arhiva: 07/07/2009


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Albastru in trecut
de first_vampgirl la: 07/07/2009 23:16:35
era o librarie destul de mare si ii trebuise ceva vreme pana cand gasise cartea pe care o cauta. vanzatoarea ii zambise de cateva ori, intrebandu-l daca ii poate fi de ajutor cu ceva, insa daduse din cap de fiecare data. nu era obisnuit sa fie ajutat sau sa i se zambeasca politicos. dar mai era ceva. ii facea o placere deosebita sa descopere, in multimea aceea de carti, multe dintre ele fara folos, o comoara. sau cel putin ceea ce considera el o comoara. o carte rara, scrisa de un autor obscur. se simtea special, ca si cum autorul ar fi scris randurile acelea doar pentru el. nici de data asta nu fu dezamagit. gasi un roman mic, asezat undeva la nivelul podelei, pe un raft pierdut. ii placu in  ...continuare .
6 comentarii
modifica
poiein
de alex andra la: 07/07/2009 19:00:07
mă bântuie nebuloasa asta de dimineață/ nu pot trece în versul ce tinde spre alb/ clișee învălmășeli tuberoze cu miros de mort/ gânduri împăiate/ vorbe neliniștitoare se adună ca norii/ plouă cu silabe terne în alexandrini impari sic / e-uri mute fete bete pe picior metric de egalitate cu alfa beta/ nimic nu mai e cum a fost/ vremuri postmoderne/ i am warning you/ nu vă lăsați păcăliți de magician/ / aracii de vie au prins rădăcini în nisipul deșertului/ sfinxul cu nasul ciobit adulmecă aburii vinului de mâine/ strofa se întinde ca pânza de paiang/ musculițe verzi stăruie în memoria piramidelor/ demult tare demult/ moise si-a spart tablele / urcă rime  ...continuare .
21 comentarii
modifica
muschi albastri
de INSULA ALTUIA la: 07/07/2009 18:49:13
fac piruete si pasi elastici/ in afara timpului/ hoinaresc prin fericire/ ca o pana rosie/ strazi inguste/ ating peretii caselor/ ferestre mici intarite-n gratii/ vitralii sparte/ acoperis cu muschi albastri/ adusi de sarea marii./ privesc inauntru/ stinghii de fier tisnesc spre cer/ incrucisindu-se/ monument ./ plutesc naucitor peste mare/ intreb de ce dragostea moare inainte/ de a se naste / valurile colturoase/ lovite de stinca nu se aud/
10 comentarii
modifica
Grimasa supra-omului
de petretuteavsnietzsche la: 07/07/2009 15:13:09
de la românescul “nu se cade” la imperativul kantian/ provenienţa naţională/socială nu este un aspect care trebuie pus în balanţă atunci când facem o analiză de natură etică a individului sau raportăm două caractere prin antiteză (chiar dacă unul este bun iar celălat rău). aşa cum nu facem uz de constituţie/trăsături fizice în evidenţierea sau motivarea reflexiei etice, aşa, nici neamurile sau poporul nu au ce căuta în ecuaţie. această provenienţa nu ţine de alegerea individului. astfel caracteristica devine anulată în detrimentul acţiunilor post-adolescentine. punerea în balanţă a acestui aspect, ascunde şi o filosofie de tip pseudo-elitist. duce m  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Neexistentiale - simtul umorului
de Intruder la: 07/07/2009 13:43:01
se zice un om cu simtul umorului (ne/dezvoltat)...umorul e un simt? / e nativ? / multumesc pentru atentie, ultimul sa stinga lumina...:)/ addenda: cu subiectul de fata, inaugurez un nou ciclu de conferinte.
112 comentarii
modifica
Underground
de inshade07 la: 07/07/2009 11:42:38
pentru noi/ doi/ fiecare statie de metrou/ are cate un trup/ ascuns ori/ cate o scara por-to-ca-li-e,/ o femeie cu flori/ ori cate un politist/ cu caine lup/ ori o statuie fara maini uneori,/ doar/ in cazul acuzativ al iubiriilor noastre/ conjugate spre gara de nord/ intr-o imbratisare / subterestra a otelului/ cu otelul./ electric/ totul se inchide intr-un tablou sofisticat:/ noi doi,/ peronul urmator/ si/ spatele gol al acestui animal jumatate din sticla/ pe care il calarim/ pe care il ca-la-rim.
20 comentarii
modifica
Watumi - Festival and Fringe
de 1brasovean la: 07/07/2009 11:23:21
cand?/ 22 - 26 iulie 2009/ unde?/ brasov/ / <img src='http://watumi.ro/ro/wp-content/uploads/2009/05/00102.jpg'>/ / despre ce vorbim?/ "vom scoate atelierele de creatie in strada. vom evada din cotidian alaturi de artisti plastici, actori, muzicieni, acrobati, fotografi, comedianti, mimi, dansatori. ne vom instiga unii pe altii la creativitate. la libertatea de a cunoaste, a gandi, a simti si de a ne exprima."/ / cine vine?/ <a href='http://watumi.ro/ro/?p=551'>peste 250 de artisti participanti la wff in cele 2 sectiuni.</a>/ / mai multe detalii:/ <a href='http://watumi.ro/ro/'>-in pagina oficiala.</a>/ / program:/ <a href='http://watumi.r  ...continuare .
7 comentarii
modifica
Traista cu povesti...Xun Zi
de cosmacpan la: 07/07/2009 08:52:36
- de ce vorbesti asa tatuca, doar nu mergem la taiere. / - cine stie ce se poate intampla, fiule. viata omului depinde de toanele imparatului. daca ai noroc te poti intoarce acasa chiar si cu bani, multi. dar la fel de bine se poate intampla sa-ti stea capul in varful parului pana cand apare un alt cap. / - fii linistit tatuca. ne vom intoarce acasa vii si nevatamati. / mersera in liniste si ajunsi la palat fura opriti intr-una din numeroasele camere de primire. dupa un timp destul de lung un curtean veni pentru a-i conduce in incaperile imparatului. acesta statea pe tronul de aur si servitoarele ii aduceau bauturi racoritoare si felurite platouri cu bucate nemaiantalnite. intr-un colt al in  ...continuare .
5 comentarii
modifica
pe-un picior. de plai
de Sancho Panza la: 07/07/2009 04:00:05
la urma urmei/ de ce nu/ îşi spuse piticul/ mângâindu-şi (pe gânduri) barba sa roşie/ pe care-o înnodase de trei ori/ de turla bisericii/ şi de trei ore/ în jurul reclamei luminoase/ de pe acoperişul/ prefecturii/ între timp/ bărbii roşii îi crescuse o barbă albastră/ şi celei albastre/ o alta / galben pai luminos/ şi niciuna din ele/ nu dădea semne/ că ar avea ceva împotriva / deplinei libertăţi policromatice/ a papagalului./ mais pourquoi pas? / întrebă iar piticul/ cu un glas ce trezi toţi melcii din somn/ tamponându-şi fruntea după fiecare silabă/ cu o aripă/ de dreapta/ şi / pentru că nimeni n-a avut obiecţii/ şi-a mutat greutatea/ pe ce  ...continuare .
14 comentarii
modifica


Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...