arhiva: 17/08/2009


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Criza economică pe litoral (epigrama)
de Valeriu Cercel la: 17/08/2009 23:07:23
criza prinde alt contur/ printre valuri înspumate,/ mergând toate,-n apă, şnur !.../ câteva-s mai îmbrăcate./ valeriu cercel/
28 comentarii
modifica
balans către punctul de sprijin
de Sancho Panza la: 17/08/2009 20:48:20
/ memoria/ fremătătoare mătase a broaştei / într-un lac cât o unghie/ o busolă/ arătându-ţi doar noaptea/ cu talpa jilavă/ de aşteptări/ deasupra/ o linişte prin care pluteşti/ întâmplării / crepdeşin într-o casă pustie/ până la stinghia dintre mâine şi ieri / gândul / ca un scrânciob uitat/ în braţele toamnei/ sus/ jos/ închizi ochii te laşi legănată / cu certitudinea că mereu vei găsi/ un perete aproape/ un copac/ ori o şină de tren/ să te sprijini./
85 comentarii
modifica
Gol
de cucu la: 17/08/2009 20:02:52
nu mai am organe. toate organele mele, toate vibratiile din corpul meu, toate zvacnirile firesti ale unui corp normal, mi s-au strans in gat. sangele tot imi zvacneste in cap, in urechi. in locul stomacului am un foarte mare gol. e un gol care ma sperie, ma face sa tremur, un gol care ma umple. picioarele nu-mi mai raspund la comenzi. vreau sa-mi misc degetul mare de la picior...mi-e imposibil. simt ca picioarele mele sunt de guma, si acum se prefac intr-un oaresce lichid si se scurg. ma asez mai bine. vreau sa-mi dau senzual parul pe spate. nu pot sa-mi ridic mana. respir foarte repede si foarte sacadat, pentru ca nu pot sa iau aer. ma sufoc? clipesc foarte des, pentru ca mi se incetoseaza p  ...continuare .
4 comentarii
modifica
Simt.
de cucu la: 17/08/2009 19:59:10
imi place uneori sa cred ca timpul are o ruptura, o crapatura mica, o gaura, ca cea a unei sosete, in dreptul degetului mijlociu. intelegi? soseta e perfecta, e solida, cu exceptia acestei mici gauri. da... imi place sa cred ca eu sunt gaura din dreptul degetului mijlociu. ca eu, in mine e o crapatura a timpului. poate chiar singura. alteori, imi place sa cred ca sunt oarba, nu vad absolut nimic, nici o lumina, nici o forma. si atunci, celalalte simturi mi se acutizeaza, devin mai "simtatoare". asa ca incep sa aud norii cum se tarsaie pe cer, frunzele cum se mangaie una pe alta pe obraz, copacii cum gem, porumbeii cum tropaie pe iarba ca niste cai uriasi. in alte dati, in mijlocul unei conver  ...continuare .
9 comentarii
modifica
Cateva intrebari
de petretuteavsnietzsche la: 17/08/2009 17:41:27
e corect/logic/etic sa ma apuc de o bucata de proza in care personajul principal este o oarecare adriana lisandru - proza in care zic printre altele, ca ii iau jugulara sau... hai sa zicem ca: ii pun o pastila de omorat in ceai, o asasinez sau ceva de genu?/ pe urma sa ma scuz ca numele adriana lisandru este un nume comun?/ sau alt nume care il cunoastem in cafenea... ex adina petre/daniel racovitan. da' voi sa fiti constienti ca fac aluzie la userul din cafenea./ is io intreg la minte daca fac asta? imi mai permiteti sederea in cafenea? daca userul acela imi spune ca is lipsit de bun simt si mitocan, il puneti la zid pe el sau pe mine?/ multzam pentru atentie!
44 comentarii
modifica
gata
de cosmacpan la: 17/08/2009 11:25:12
ajunge pentru o placinta cu mere,/ maine coacem vinete si pepenele il taiem poimaine
7 comentarii
modifica
Mai bine să lăsăm amintirile să doarmă
de philo la: 17/08/2009 06:56:04
/ mai bine să lăsăm amintirile să doarmă - de la corespondentul nostru din bengal / / o vizită pe plaiurile copilăriei - iaşi./ mare îmi părea copoul în copilăria mea, dar cînd am fost acolo ultima dată parcă se micşorase. / Şi mai e acum acolo şi grădina botanică prin care trebuie să-ţi lungeşti paşii ca să vezi vreo floare. / dar sera e o plăcere de mare raritate. / ce mi-a plăcut mie cel mai mult a fost secţia de cactuşi. / aici în satul în care trăiesc eu acum nici nu mă uit la ei de cînd am căzut peste unul şi am tot scos spini din umăr vreme de vreo lună, dar acolo parcă vedeam un fel de sol venit înaintea mea. / mi-a plăcut şi în secţia pla  ...continuare .
15 comentarii
modifica


-50%
reducere de Black Friday
Cursuri de matematica si fizica online!
Incearca-le gratuit acum

Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
loading...