-a luat? că aveam io umblătura galeşă şi ochii negri? nu maică... a văzut că ştiu să dau cu sapa, să fac acolea ceva de mâncare, că deh, vine şi omu acasă obosit de la câmp şi trebui  ...continuare .
18 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...


loading...

cautari recente
mai multe...

linkuri de la Ghidoo: